افزایش شمار جمعیت مهاجران بینالمللی به ۲۸۴ میلیون نفر
مهاجرت یک پدیده چند وجهی است؛ این پدیده به دلایلی ملانند درگیریهای نظامی، بلایای طبیعی و تغییرات آبوهوایی مردم برخی از مناطق جهان را ناچار به ترک خانههای خود و پا گذاشتن در مسیر سفرهای پر خطر میکند.
به گزارش ریلایف وب، سازمان ملل اعلام کرد که جمعیت مهاجران بینالمللی در جهان ۲۸۱ میلیون نفر است؛ این رقم معادل ۳.۶ درصد از جمعیت جهان است؛ در عین حال، سازمان بینالمللی کار ILO، تعداد مهاجران بین المللی را در سال ۲۰۲۲ رقمی معادل ۲۸۴.۵ میلیون نفر اعلام کرد.
جهان در سال گذشته، شاهد سطوح بیسابقه آوارگی داخلی، افزایش نیازهای بشردوستانه در بحرانهای جاری و جدید و بهطور غمانگیزی بالاترین آمار مرگومیر مهاجران در مسیر سفر بود.
درگیریهای ویرانگر در فلسطین و سودان سبب ایجاد موجهای آوارگی اجباری و مهاجرت شده است؛ بیش از ۱۴ میلیون سودانی به دلیل همین درگیریهای نظامی ناچار به ترک خانههای خود شدهاند.
در عین حال، تقریبا همه جمعیت غزه، طی یک سال گذشته دچار آوارگی اجباری شدهاند؛ برخی از آنها در ۱۴ ماه گذشته چندین بار آواره شدند.
شرایط اضطراری درازمدت در یمن نیز در ترکیب با رویدادهای شدید آبوهوایی سبب ایجاد بحران آوارگی در این کشور است.
برخی دیگر از مناطق جهان نیز با چالشهای مشابهی دستوپنجه نرم میکنند؛ بالایای طبیعی و مرتبط با تغییرهای آبوهوایی ازجمله زلزله، با فرکانسهای هشدار دهندهای برخی از مناطق جهان را تحت تاثیر قرار دادهاند.
افزایش دما و کمبود آب برای شمار قابل توجهی از کشورهای آفریقایی به معنای تضعیف کشاورزی و تشدید و تقویت آسیبپذیریها است؛ تغییرهای آبوهوایی پیامدهای شدیدی برای سلامتی دارد و مهاجرانی که در حال حاضر با خطرهای بیشتر مواجه هستند، به شکلی ویژه آسیبپذیر میشوند.
تغییرهای اقلیمی، سوءتغذیه و بیماریهای همهگیر و مسری را تشدید میکند؛ تداوم تغییرهای آبوهوایی شدید میتواند باعث صدمههای شدید و گاهی کشنده شود.
در عین حال، آمار مرگومیر مهاجران در حال افزایش است: در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ مهاجر جان خود را از دست دادند که بالاترین آمار مرگومیر سالانه مهاجران در تاریخ است.
ازسوی دیگر، بررسیها نشان میدهند که جمعیت مهاجر با چالشهای بهداشت روانی هم مواجه هستند؛ از آنجایی که وقایعی که مهاجران کنترلی بر آنها ندارند معیشت و اجتماع آنها را مختل میکند، بسیاری از مهاجران ترس، اندوه، عدم اطمینان و درماندگی را تجربه میکنند.
آنها همچنین با چالشهایی مانند برچسب خوردن، تبعیض و خشونت از سوی جمعیت میزبان مواجه شوند که حس تعلق و هویت فرهنگی آنها را تضعیف میکند.
انتهای پیام/