وزیر علوم: انصراف از تحصیل بهدلیل افزایش شهریههای دانشگاه آزاد دردناک است/ وضعیت خوابگاههای دانشجویی مناسب نیست
حسین سیمایی صراف امروز چهارشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۳ در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی فرسوده هستند و وضعیت خوابگاههای دانشجویی رضایتبخش نیست و عمر بسیاری از خوابگاهها بیش از ۳ دهه و ۴ دهه است. همچنین وضعیت معیشتی استادان و کارمندان دانشگاه مناسب نیست.
وی ضمن اشاره به اینکه دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید تمام وقت در دانشگاه باشند و پژوهش کنند و این در حالیست که هیچ پژوهانهای به آنها نمیدهیم، ادامه داد: این موارد دردهایی است که دانشگاه در حال آسیب دیدن از آنها است و اگر درمان نشوند بر رشد علمی کشور تاثیر منفی میگذارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برنامههایی داریم و امیدواریم با آنها کمی از این زخمها را التیام ببخشیم، افزود: یکی از برنامههای جدی ما ساخت خوابگاههای متاهلی است چرا که آسودگی خاطری دانشجویان برای پژوهش را به همراه دارد و از طرفی دیگر مانعی برای مهاجرت است. با بعضی از نهادهای عمومی غیردولتی و نهادهای زیر نظر رهبر انقلاب در این زمینه توافقهایی را داشتیم و هفته گذشته با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) توافق کردیم که طی یک سال هزار واحد خوابگاهی متاهلی احداث کنیم.
سیمایی صراف با اشاره به اینکه این اقدامها کافی نیست و فاصله زیادی با نیازمان داریم، بیان کرد: برنامههای دیگری برای نهادهای دیگر داریم و خودمان نیز در این مورد سرمایه گذاری میکنیم.
وی در مورد پویش ۲ درجه کمتر توضیح داد: این پویش موجب فرهنگسازی میشود تا انرژی را بیهوده هدر ندهیم و از همه دانشگاهیان و دانشجویان خواهش میکنم به این فرهنگ بپیوندند. ما در دانشگاهها در روزهایی که دایر است دما را مناسب تنظیم کردیم و در روزهای تعطیل نیز به صورت کامل خاموش بوده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: از نظر علمی کارهای جدیدی برای رفع ناترازی انرژی صورت گرفته است و رئیس جمهور به صورت مستقیم دستور داده که برای صرفهجویی در مصرف سوختهای فسیلی به سمت استفاده از پنلهای خورشیدی برویم. شرکت دانش بنیانی داریم که در حال تولید پنل است. در حال تلاش هستیم که اول در ستاد و سپس در دانشگاهها را به سمت مصرف انرژی پاک برویم هر چند که تهیه پنل گران و سخت است.
سیمایی صراف درباره افزایش شهریههای دانشگاه آزاد گفت: این افزایش شهریه شوکی برای خانوادهها بود و تا جایی که مطلع هستم از ۳۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون رسید که لطمه روحی به دانشجویانی است که رشته مورد علاقهشان را انتخاب کردند و به دلیل فقر از آن عقب نشینی کردند و این مسئله برای ما دردناک است.
وی افزود: به سازمان سنجش و زیر مجموعههای وزارت علوم اعلام کرده ام که حتما باید اصل پیشبینی پذیری را رعایت کنند. دانشجویان و خانوادههایی که خودشان را برای ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان آماده کردند و با ۱۰۰ میلیون مواجه شدند بسیار در روحیه و احساساتشان تاثیرگذار است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه همه دانشگاهها اعم از دولتی و غیر دولتی باید ضوابط وزارت علوم را رعایت کنند، بیان کرد: ما در جریان این موضوع نبودیم و در این زمینه از دانشگاه آزاد گلهمند هستیم. نمایندگان مجلس نیز در این مورد از من سوال کردند که حق را به آنها میدهم و به عنوان وزیر باید پاسخگو باشم، اما دانشگاه آزاد چندان منضبط نیست. نمایندگان مجلس طرحی را در رابطه با ساماندهی و انسجام دانشگاه آزاد آماده کردند که امیدواریم که به کمک مجلس بتوانیم به دانشگاه آزاد انضباط بیشتری دهیم.
انتهای پیام/