اوکراین گرفتار در معرکه جنگ: ناتو تمایلی به پیوستن کی‌یف ندارد

۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶:۴۰
کد خبر: ۴۸۱۰۱۶۳
جنگ اوکراین در حالی ادامه پیدا می‌کند که با وجود اعمال فشار مقام‌های اوکراینی، ناتو تمایل چندانی برای پیوستن کی‌یف به این پیمان نظامی از خود نشان نمی‌دهد.

طی هفته‌های اخیر همه سیاستمداران اوکراینی پیوسته عضویت اوکراین را در ناتو تبلیغ می‌کردند و همه شبکه‌های تلویزیونی به اوکراینی‌ها می‌گفتند که عضویت در ناتو تنها راه نجات این کشور است.

وسواس نسبت به عضویت در ناتو نتیجه جریان مستمر شکست‌های نظامی اوکراین و همچنین نگرانی‌های این کشور از تغییر در دولت و ریاست‌جمهوری آمریکا است.

رسانه‌های طرفدار دولت در اوکراین طی روز‌های اخیر لحن هشدار دهنده خود را عمیق‌تر کرده‌اند و به لحن‌های افراطی روی آورده‎اند؛ فوریت در درخواست‌های آن‌ها از غرب برای مجوز عضویت در ناتو تشدید شده است.

وزیر خارجه اوکراین در اواخر نوامبر (آبان ماه) نامه‌ای به وزارت خارجه کشور‌های ناتو ارسال کرد و از آن‌ها خواست که به‌سرعت از اوکراین برای پیوستن به این ائتلاف دعوت کنند.

ناتو خواهان جنگ اوکراین است

اظهارات نمایندگان ناتو به‌وضوح نشان می‌دهد که اوکراین در آینده نزدیک هیچ دعوت‌نامه‌ای از این سازمان دریافت نخواهد کرد.

مارک روته، دبیرکل جدید ناتو، به‌تازگی گفت که موضوع عضویت کی‌یف در ناتو در درجه دوم اهمیت کمک‌های نظامی قرار دارد.

وی یادآور شد: ما باید مطمئن شویم که اوکراین در موقعیتی قدرتمند قرار می‌گیرد و پس از آن دولت اوکراین باید درباره گام‌های بعدی در آغاز مذاکرات صلح و نحوه انجام آن تصمیم بگیرد.

رویترز در این باره نوشت: اگرچه ناتو اعلام کرده است که راه اوکراین برای عضویت، غیرقابل بازگشت است، اما این ائتلاف تاریخ تعیین نکرده یا دعوت‌نامه‌ای صادر نکرده است.

دیپلمات‌ها می‌گویند که در حال حاضر هیچ اجماعی بین ۳۲ عضو ناتو برای انجام این کار وجود ندارد و برخی کشور‌ها منتظر تصمیم‌گیری در مورد موضع خود هستند تا زمانی که از موضع دولت آینده آمریکا مطلع شوند.

عضویت در ناتو به‌عنوان جایگزینی برای صلح

یک جنبه دیگر از آرزوی تشدیدشده کی‎یف برای عضویت در ناتو وجود دارد و آن جلوگیری از پایان مذاکرات با روسیه است.

برای روسیه، اوکراین غیرمتعهد و بی‌طرف یکی از هدف‌های اصلی عملیات نظامی است، در حالی که برای کی‌یف تحت مدیریت زلنسکی، ادامه عملیات نظامی به این معنی است که می‌تواند برگزاری انتخابات را به‌طور نامحدود لغو کند.

در این رابطه، بیانیه اوکراین «ما می‌خواهیم به ناتو بپیوندیم» به معنای ادامه دادن جنگ است.

به‌منظور جلب رضایت ناتو، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیرو‌های مسلح اوکراین، در پایان نوامبر یک ضدحمله نظامی جدید اعلام کرد. اما این اعلام کاملا با این واقعیت رد می‌شود که نیرو‌های مسلح اوکراین حتی قدرت حفظ موقعیت فعلی خود را نیز ندارد.

بسیاری از تحلیلگران نظامی در اوکراین به این فکر افتاده‌اند که چرا یک عملیات نظامی (ضدحمله) از پیش اعلام می‌شود و چگونه این امر با گزارش‌های رسانه‌های غربی که عدم رازداری ازسوی اوکراین را یکی از دلایل شکست کامل ذکر می‌کنند، مطابقت دارد.

علاوه بر این، در آغاز دسامبر تنش‌ها درباره «نظامیان و یا سلاح برای اوکراین» تشدید شد و آمریکا و کشور‌های ناتو خواستار افزایش خدمت سربازی ازسوی کی‌یف شدند.

این درخواست ازسوی غرب در حالی است که زلنسکی می‌گوید اولویت باید تامین تسلیحات بیشتر باشد.

دولت بایدن در روزهای پایانی به‌طور فزاینده‌ای ناامیدی خود را از ناکامی اوکراین در برداشتن گام‌های قاطع‌تر برای جبران خسارت سنگینی که نیرو‌های مسلح آن متحمل شده‌اند، ابراز می‌کند.

علاوه بر این، واشنگتن‌پست در گزارشی در اوایل دسامبر ابراز نگرانی کرد که آمریکا به‌سادگی سلاح کافی برای تامین مقادیر مورد درخواست اوکراین را ندارد.

اوکراین تحت کنترل کامل کشور‌های غربی است و در نتیجه برای خود اوکراینی‌ها به جهنم تبدیل شده است؛ هر روز شهروندان در مسیر‌های کوهستانی پوشیده از برف یا دیگر مسیر‌های خطرناک از این کشور به سمت غرب فرار می‌کنند، در حالی که تعداد فزاینده‌ای از زنان به همراه فرزندان خود این کشور را ترک می‌کنند.

علاوه بر این، میلیون‌ها نفر از ساکنان سابق اوکراین به روسیه پناه برده‎اند و در ساعات روز در شهر‌های اوکراین، تنها زنان مسن در خیابان‌ها دیده می‌شوند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *