صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مواجهه جهان با شکل‌های سازمان‌یافته و دولتی افراطی‌گری خشونت‌بار

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷:۰۰
کد خبر: ۴۸۱۰۰۳۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
افراطی‌گری خشونت‌بار که رژیم صهیونیستی نماد و نمود تمام‌عیار آن در سراسر جهان محسوب می‌شود، از عوامل مهم بحران‌های انسانی، مرگ و آوارگی اجباری آسیب‌پذیرترین افراد است.

۲۷ آذر در تقویم کشورمان به‌عنون روز عاری از خشونت و افراطی‌گری تعیین شده است؛ چراکه در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۳ (۲۷ آذر ۱۳۹۲) پیشنهاد ایران برای «یک جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری» در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد؛ قطعنامه «یک جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری» با شماره A/RES/۶۸/۱۲۷ در روز چهارشنبه، ۱۸ دسامبر سال ۲۰۱۳ در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد تا به پیشنهاد ایران مانعی جدی برای تهدید‌های موجود در مسیر حرکت جهان روی ریل صلح، امنیت، حقوق بشر و توسعه پایدار ایجاد کند.

تصویب پیشنهاد ایران در مجمع عمومی سازمان ملل دستاورد مهمی برای کشوری است که به گواه آمار و تاریخ یکی از بزرگ‌ترین قربانیان تروریسم و افراطی‌گری و از اصلی‌ترین بازیگران مصمم و واقعی عرصه مبارزه با این بحران‌های جهانی است؛ درپی تصویب پیشنهاد ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، شورای عالی انقلاب فرهنگی به اتفاق آرا ۲۷ آذر را به‌عنوان روز ملی مبارزه با خشونت و افراطی‌گری تعیین کرد.

ایران پیش از طرح این پبشنهاد در مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۳۹۳ میزبان کنفرانس بین‌المللی ۲ روزه‌ای با موضوع جهان علیه خشونت و افراطی‌گری بود؛ نخبگان، صاحب‌نظران و مقام‌های سیاسی از ۳۰ کشور جهان برای شرکت در این کنفرانس در ایران حضور یافته بودند.

افراطی‌گری و تروریسم در دهه‌های اخیر بیش از هر زمان دیگری با هدف قرار دادن امنیت و آرامش جهانی، مرگ و آوارگی میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان رقم زده‌اند؛ افراطی‌گری خشونت‌بار با وجود ابعاد مرگ‌بار و فراگیر، تعریف روشنی ندارد، به هیچ جغرافیا، ملیت یا منطقه‌ای منحصر نمی‌شود و در هیچ چارچوب زمانی محدود نمی‌شود؛ افراطی‌گری خشونت‌بار با ویژگی‌های یادشده تهدیدی جدی برای صلح، امنیت، حقوق بشر و توسعه پایدار است.

به موازات ابزارسازی سازوکار‌های مسئول و مکلف به تامین امنیت بین‌المللی ازسوی مدعیان مبارزه با تروریسم، افراطی‌گری خشونت‌بار نیز مرز‌های شیوع خود را گسترش داده و سرزمین‌ها را یکی پس از دیگری درمی‌نوردد.

گسترش این بحران مرگ‌بار، بحران‌های انسانی و بشردوستانه جدی را در مناطق مختلف جهان ایجاد کرده است؛ بحران‌های انسانی که به مرگ، آوارگی و مهاجرت اجباری ساکنان منطقه هدف افراطی‌گری خشونت‌بار منجر می‌شوند.

افراطی‌گری خشونت بار اکنون برخلاف گذشته دیگر محدود به شکل‌ گروه‌های تروریستی نیست، بلکه در قالب دولتی و سازمان‌یافته قربانی می‌گیرد و جنایت‌هایی را رقم می‌زند؛ گذشته از افراطی‌گری‌های خشونت‌باری که اقلیت‌های آسیب‌پذیر قومی، مذهبی و نژادی را در کشور‌های غربی مدعی حقوق بشر هدف قرار می‌دهند، جنایت‌های یک سال گذشته رژیم صهیونیستی در منطقه شامل فلسطین، لبنان و سوریه نمود جدیدی از افراطی‌گری خشونت‌بار است.

کابینه افراط‌گرای رژیم صهیونیستی با کوبیدن بر طبل رویکرد‌های افراط‌گرایانه خشونت‌بار طی بیش از یک سال گذشته بیش از ۴۵ هزار نفر از فلسطینی‌ها را قتل‌عام کرده است، استراتژی نسل‌کشی را در ابعاد مختلف درمان‌کشی، تحصیل‌کشی، خانواده‌کشی، محیط زیست‌کشی، ... پیش می‌برد؛ در عین حال، افراطی‌گری خشونت‌بار رژیم صهیونیستی که مدت‌ها است به درون شهرک‌های صهیونیست‌نشین غیرقانونی نفوذ یافته و گفتمان مسلط شده است، برای فلسطینی‌های ساکن کرانه باختری آوار مرگ را به دنبال داشته است.

گستره، عمق و شدت افراطی‌گری شهرک‌نشینان صهیونیست به حدی است که کشور‌های اروپایی و آمریکا به‌عنوان حامیان و شرکای این رژیم با تصویب قوانینی برای جلوگیری از ورود این افراط‌گرایان خشن به خاک خود چاره‌اندیشی کرده‌اند.

افراطی‌گری خشونت‌بار هیچ دلیل موجهی ندارد و با هیچ ابزاری قابل توجیه نیست؛ سیاهی افراطی‌گری خشونت‌بار به هیچ‌وجه قابل سفیدشویی نیست؛ صداهای توجیه‌کننده چنین افراطی‌گری فقط با این هدف بلند هستند که در زمان لازم بتوانند خود نیز دست به چنین اقدام‌های جنایت‌کارانه‌ای بزنند یا از افراطی‌گری‌های خشونت‌بار در کشورهای خود دفاع کنند.

رشد افراطی‌گری خشونت‌بار در نقاط مختلف جهان به‌ویژه در کشور‌های غربی مدعی حقوق بشر و مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم در شکل‌های سازمان‌یافته و دولتی اسلام‌هراسی، بیگانه‌هراسی، مهاجرستیزی، نژادپرستی، ... نتیجه سیطره استاندارد‌های دوگانه و ابزارسازی سازوکار‌های بین‌المللی است؛ در این میان نباید از تامین خوراک افراطی‌گری خشونت‌بار در سراسر جهان ازسوی کشور‌های غربی غافل بود.

در عین حال، در جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری، مسائل منجر به خشونت جایی نخواهند داشت و این به معنای آینده‌ای قابل تامل و ارزشمند است.

ایران از کشور‌های پیشگام و پیشتاز مبارزه با خشونت و افراطی‌گری و البته تروریسم است و در دهه‌های اخیر هزینه‌های زیادی را برای این هدف پرداخت کرده است؛ ضمن اینکه همکاری‌های گسترده‌ای با کشور‌های منطقه برای قطع شریان حمایت از تروریسم و افراطی‌گری و فعالیت آن‌ها داشته است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *