رئیس کل دادگستری بوشهر: در ۲ سال اخیر از ۶۰۰ خانواده زندانی حمایت شده است
سومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بوشهر با حضور رئیس کل دادگستری استان بوشهر، دادستان مرکز استان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و مدیران کل و روسای سازمانها و دستگاههای اجرایی استان بوشهر برگزار شد.
آخرین وضعیت سرقت در استان بوشهر با رویکرد مسئولسازی مدیران و استفاده از ظرفیتها، الزام دستگاهها در حفظ و صیانت از اموال عمومی و بیتالمال، بررسی آخرین وضعیت تصادفات در سطح استان، ارائه راهکارهای پیشگیرانه درباره کاهش تصادفات و تبیین وظایف سازمانها و دستگاههای اجرایی استان درباره طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزی (نماد)از موضوعهای مطرح شده در این جلسه بود.
مهدی مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر در این جلسه گفت: پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی، موضوعی است که باید بیش از این مورد توجه سازمانها و دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
وی در ادامه به اهمیت موضوعهای این جلسه پرداخت و افزود: درصد قابل توجهی از زندانیان استان مربوط به جرایم سرقت هستند.
مهرانگیز با تقدیر از دستگاههای مسئول درباره کاهش سرقت و تصادفات، اظهار کرد: شهرداریها و اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای باید نصب دوربینهای مداربسته در معابر، اماکن عمومی و جادههای استان را در دستور کار خود قرار دهند، چرا که نقش دوربینهای مدار بسته و پایش تصویری در کشف مجرمین بسیار راهگشا بوده است.
وی افزود: اماکنی مانند طلافروشیها با توجه به حجم دارایی بسیار بالایی که در محل کسب خود دارند، هم باید دوربین مداربسته را در محل کسب خود نصب کنند و در صورت عدم نصب با آنان برخورد میشود.
وی در ادامه کاهش جمعیت کیفری و حمایت از خانواده زندانیان اشاره کرد و گفت: در دو سال اخیر بیش از ۶۰۰ خانواده زندانی توسط دادگستری استان و اداره زندانها و اقدامات تربیتی مورد حمایت قرار گرفتهاند که از خیلی از آسیبهای اجتماعی دیگر پیشگیری شد.
مهرانگیز تأکید کرد: موضوع شغل برای زندانیان و خانوادههای آنان بسیار اهمیت دارد، زیرا درصورت شاغل نبودن این افراد با توجه به وضعیت معیشت، دوباره به ارتکاب جرم روی میآورند.
وی افزود:با وجود اینکه اقدامات ارزندهای برای اشتغال زندانیان صورت گرفته است، اما این میزان کافی نیست.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر در بحث دیگری که در خصوص آسیبهای اجتماعی مطرح شد، گفت: اقشار نوجوان، جوان و دانشآموزان آسیب پذیرترین اقشار در برابر آسیبهای اجتماعی هستند و مراقبت اجتماعی از این افراد بسیار ضروری است.
مهرانگیز تصریح کرد: در همین راستا برگزاری اردوهای فرهنگی، کارگاههای آموزشی و طرحهایی نظیر طرح قاضی در مدرسه و طرح نماد باید با اهتمام بسیار بالایی اجرایی شود، به همین منظور نیز تأکیدات لازم در خصوص حضور پر رنگ قضات دادگستری استان در مدارس شده است.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به نقش آموزش و پرورش در پیشگیری از جرم در جامعه عنوان کرد: لازم است برنامهریزیها و طرحهایی برای ارتقا فرهنگ پیشگیری در بین دانشآموزان تدوین و اجرا شود.
مهرانگیز در ادامه این نشست با اشاره به ارتقای عملکرد و اجرای طرحهای مختلف در خصوص پیشگیری در استان گفت: کاهش جرایم سرقت و تصادفات، نمونهای از پیشرفت این طرحها دارد.
وی افزود: در هشت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ چه درباره سرقت و چه درباره تصادفات در استان با کاهش در وقوع مواجه شدهایم، اما با توجه به زیان و ضررهای جانی و مالی بسیار بالایی که این دو موضوع دارند، کاهش بیشتر وقوع این حوادث باید در دستور کار اعضا شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان باشد.
در این نشست آرامی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بوشهر نیز گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بوشهر درباره عملکرد و اجرای طرحهای پیشگیرانه در کشور با صعود هشت پلهای مواجه شده است و در رتبه ۱۱ کشور قرار دارد.
مجید آرامی در این نشست به طرح نماد اشاره کرد و افزود: هدف از دستور کار طرح نماد در این جلسه، اعلام هشدار به سازمانها درباره وجود آسیبهای اجتماعی در بین نوجوانان و جوانان است و بدین وسیله وظایف دستگاهها در قالب این طرح به سازمانها و دستگاههای اجرایی ابلاغ میشود.
وی افزود: خط نماد ۱۵۷۰ بصورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره رایگان به عموم مردم است.
در ادامه این جلسه نیز مدیران کل دستگاههای اجرایی به ارائه گزارش عملکرد خود درباره پیشگیری از سرقت و تصادفات و همچنین اجرای طرح نماد پرداختند که میتوان به ارائه گزارش توسط شرکت توزیع نیروی برق استان، پلیس آگاهی استان، پلیس راهور، اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای و اداره کل آموزش و پرورش اشاره کرد.
انتهای پیام/