صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

نقش میانجیگری صلحیاران در حل دعاوی مردم/ گفت‌وگو با صلح‌یار سنندجی که ماهانه به ۲۰ پرونده صلح و سازش رسیدگی می‌کند

۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰:۰۳
کد خبر: ۴۸۰۹۹۱۷
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
صلح‌یار شهرستان بانه استان کردستان گفت:در شورای حل اختلاف شهرستان بانه یک اتاق را به صلح یاران اختصاص داده اند و حدود ۸ صلح یار در این اتاق به فعالیت مشغول هستند. من فقط در روز‌های چهارشنبه در شورای حل اختلاف حضور پیدا می‌کنم و در همان روز ۵ پرونده را مورد رسیدگی قرار می‌دهم و بیشتر آنها را به صلح وسازش ختم می‌کنم.

یکی از سیاست‌های محوری قوه قضاییه کاهش جمعیت کیفری به ویژه جلوگیری از ورود زندانیان جرایم سبک و مالی به زندان بوده و مهم‌ترین و ساده‌ترین راه‌حل برای حل اختلافات حقوقی و کیفری ایجاد صلح و سازش میان شکات است. سازش به‌عنوان یک راهکار مسالمت‌آمیز در حل اختلافات، از اتلاف وقت و صرف هزینه زیاد جلوگیری می‌کند.

 در همین راستا ایجاد و ترویج صلح و سازش و حل و فصل اختلافات که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز مورد توجه ویژه قرار دارد توسط صلح‌یاران که ظرفیت‌های مردمی و افتخاری هستند انجام می‌شود و آنها در حل و فصل پرونده‌های قضایی، به دادگستری و شورا‌های حل اختلاف کمک می‌کنند. صلح یاران از میان ریش سفیدان، معتمدان و افراد با تجربه انتخاب می‌شوند و نقش میانجی گری در حل دعاوی مردم را برعهده دارند.

جمال محمودیان متولد سال ۱۳۴۹ بازنشسته حوزه علمیه است. در حال حاضر به عنوان صلح یار شهرستان بانه استان کردستان حدوداً ۲ سال می‌شود که در شورای حل اختلاف این شهرستان مشغول به فعالیت است و موفق به سازش در پرونده‌های متعددی شده به همین منظور در ادامه درباره چگونگی فعالیت خود به عنوان یک صلح‌یار در گفت‌وگو با میزان، مطالبی را بیان کرد.

جمال محمودیان صلح یار شهرستان بانه اظهار کرد:پس از بازنشستگی از حوزه علمیه، به صورت ثابت در شورای حل اختلاف شهرستان بانه مشغول به کار شدم و بسیاری از پرونده‌ها را با میانجی‌گری به صلح و سازش ختم کردم همچنین برای ایجاد صلح و سازش در پرونده‌هایی که در شهرستان‌های دیگر استان کردستان تشکیل شده و ایجاد تفاهم میان آن‌ها با دشواری رو به رو است نیز حضور پیدا می‌کنم تا با وساطت و پادرمیانی سریع‌تر حل و فصل میان طرفین دعوا صورت گیرد.

وی افزود: در شورای حل اختلاف شهرستان بانه یک اتاق را به صلح یاران اختصاص داده اند و حدود ۸ صلح یار در این اتاق به فعالیت مشغول هستند. من فقط در روز‌های چهارشنبه در شورای حل اختلاف حضور پیدا می‌کنم و در همان روز ۵ پرونده را مورد رسیدگی قرار می‌دهم و بیشتر آن‌ها را به صلح و سازش ختم می‌کنم.

صلح یار شهرستان بانه گفت: بیشتر موضوعات پرونده‌هایی که طرفین در آن دچار اختلاف می‌شوند مربوط به اختلاف در تقسیم ارث، اختلافات ملکی و اختلافات میان زوجین اعم از طلاق، حضانت، نفقه، مهریه، یا تقسیم اموال، اختلافات مالی، قصاص است همچنین موضاعات دیگری که تشخیص داده می‌شود صلحیاران می‌توانند میان طرفین صلح و سازش برقرار کنند را به ما ارجاع می‌دهند.

وی ادامه داد: روند فعالیت صلح یاران این شهرستان بدین صورت است که پرونده‌های متعدد با موضوعات مختلف که رسیدگی با آن‌ها نیاز به ورود صلح یاران را دارد از شعبه‌های دیگر به ما ارجاع داده می‌شود که بسیاری از آن‌ها را به صلح و سازش ختم می‌کنیم.

محمودیان بیان کرد: در سیستم قضایی وجود صلحیاران برای ایجاد صلح و سازش و میانجی‌گری در پرونده‌ها بسیار خوب است صلحیار همان کدخدا منشی است با وجود اینکه بسیاری از این صلحیاران بازنشسته هستند و درآمدی را کسب می‌کنند، اما برخی از آن‌ها درآمد مالی و ثابت خوبی ندارند و در بسیاری از پرونده‌ها که صلحیار باید مسافت طولانی را در روز‌های متعدد طی کند تا نزاع در پرونده‌ها را به صلح و سازش ختم کند هزینه‌هایی که صرف رفت و آمد می‌شود پرداخت نمی‌شود بنابراین حداقل باید هزینه‌های این سفر‌های استانی پرداخت شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *