صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دبیر جشنواره فیلم رشد: وضعیت فیلم‌های کودک و نوجوان ما همگام با نسل جدید پیش نمی‌رود/سینمای ما به سینمای مثبت ۱۸ تبدیل شده است

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸:۱۷
کد خبر: ۴۸۰۹۸۲۷
دبیر جشنواره پنجاه و چهارمین دوره جشنواره فیلم رشد ضمن انتقاد از اینکه فیلم‌های سینمای کودک و نوجوان همگام با نسل جدید پیش نمی‌روند، گفت: سینمای ما به سینمای مثبت ۱۸ تبدیل شده است.

نشست خبری پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم رشد صبح امروز ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ در مدرسه دارالفنون برگزار شد.

در ابتدای این مراسم مسعود جهانشانشاهی دبیر جشنواره با اشاره به قدمت این رویداد بیان کرد: بیش از ۶۰ سال است که این رویداد برگزار می‌شود و دارای پیشینه‌ای کهن است که امسال دوره پنجاه و چهارم آن به بار نشسته است.

وی تاکید کرد: این رویداد دورنمایی از سینمای کودک و نوجوان ارائه می‌دهد. این جشنواره به دانش‌آموزان و فرهنگیان منحصر نمی‌شود. امسال نیز دریافت آثارمان تا ۵ آذرماه ادامه داشت و از یک تا ۵ دیماه جشنواره فیلم رشد برگزار خواهد شد.

در ادامه نیز شفیع آقا محمدی رئیس هیئت داوران جشنواره رشد بیان کرد: فیلم‌های موجود در جشنواره رشد متاثر از سینمای کودک است.

دبیر جشنواره فیلم رشد در پاسخ به پرسشی درباره آثاری که در جشنواره به نمایش در خواهد آمد، گفت: حضور ما در عرصه سینما به سه قسمت اختصاص دارد، ابتدا سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درسی است که امر تنطیم‌گری را انجام می‌دهد. دوم کانون پرورش فکری کودک و نوجوان که امر تولید را عهده‌دار است. سوم معاونت پرورشی که آثار را در اردو‌ها برای دانش آموزان به نمایش در می‌آورد.

وی ادامه داد: آیا در کشور ما سینمای کودک و نوجوان به معنای واقعی وجود دارد یا خیر؟ آیا آنچه در ناوگان تولید سینما ایران وجود دارد، اصلا به سینمای کودک و نوجوان توجهی دارد؟

آقا محمدی افزود: امسال ۵۴ فیلم داستانی بلند، ۲۵۴ فیلم کوتاه، ۳۴ فیلمنامه، ۷۵ مستند بلند، ۱۵۴ مستند کوتاه و ۷۶ پویانمایی اثر به جشنواره رسیده است؛ و این به جهت کنشگری جشنواره رشد است. وضعیت فیلم‌های کودک و نوجوان ما همگام با نسل جدید پیش نمی‌رود. 

سپس جهانشاهی دببر جشنواره رشد درباره کم و کاستی‌های این حوزه بیان کرد: شورای حمایت در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی تحصیلی در تولید آثار تاثیرگذار است، حضور تهبه کننده و کارگردانان سینما در شورای حمایت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این چرخه چرخه درستی است معاونت پرورشی با توجه به پروانه حمایتب که صادر می‌شود دانش آموزان را به اردو‌ها می‌آورد و هر اثری که این پروانه ممایت را داشته باشد در میزان فروش آن تفاوت قابل ملاحظه‌ای با دیگر آثار خواهد داشت.

وی افزود: اینکه پدر و مادر وارد سینما می‌شود، فیلمی مناسب خانواده باشد، امروز کمتر دیده می‌شود، اثاری که تولید می‌شود مناسب نیست. ما معتقدیم سینمای ابران تبدبل شده به سینمای مثبت ۱۸. جشنواره رشد نهاد رسمی تعلیم و تربیت در سینمای ایران است.

شفیع آقا محمدی نیز توضیح داد: مسئولین امر تلاش دارند تا تحول ایجاد کنند. امسال قرار است در بخس مطالبه گری به ضعف‌ها بپردازیم. اگر آموزش و پرورش می‌خواهد ضعف را از میان بردارد باید یک نفر از اتاق فکر رشد در سورای صدور پروانه ساخت وجود داشته باشد.

آقا محمدی با محدود خواندن بودجه جشنواره رشد تاکید کرد: برای جهاد تبیین چه جای بهتر از مدرسه و اردوهاست. برای ترویج و توسعه فرهنگ تراز نظام باید به جسنواره رشد اهمیت داد.

آقا محمدی ادامه داد: اساسا در حوزه فرهنگ کشور دچار مشکل شده است بنابراین ما نیز دچار مشکل هستیم. ما در عرصه فرهنگ دغدغه آموزش و پرورش داریم. 

سپس مجددا جهانشاهی به توضیح برنامه نمایش آثار پرداخت و گفت: برنامه ویژه‌ای در این دوره تدارک دیده‌ایم. نمایش آثار حتما با حضور عوامل فیلم‌ها خواهد بود و از ۱۶ کشور مختلف اثر به دبیرخانه رسیده است.

دبیر جشنواره فیلم رشد گفت: بکی ار مشکلات ما در حوزه فیامنامه است. همواره انتقاد ما به این موضوع است که چرا شورای حمایت باید برای اثر تولید شده پروانه حمایت صادر کند درحالی که از ابتدا باید با خوانش فیلمنامه در ناوگان تولید اثر گذار باشد.

در خاتمه نیز از پوستر این رویداد رونمایی شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *