جولان مداخله خارجی در سوریه؛ شبح اختلاف در آینده سیاسی دمشق
پس از سقوط حکومت سوریه و در دست گرفتن قدرت از سوی گروههای مسلح، گمانهزنیهای بسیاری درباره آینده این کشور وجود دارد.
در حال حاضر پرسشهای بسیاری درباره آینده سوریه مانند نحوه اداره این کشور ازسوی گروههای مسلح، دولت آینده و نقش کشورهای خارجی در شکلگیری حکومت آینده این کشور مطرح است.
در همین رابطه حسن بهشتیپور، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با میزان به برخی از سناریوهای پیش رو درباره سوریه پرداخت.
احتمال بالا گرفتن اختلاف میان گروههای مسلح در سوریه
بهشتیپور با اشاره به اینکه درباره سوریه آشکار است که تحریرالشام دستکم ۵ سال در ادلب ازسوی ترکیه سازماندهی شوده بود، گفت: این در حالی است که این گروه و سرکرده آن را ترکیه گروه تروریستی اعلام کرده بود.
کارشناس مسائل بینالملل، اظهار کرد: جالب است که کشوری مانند ترکیه هیئت تحریرالشام و سرکرده آن را تروریستی اعلام میکند، اما در عین حال بهطور پنهانی امکانات در اختیار آنها قرار میدهد و آنها را آماده میکند تا در موقعیت مناسب وارد عمل شوند.
وی با بیان اینکه طرف دیگر قدرت در موضوع سوریه، قطر است، عنوان کرد: این کشور به دلیل اخوانی بودن و گرایشهای اخوانی که تحریرالشام دارند با آنها همکاری میکند.
وی طرف دیگر را در موضوع سوریه، رژیم صهیونیستی توصیف کرد و گفت: طرف دیگر رژیم صهیونیستی است که از سویی دشمن بشار اسد بود و از طرفی دیگر به شدت مخالف گروههای مسلح است و آنها را بهعنوان تهدید تلقی میکند، اما در عین حال چه پیش از سقوط دولت بشار اسد و چه پس از آن، با این گروهها همکاری میکند.
انهدام زیرساختهای سوریه
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به هدف قرار دادن زیرساختهای سوریه از سوی رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: بعد از سقوط دولت بشار اسد، رژیم صهیونیستی اقدام به منهدم کردن زیرساختهای سوریه و بهویژه زیرساختهای نظامی کرده است؛ رژیم صهیونیستی با این بهانه دست به این اقدام زده که تجهیزات به دست گروههای مسلح سوریه که قرار است با آنها همکاری داشته باشد، نیفتد.
وی آمریکا را طرف دیگر در موضوع سوریه خواند و یادآور شد: آمریکا با گروههای کرد در سوریه همکاری میکند، تحریرالشام را تروریستی اعلام کرده است و برای دستگیری سرکرده این گروه (ابومحمد الجولانی) جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده است، اما زمانی که همین فرد ظاهر خود را تغییر میدهد، طرف مذاکره آمریکاییها میشود.
- بیشتر بخوانید:
- بیش از ۶۰ حمله هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه
- رقابت بازیگران در صفحه شطرنج سوریه
رژیم صهیونیستی در سوریه به دنبال چیست؟
بهشتیپور در ادامه به موضع رژیم صهیونیستی در قبال سوریه و مردم آن اشاره کرد و گفت: بنیامین نتانیاهو پیش از این پیامهایی را خطاب به مردم سوریه منتشر کرده بود که با آنهاست و تنها با حکومت این کشور مخالف است، مقامهای صهیونیستی مدعی بودند که ضدیت آنها تنها با حکومت بشار اسد است و با مردم سوریه کاری ندارند.
کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: اکنون حکومت بشار اسد در سوریه سرنگون شده است؛ رژیم صهیونیستی حتی اجازه نداده مدت زیادی از این موضوع بگذرد و مشخص شود که تحولات سوریه به کدام سمت پیش میرود، این رژیم از فرصت پیشآمده استفاده کرده و از سویی خاک این کشور را اشغال کرده و از سوی دیگر بخش عمدهای از زیرساختهای نظامی آن را منهدم کرده است.
عملکرد وقیحانه رژیم صهیونیستی در سوریه
وی با مطرح کردن این پرسش که چرا رژیم صهیونیستی بدین شکل در سوریه عمل کرده است، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی میخواهد از این موضوع مطمئن شود که حکومت قدرتمند جدیدی در سوریه شکل نگیرد و علیه این رژیم دست به اقدام نزند.
بهشتیپور عنوان کرد: بسیار مهم است که ما به این موضوع توجه ویژهای داشته باشیم و این تجربه عملکرد رژیم صهیونیستی را در سوریه در نظر بگیریم.
کارشناس مسائل بینالملل این شیوره عملکرد رژیم صهیونیستی را وقیحانه توصیف کرد و گفت: رژیم صهیونیستی تا این حد وقیح است و با بیشرمی تمام دست به چنین اقدامهایی در سوریه میزند؛ اوج خباثت یک رژیم است که اینگونه زیرساختهای یک کشور دیگر را که متعلق به مردم آن کشور است و باید میلیاردها دلار برای ساخت آنها هزینه شود، هدف قرار میدهد.
وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی زیرساختهای نظامی را هدف قرار داده، پهپادها، موشکها، پلهای ارتباطی و همه اینها را نابود کرده است، منطقه عملیاتی خود را گسترش داده و قرارداد ۱۹۷۴ را با سوریه آشکارا ملغی اعلام کرده است
بهشتیپور در بخشی دیگر با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی قصد نابودی تاسیسات را در سوریه دارد، گفت: این رژیم گروههای مسلح که اکنون در سوریه بر سر کار آمدهاند را نمیپذیرد و قصد دارد که یک گروه حامی غرب در سوریه شکل بگیرد که خطر آن برای رژیم صهیونیستی کمتر از تحریرالشام باشد و علاوه بر این میخواهد تمامی خطوط ارتباطی مقاومت را در سوریه از بین ببرد و هیچ نوع خط ارتباطی زمینی، هوایی و دریایی از طریق سوریه به لبنان وجود نداشته باشد.
انتهای پیام/