صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

رقابت بازیگران در صفحه شطرنج سوریه؛ اهداف رژیم صهیونیستی در سوریه پسااسد

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰:۰۳
کد خبر: ۴۸۰۹۵۲۸
نگاهی به وضعیت فعلی سوریه نشان از آن دارد که این کشور در آینده نزدیک روی آرامش را به خود نخواهد دید.

رویداد‌های اخیر سوریه با واکنش‌های متفاوتی مواجه شده، اما کشور‌های منطقه عمدتا بر این عقیده هستند که حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و سرنوشت سوریه به دست مردم این کشور تعیین شود.

ازسوی دیگر رژیم صهیونیستی بلافاصله بعد از سقوط دولت بشار اسد، تحرکات خود را در این کشور آغاز کرد.

ارتش این رژیم منطقه راهبردی جبل‌الشیخ را در مرز سوریه به اشغال خود درآورد و به پیشروی در اراضی سوریه ادامه می‌دهد.

جنگنده‌های این رژیم مواضع مهمی را در سوریه هدف قرار دادند و تاسیسات نظامی و مراکز تحقیقاتی را منهدم کردند.

مجموع این رویداد‌ها چشم‌انداز پیش‌روی سوریه را با ابهام‌ها و پرسش‌هایی مواجه کرده است.

در همین رابطه جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفت‌وگو با میزان ابعاد این رویداد‌ها را تشریح کرد.

سوریه در آینده نزدیک شرایط آرام را تجربه نخواهد کرد

قنادباشی، گفت: موضوعی که باعث نگرانی همه همسایگان سوریه شده، براساس این پیش‌بینی است که سوریه به‌زودی و در آینده نزدیک شرایط آرام را تجربه نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه در عرصه داخلی سوریه چندگانگی قومیتی، مذهبی و سیاسی مانع ثبات است، بیان کرد: علاوه بر این کشور‌های ذی‌نفوذ و مداخله‌گر در سوریه نیز بُعدی از ماجرا هستند.

کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه کشور‌های ذی‌نفوذ و مداخله‌گر در اوضاع کنونی سوریه نیز با یکدیگر تضاد‌ها و اختلاف‌هایی دارند که این اختلاف و تضاد‌ها طبیعتا به‌زودی حل نخواهد شد، اظهار کرد: به‎عنوان مثال کشور‌های عربی با ترکیه اختلاف‌های دیرینه از دوران عثمانی دارند و از سوی دیگر کشور‌های غربی تلاش می‌کنند تا گسل‌های قومیتی و مذهبی را تقویت کنند و توسعه دهند.

اختلاف کشور‌های مداخله‌گر و ذی‌نفوذ در سوریه

وی با اشاره به اینکه کشور‌های حاضر در سوریه با یکدیگر به توافق نخواهند رسید، تصریح کرد: به‌رغم ملاقات‌هایی که با یکدیگر داشته‌اند، اما در درون اینها اختلاف‌هایی درباره موضوع‌های مختلف مانند حوزه‌های نفوذ وجود دارد.

وی با یادآوری اینکه برخی از خواسته‌های ارضی نیز ازسوی این کشور‌ها در سوریه مطرح می‌شود، عنوان کرد: به‌عنوان مثال تلاش‌هایی از سوی ترکیه صورت می‌گیرد تا برخی از مناطق را در سوریه در اختیار خود داشته باشد و آشکارا این موضوع را اعلام کرده است.

خواسته‌های اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در سوریه

قنادباشی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی نیز به‎عنوان یک طرف ثالث در سوریه برنامه‌های مداخله‎‌جویانه و اشغاگرانه خود را دنبال می‌کند، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی اکنون جبل‎الشیخ، یکی از مهم‌ترین مناطق را در سوریه، اشغال کرده است و این به‌معنای ایجاد شرایطی است که مردم سوریه آن را نخواهند پذیرفت.

به گفته وی، علاوه بر این بخش گسترده‌ای از دارایی‌ها و ثروت ملی مردم سوریه ازسوی رژیم صهیونیستی در روز‌های اخیر از بین رفته و منهدم شده است؛ همه اینها عواملی است که موجب می‌شود سوریه به‎سمت آرامش پیش نرود.

قنادباشی، معتقد است که علاوه بر این، اسباب اختلاف‌های داخلی و اختلاف میان قدرت‌های منطقه درباره سوریه فراهم شده است.

رژیم صهیونیستی در سوریه چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی در سوریه ۲ هدف را دنبال می‌کند، ادامه داد: یکی از این خواسته‎ها، هدف همیشگی آنها یعنی «از نیل تا فرات» است و مقام‌های این رژیم همواره مترصد یافتن فرصتی برای ادامه اشغالگری خود هستند.

وی هدف دوم رژیم صهیونیستی را در سوریه اینگونه تشریح کرد: هدف دیگر رژیم صهیونیستی در حال حاضر که یک هدف کوتاه‎مدت نیز به‎شمار می‌رود این است که آنها می‌خواهند شرایطی را در سوریه فراهم کنند که از تبدیل مجدد سوریه به حلقه اتصال مقاومت جلوگیری کنند.

کارشناس مسائل منطقه، گفت: بنابراین صهیونیست‌ها در تلاش هستند تا از شکل‌گیری مجدد جبهه مقاومت در سوریه جلوگیری کنند و البته مجموع اهداف رژیم صهیونیستی در سوریه به وضعیت انفعالی آن‌ها در شرایط کنونی مربوط می‌شود؛ رژیم صهیونیستی ضربه‌های بسیار سنگینی را از ناحیه مقاومت متحمل شده است.

ضربه سنگین مقاومت به رژیم صهیونیستی

قنادباشی با بیان اینکه در ضربات حماس و حزب‎الله به رژیم صهیونیستی، سوریه نقش داشت، تصریح کرد: آنچه که حماس و حزب‌الله صورت دادند، سوریه در آن نقش بزرگی داشت و بخشی از این ضربات به نقش‌آفرینی سوریه مربوط می‌شود.

کارشناس مسائل منطقه، افزود: اگرچه صهیونیست‌ها ۲ راهبرد خود را در سوریه دنبال می‌کنند، اما خشم آنها ناشی از ضرباتی است که از مقاومت دریافت کرده‎اند و حرکات آنها انفعالی تلقی می‌شود.

چشم‌انداز روابط میان گروه‌های مسلح سوریه با رژیم صهیونیستی

وی با اشاره به چشم‎انداز روابط میان گروه‌های مسلح سوریه و رژیم صهیونیستی، بیان کرد: تجربه نشان داده که گروه‌های مسلح سوریه بیش از آنکه که به فکر خواسته‌های مردم و منافع ملی سوریه باشند، خواسته و فرمان حامیان خارجی خود را دنبال می‌کنند.

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به روابط دیرینه حامیان خارجی گروه‌های مسلح سوریه با رژیم صهیونیستی، ادامه داد: از آنجایی که این کشور‌ها روابط خوبی با رژیم صهیونیستی دارند، طبیعتا گروه‌های مسلح سوریه نیز همین خطمشی را دنبال می‌کنند و هیچ اراده مستقلی در این گروه‌ها برای اتخاذ موضع در برابر رژیم صهیونیستی وجود ندارد.

وی درباره نحوه پاسخگویی دولت آینده سوریه به اشغالگری رژیم صهیونیستی، تاکید کرد: چه گروه‌های مسلح سوریه و چه دولت‌ها و کشور‌های حامی آنها، نمی‌توانند افکار عمومی را نادیده بگیرند و در حال حاضر افکار عمومی منطقه و سوریه سر آشتی با رژیم صهیونیستی را ندارد و خواستار پایان هرگونه اشغاگری این رژیم است.

قنادباشی در پایان گفت: بنابراین موضع‌گیری گروه‌های مسلح سوریه و حامیان آنها احتمالا همگام و همسو با افکار عمومی خواهد بود، اما این همسویی تنها جنبه ظاهری و تبلیغاتی دارد و حرکت اصلی آنها نیست و بین مواضع اعلامی و اعمالی آنها تناقض وجود دارد.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *