معاون اول قوه قضاییه: اساتید و نخبگان دانشگاهی به پیشرفتهای هوشمصنوعی توجه داشته باشند/ کشور بیش از هر زمان دیگری به اندیشه و علم نخبگان برای پیشرفت و برون رفت از تنگناها نیازمند است
حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه در جمع نخبگان علمی و دانشگاهی استان کرمانشاه، با درود به محضر شهدا، گفت: دانشگاهها مرکزی برای پرسشگری، تحصیل علم و دانش و محیط مقدسی است.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) درباره جایگاه علم و عالم گفت: علم دوست داشتنی است و اگر میگوییم به علما احترام بگذارید، زیرا احترام به علم است. هیچ احدی نمیتواند به علم بی احترامی کند.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: هدایت تنها مبانی دینی را دربر نمیگیرد، هدایت در همه زمینههای اقتصادی، اجتماعی و علمی مدنظر است، بنابراین هدایت سختترین کار است. سختی حاملان علم و نخبگان و اندیشمندان برایآن است که میخواهند با عقول بشر مواجه شوند، چراکه انسانها در برابر هیچ ایده و عقیدهای اگر استدلالی محکم، متقن وعلمی نداشته باشد، تسلیم نمیشوند.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی افزود: در حاکمیت دینی اداره جامعه به شرط این است که حاکمان با مردم بوده و از اندیشمندان طرح و برنامه گرفته و با برنامه آنها به جلو حرکت کنند، چنانچه پیامبر اکرم (ص) و امیرالمومنین (ع) اینگونه بودند و امروز هم در کشورمان اوضاع به همین شکل است.
وی عنوان کرد: امروزه با همه مشکلاتی که دشمنان برای کشور ایجاد میکنند، در تولید دانش سرآمد هستیم و جزو برترینها در حوزه تولید و علم و دانش هستیم و این حاصل فکر، اندیشه و تدبیر دانشگاهیان و نخبگان بوده است.
معاون اول قوه قضاییه گفت: با فکر و اندیشه و تدابیر علمی نخبگان دانشگاهی میتوان از تحریمهای ظالمانه عبور کرد و تنگناهایی که دشمنان نظام و انقلاب به کشورمان ایران، تحمیل کردند، گذر کرد.
وی اظهار کرد: دشمنان با تحمیل تحریمها و مشکلات میخواهند ارزشهای ما را دچار اضمحلال کنند، بنابراین برای نگهداری و پاسداشت این ارزشها باید دانشگاهیان و نخبگان پای کار بیایند و با تدابیر و اندیشههای والای خود نظام و حاکمیت را در تدبیر امور یاری کنند.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه در پیشگاه علم و دانش سر تعظیم فرود میآوریم، گفت: امروزه کشور بیش از هر زمان دیگری به علم و دانش مترقی در جهت پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و نظام نیازمند است و نخبگان و دانشگاهیان باید در این راستا هرآنچه در توان دارند پای کار بیاورند و به پیشرفت و توسعه علمی و فنی کشور در تمام حوزهها کمک کنند.
وی افزود: امروز مشکلات عدیدهای در کشور داریم ودشمنان قصد دارند کشور را به انزوا بکشانند و نمیخواهند جریان علمی و دانشگاهی در کشور گسترش یابد.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی با اشاره به اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی در دنیای کنونی هم عنوان کرد: این فناوری قادر به رقم زدن تغییرات بزرگی در همه حوزه ها است، باید تلاش کنیم از هوش مصنوعی بیشترین استفاده را کرده و از آن غافل نشویم و نخبگان باید از این فناوری در عرصههای مختلف علم قضا، نظامات اجتماعی و اقتصادی و علمی استفاده کنند.
معاون اول قوه قضاییه افزود: اصل عدالت امر لایتغیری است و زمان و مکان نمیپذیرد، اما شیوهها امری تغییر پذیر است، با فناوری جدید میتوان در نوع رسیدگی تغییراتی ایجاد کرد. باید شیوههای رسیدگی عادلانه با روشهای جدید، صحیح و علمی روزآمد را بررسی کنیم.
وی تاکید کرد: دادگاههای برخط، امروزه در دستگاه قضایی در دست استفاده است که باید ادامه پیدا کرده و از زوایای مختلف گسترش یابد تا روند رسیدگیهای قضایی عادلانه تر، دقیقتر و سریعتر صورت بگیرند.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی خطاب به نخبگان و اساتید دانشگاهی حاضر در این نشست، گفت: در همه حوزهها و نه تنها حوزه قضایی نیاز به همفکری و هم اندیشی با اساتید و نخبگان علمی بیش از هر زمان دیگری احساس میشود، هرجایی که در پروندهها و موضوعات قضایی نیاز به کمکی باشد هرگز کوتاهی نخواهیم کرد و به مسائل مطروحه حتما رسیدگی خواهیم کرد.
انتهای پیام/