صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کودکان بدون همراه؛ گروه نامرئی در شبکه مهاجرت اروپا

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸:۳۳
کد خبر: ۴۸۰۹۳۳۷
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
کودکان بدون همراه در کشورهای اروپایی با مشکلات بسیاری مواجه هستند و تدابیر لازم برای محافظت از آنها اتخاذ نشده است.

آمار منتشر شده نشان می‌دهد که در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴، ورود کودکان پناهجوی بدون همراه به بلغارستان، قبرس، یونان، ایتالیا، مالت و اسپانیا که اصلی‌ترین نقاط ورود به اتحادیه اروپا هستند، ۸ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۳ بوده است.

این افزایش در حالی است که براساس داده‌های گردآوری شده ازسوی آژانس کودکان سازمان ملل، یونیسف، روند کلی ورود کودکان به اروپا کند شده است.

در پایان ماه سپتامبر گذشته (مهرماه)، بیش از ۲۲ هزار کودک بدون همراه و جدا شده در این ۵ کشور حضور داشتند و با توجه به افزایش بیشتر ورود کودکان بدون همراه، گروه‌های حقوق بشر هشدار می‌دهند که اروپا برای کمک به این گروه آسیب‌پذیر مجهز نیست.

بین جولای و سپتامبر گذشته، کمیته بین‌المللی نجات (IRC) هر روز به‌طور متوسط ​​به ۱۱ کودک تازه‎‌وارد بدون همراه در تریست کمک می‌کرد.

بسیاری از این کودکان که جایی برای ماندن ندارند، در خیابان‌ها و در چادر‌های اضطراری، بدون دسترسی به خدمات و حتی سرویس بهداشتی می‌خوابند و در معرض خطر سرقت دارایی‌ها و یا افتادن در دام گروه‌های قاچاق انسان هستند.

در اروپا، ۴۶ هزار و ۵۰۰ کودک بدون همراه یا جدا شده در سال ۲۰۲۳ درخواست پناهندگی دادند که بیش از ۲ برابر آمار سال ۲۰۲۰ است.

تعداد واقعی کودکانی که به‌تنهایی از طریق اروپا سفر می‌کنند مشخص نیست، زیرا بسیاری از آنها هنگام ورود ثبت‌نام نمی‌کنند و به سفر ادامه می‌دهند؛ در ایتالیا، مقام‌های محلی تنها درصورتی مسئول مدیریت ورود کودکان هستند که کودکان بخواهند در این کشور بمانند.

کودکان بدون همراهی که در مراکز پلیس ثبت‎نام می‌کنند، در مراکز پذیرش رسمی اسکان داده می‌شوند، اما کودکانی که ثبت‌نام نمی‌کنند خدمات دولتی و دسترسی به حقوق خود را از دست می‌دهند.

اغلب، کودکان به کشوری سفر می‌کنند که در آن دوستان یا خانواده دارند، یا نمی‌خواهند از گروه‌هایی که با آنها مهاجرت می‌کنند، جدا شوند.

تری اسمیت از شبکه سرپرستی اروپا، سازمانی که برای بهبود خدمات برای خردسالان بدون همراه در اتحادیه اروپا کار می‌کند، گفت: کودکان اغلب در معرض خشونت و خطر قرار می‌گیرند یا در سفر‌هایی به اروپا مورد سوءاستفاده قاچاقچیان قرار می‌گیرند که گاهی سال‌ها طول می‌کشد.

آمار‌های شورای اروپایی پناهندگان نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ تنها ۲ درصد از درخواست‌های انتقال براساس الحاق خانواده بوده است.

انتهای پیام/


برچسب ها: اروپا پناهجویان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *