صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختیارات مالیاتی به استان‌ها واگذار می‌شود

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱:۲۹
کد خبر: ۴۸۰۹۲۲۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: تاکید رئیس جمهور بر مالیات ستانی مبتنی بر داده با اجرای ماده ١۶٩ و ١۶٩ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و الزام دستگاه‌ها برای در اختیار قرار دادن داده‌های مورد نیاز سازمان است که منجر به عدالت مالیاتی خواهد شد.

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید محمد هادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست با فعالان اقتصادی استان یزد با اشاره به اینکه به دنبال آن هستیم تا با مودیان به فهم مشترک در خصوص کارکرد‌های نظام مالیاتی برسیم، اظهار داشت: همانطور که شما به عنوان شرکای راهبردیمان در عرصه تولید می‌دانید، اگر چرخ تولید متوقف شود نظام مالیاتی هم متضرر خواهد شد.

وی گفت: مشکلات و چالش‌هایی که اکنون در ناترازی برق و گاز و عدم اخذ تسهیلات از بانک ها، تولید کنندگان با آنها مواجه هستند موجب شده تا نقدینگیشان با چالش مواجه شود این موضوع را با اعضای دولت در میان گذاشته ایم و بار‌ها به مسئولان مربوطه گفته ایم که برای تحقق در آمد‌های مالیاتی مطابق واقعیت‌های اقتصادی در نظام مالیاتی تلاش خواهیم کرد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطر نشان کرد: اینکه شرایط اقتصادی به سبب تحریم‌های ظالمانه و ناترازی‌ها در حوزه برق و گاز بسیار پیچیده شده و دیگر مانند گذشته نیست را کاملا قبول داریم و معتقدیم که نظام مالیات‌ستانی عادلانه‌محور را باید با توجه به این شرایط تنظیم و پیش ببریم چرا که ما خودمان را هرگز از مودیان جدا ندیده ایم. 
وی افزود: تاکید رئیس جمهور بر مالیات ستانی مبتنی بر داده با اجرای ماده ١۶٩ و ١۶٩ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و الزام دستگاه‌ها برای در اختیار قرار دادن داده‌های مورد نیاز سازمان است که منجر به عدالت مالیاتی خواهد شد.

سبحانیان بیان کرد: خوشبختانه دولت توانست به واسطه منابع بانکی موانع اقتصادی و ناترازی‌های بودجه‌ای کشور را تا حدود قابل توجهی تحت کنترل خود در بیاورد.

وی گفت: وزیر اقتصاد یکی از مهمترین اهداف خود در وزارت اقتصاد را کمک به رشد اقتصادی و کمک به تولید اعلام کردند. در این راستا نظام مالیاتی تلاش می‌کند با تسهیل تکالیف مودیان، سیستمی کردن فرآیند‌های مالیاتی و مالیات ستانی مبتنی بر داده، به بهبود فضای کسب و کار کمک کرده و از مراجعه مکرر مودیان به ادارات مالیاتی جلوگیری کند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: اکنون یکی از اقدامات و نگاه‌های مهم در نظام مالیاتی معطوف به اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان است. این قانون در سال ۱۳۹۸ مصوب شد و در سال ۱۴۰۲ خوشبختانه اجرایی شد.

سبحانیان افزود: به واسطه این سامانه توانستیم مالیات ستانی در حوزه ارزش افزوده را به صورت سیستمی اجرا کنیم. چالش‌هایی در بخش صدور فاکتور‌ها وجود داشت به طوری که فعال اقتصادی طی دوره‌های گذشته در چهار مرحله درگیر این امر می‌شد، اما با سامانه مودیان بسیاری از مشکلات واحد‌های تولیدی به مرور رفع خواهد شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: نظام مالیاتی مبتنی بر واقعیت‌ها، مالیات را از مودی اخذ می‌کند اگر سهمیه‌ای برای استان‌ها تعیین می‌شود مبتنی بر ظرفیت اقتصادی استان‌ها می‌باشد. یزد در تحقق مالیاتی امروز اول نیست، رشد متوسط هشت ماهه امسال نسبت به سال گدشته در کشور ۹۰ تا ۳۸ درصد بوده است و رشد استان یزد ۴۰ درصد است و استان یزد درانت‌ها قرار دارد.

سبحانیان گفت: اگر نسبت به واقعیت‌ها درک درستی نداشته باشیم دچار ابهام و اشتباه می‌شویم، استان یزد در حوزه مالیاتی در رشد و تحقق درآمد‌ها رتبه ۴۱ از ۴۸ را دارد.

وی بیان کرد: درست است که استان یزد یک استان صنعتی است و قطعی برق و گاز شما بر نظام مالیاتی تاثیر دارد، اما بدانید استان شما علی رغم ظرفیت قابل توجه در حوزه تولید در حال حاضر جایگاه شانزدهم را دارد در حالی که در گذشته رتبه شما سیزدهم بود. 

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: متوسط رشد درآمد‌های مالیاتی استان نسبت به هشت ماهه سال قبل کم بوده است. ماده ۱۰۰ برای این است که مالیات ستانی هوشمند مبتنی بر داده اعلام کنیم و مودی بدون حضور در ادارات کل، مالیات خود را پرداخت کند.

سبحانیان گفت: در قانون نرخ مالیات تولید ۲۵ درصد بوده است، اما به ۱۸ و ۲۰ درصد کاهش یافته و در لایحه جدید نیز به ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.

وی اظهار داشت: ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از محل فرار مالیاتی در کشور درآمد مالیاتی داشتیم که مجموع سه هزار میلیارد تومان جلوگیری از فرار مالیاتی مربوط به استان یزد بوده است. در تلاش هستیم تا بستر جلوگیری از فرار مالیاتی را دنبال کنیم. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: مسائل مربوط به معافیت‌های می‌بایست به طور دقیق بررسی شود. اگر صادرکننده تعهد ارزی خود را مرتفع کرده است باید برخط به سازمان برسد، ملاک عمل ما اطلاعات بانک مرکزی است. سبحانیان گفت: سال گذشته ۹.۵ هزار میلیارد تومان استراداد مالیاتی بوده است امسال در هشت ماهه ۱۷.۵ درصد بوده است که ۸۵ درصد در استرداد افزایش داشتیم که این رشد بالا کم سابقه بوده است. صدور صورتحساب توسط خزانه پرداخت می‌شود اگر استنکافی صورت می‌گیرد اطلاع بدهید. همچنین در حال انجام تمهیداتی هستیم که موضوعات و اختیاراتی را به استان‌ها واگذار کنیم. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *