صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نشان کانون داوران حرفه‌ای کشور رونمایی شد/رئیس مرکز حل اختلاف کشور: حوزه داوری نیاز به ساماندهی دارد

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱:۴۸
کد خبر: ۴۸۰۹۱۵۶
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس مرکز حل اختلاف کشور با بیان اینکه حوزه داوری نیاز به ساماندهی دارد، گفت: این مهم با کمک داوران و کانون‌های داوران استان‌ها صورت خواهد گرفت.

مراسم رونمایی از نشان کانون داوران حرفه‌ای کشور و آیین تحلیف داوران حرفه‌ای استان تهران با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی، رئیس مرکز حل اختلاف کشور و جمعی از معاونین وی در تالار صلح این مرکز برگزار شد. 

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین صادقی در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت آغاز به کار داوران جدید اظهار کرد: حوزه داوری نیاز به ساماندهی دارد و این مهم با کمک داوران و کانون‌های داوران استان‌ها صورت خواهد گرفت. این موضوع وظیفه‌ای است که به دوش ما نهاده شده است ولی ما بنا نداریم آن را به شکل دولتی پیش ببریم.

وی ادامه داد: اصرار من همیشه بر این بوده که بیشتر کار‌ها را به داوران و کانون‌های داوران استان‌ها واگذار کنیم. یعنی هویت خصوصی بخش داوری را حفظ کنیم تا هویت دولتی به خود نگیرد و این جزو اصول است و از این اصل عدول نخواهیم کرد. چهره کار باید چهره‌ای مستقل، توانا و با اعتبار کاملاً مستقل از دادگستری باشد و این مهم شدنی است.

رئیس مرکز حل اختلاف با بیان اینکه در گذشته «داوری» در کشور اعتبار نداشت، افزود: از امروز «داوری» با اعتبار می‌شود؛ اعتبار داوری به چیست؟ اعتبار داوری به وجود داوران با سابقه درخشان و توانمند است؛ افرادی که سوابق‌شان اعتمادساز باشد. ما همواره همکاران خود را از جذب داوران جوان پرهیز می‌دهیم. ان‌شاءالله روزی برسد که این سیاست نیز در قوه قضاییه برای قضات پیاده‌سازی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با تأکید براینکه قضاوت و داوری کار جوانان نیست، گفت: قضاوت به پختگی، علم و تجربه نیاز دارد و پختگی از ۴۰ سال به بالا صورت می‌گیرد.

وی افزود: در دستورالعمل‌های بعدی حتماً شرط داشتن ۴۰ سال سن را برای جذب داوران تعیین خواهیم کرد. در موضوع «داوری» مسئله اشتغال مطرح نیست که بگوییم با آن برای جوانان شغل ایجاد کنیم بلکه مسئله حقوق مردم مطرح است و رأی دادن در پرونده‌ها به دانش، اعتبار، پختگی و توانمندی نیاز دارد.

رئیس مرکز حل اختلاف درباره دومین عامل اعتبار داوری تصریح کرد: دومین عامل اعتبار داوری عملکرد داوران است که ایجاد اعتبار می‌کند. سومین عامل این است که آراء صادر شده توسط داوران مستحکم باشد و ضمانت اجرا پیدا کند. این سیاست را پیگیری خواهیم کرد که اولاً کمترین نقض در آرای داوری صورت بگیرد و ثانیاً در مقام اجرا با قوت اجرا شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه یکی از شئون داوری این است که افراد به سمت داوری حرفه‌ای سوق داده شوند، ادامه داد: داوران حرفه‌ای باید در فضا‌های حقیقی و مجازی و دانشگاه‌ها و محافل علمی و صنعت، تولید، تجارت و سایر بخش‌ها تلاش کنند که شرط داوری حرفه‌ای در قرارداد‌ها قرار بگیرد. با این اقدام هم می‌توان داوری حرفه‌ای را اعتباربخشی کرد و توسعه داد.

وی افزود: اقدام دیگری که باید جدی گرفته شود ایجاد سامانه یکپارچه داوری حرفه‌ای در بخش‌های صنفی، عملیاتی و اداری است. همچنین باید تبلیغات تلویزیونی و فضای مجازی و خیابانی در حوزه داوری با گستره وسیع در صدر اقدامات کانون داوران حرفه‌ای قرار بگیرد.

رئیس مرکز حل اختلاف با بیان اینکه داوری بدون فرهنگ‌سازی توسعه نمی‌یابد، تأکید کرد: باید از هنرمندان تراز اول برای تهیه برنامه‌های کوتاه مدت اثرگذار و تکرار شونده در حوزه داوری استفاده شود.

محسن مقدس، معاون داوری و میانجی‌گری مرکز حل اختلاف در ادامه با اشاره به وضعیت داوری حرفه‌ای در کشور اظهار داشت: ۱۱۴ سال از قانون‌گذاری در حوزه داوری می‌گذرد و توجهی به ساماندهی این موضوع نشده بود تا اینکه در دوره حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای رئیس قوه قضاییه و با پیشنهاد حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی نخستین دستورالعمل داوری به صورت کارشناسی شده تدوین و به تصویب رسید.

وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ فرآیند جذب و آموزش داوران و صدور پروانه آغاز شد و در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار معاونت داوری و میانجی‌گری در تشکیلات قضایی مرکز حل اختلاف تصویب و توفیق شد اینجانب به به عنوان اولین معاون داوری و میانجی‌گری مرکز در خدمت جامعه حقوقی و متخصصین در حوزه‌های مختلف باشم

معاون داوری و میانجی‌گری مرکز حل اختلاف با تأکید بر اینکه در حوزه جذب بر جذب اصلح تصریح شده است، گفت: از این جهت رویکرد مرکز به سمت جذب نخبگان از قضات بازنشسته، اساتید دانشگاه، هیأت علمی و جامعه حقوقی کشور پیش رفته و تا امروز ۲ هزار و ۵۳۶ پروانه داوری حرفه‌ای صادر شده است.

مقدس با اشاره به فرآیند جذب داوری عمومی و تخصصی ادامه داد: در فرآیند جذب داوری تخصصی، در حوزه‌های مختلف به فرآخور پرونده‌های محاکم پیشنهاد تشکیل ۱۰ کمیسیون توسعه داوری‌های تخصصی رابه حضور ریاست مرکز حل اختلاف تقدیم کردیم که به تایید ایشان رسید. به عنوان مثال کمیسیون توسعه داوری در حوزه ثبتی و کمیسیون توسعه داوری در حوزه صنعت که فرآیند جذب در این کمیسیون‌ها در حال کارشناسی و بررسی است.

وی افزود: ما در فرآیند جذب داوری‌های تخصصی جذب داوران حوزه خانواده را به عنوان اولین گروه انجام داده‌ایم و در حوزه‌های دیگر نیازمند کار علمی و کارشناسی دقیق‌تری هستیم. ضمن اینکه جذب داوری در دنیا با چنین کیفیتی و توجه علمی دقیق و ویزه به حوزه تخصصی که ما انجام می‌دهیم، سابقه ندارد.

معاون داوری و میانجی‌گری مرکز حل اختلاف با اشاره به افتتاح کانون داوران حرفه‌ای در ۵ استان تهران، کرمان، اصفهان، هرمزگان و مرکزی گفت: در ۱۹ استان دیگر فرآیند انتخابات کانون‌های داوری انجام شده است و به زودی شاهد ثبت آنها هستیم.

مقدس در پایان سخنان خود از ثبت شرط داوری حرفه‌ای در قرارداد‌های رسمی بصورت اختیاری خبر داد و یادآور شد: با پیشنهاد این معاونت و پیگیری‌های ریاست مرکز و موافقت ریاست قوه قضاییه و اهتمامی که در معاونت اول قوه بر این پیشنهاد وجود دارد بزودی شرط داوری حرفه‌ای در قرارداد‌های رسمی درج خواهد شد و شاهد تحول بزرگی در حوزه رسیدگی‌های قضایی خواهیم بود.

در پایان جلسه، از نشان کانون داوران حرفه‌ای کشور رونمایی شد و همچنین تعدادی از داوران حرفه‌ای و میانجی‌گران شورای حل اختلاف استان تهران با انجام مراسم تحلیف و قرائت سوگندنامه پروانه‌های فعالیت خود را دریافت و کار خود را صورت رسمی آغاز کردند.

انتهای پیام/ 


برچسب ها: آیین تحلیف

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *