رژیمهای غذایی تعیین جنسیت تا چه حد موفقیتآمیز است؟/ هشدار درباره شیادان فضای مجازی و عوارض احتمالی این رژیمها
هر چند که همه فرزندان هدیهای ویژه از طرف خداوند هستند اما ممکن است برای تعدادی از افراد جنسیت فرزند بسیار مهم باشد به نحوی که تمایل داشته باشند با مداخلههایی بتوانند جنسیت فرزندشان را تعیین کنند این در حالیست که تبلیغات تعیین جنسیت فرزند از طریق رژیم غذایی، قرص و دمنوشهای گیاهی و یا مداخلههای دیگر بسیار در فضای مجازی گسترس پیدا کرده و حتی عدهای از افراد غیرمتخصص نیز به این امر ورود کردغاند و عدهای نیز مبالغ هنگفتی را برای ارائه این مداخلهها درخواست میکنند. حال این سوال مطرح میشود که این اقدامها تا حد چه موفقیت آمیز هستند و چه عوارضی را برای مادر و جنین به همراه دارند؟
انواع رژیمهای غذایی تعیین جنسیت
در همین رابطه مژگان تنساز، متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با میزان ضمن اشاره به اینکه به طور کلی رژیمهای تعیین جنسیت در دنیا مرسوم هستند، گفت: برخی از این رژیمها بر اساس اسیدی و بازی شدن محیط بدن، بعضی دیگر نیز بر اساس طبع سرد و طبع گرم مواد غذایی و تعدادی نیز بر اساس مواد غذایی حاوی سدیم و پتاسیم یا منیزیم و کلسیم با توجه به جنسیت مورد نظر هستند. این رژیمها دارای تضادها و اشتراکهایی با یکدیگرند و در این مورد که کدام رژیم موثرتر است کار پژوهشی جدی در دنیا صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: البته کارهای پژوهشی در این مورد صورت گرفته، اما از آنجایی که اولا انجام کارهای پژوهشی بر روی رژیمهای غذایی و اینکه بخواهیم کل رژیم غذایی فردی را تغییر دهیم، دشوار است و دوما به این دلیل که تصادفی سازی این اقدام با مشکل رو به رو است، کار پژوهشی جدی در این مورد انجام نشده است. هنگامی که کار پژوهشی را انجام میدهیم باید تعدادی از افرد باید به صورت تصادفی در گروه کنترل و تعدادی دیگر نیز در گروه مداخله قرار گیرند و این در حالیست در این نوع پژوهش امکان تصادفی سازی وجود ندارد چرا که افرادی که در این پژوهش شرکت میکنند جنسیت خاصی را میخواهند و در نتیجه نمیتوان انجام مداخلهها را تصادفی کرد و نتایج واقعی به دست آورد.
رژیمهای تعیین جنسیت فرزند در صورت رعایت دقیق ۷۰ تا ۸۰ درصد موثر است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کارهای پژوهشی که در این مورد انجام شده تنها مربوط به رژیم غذایی نبوده و مداخلههای دیگر نیز در آن نقش داشتند، افزود: این پژوهشها نشان میدهند که این اقدامها بین ۷۰ تا ۸۰ درصد در تعیین جنسیت مدنظر موثر بوده است.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: ممکن است تعدادی از افرادی که صلاحیت دادن رژیمهای تعیین جنسیت را ندارند، همچون بسیاری از موضوعهای دیگر در فضای مجازی اقدام به این کار کنند و یا اینکه عدهای مدعی باشند که با انجام مداخلههایی از جمله رژیم غذایی میتوان به صورت تضمینی به نتیجه دلخواه رسید و این در حالیست که در هیج کجای طب ادعای تضمینی وجود ندارد و برای این مسئله در تمام مطالعات درصدی از موفقیت پیشبینی شده است.
این متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه همچنین تعدادی افراد نیز مبالغ بسیاری را برای دادن رژیمهای غذایی تعیین جنسیت از مردم درخواست میکنند، توضیح داد: این رژیمها سالها است که وجود دارند و در کتابهای قدیمی نیز بودهاند و در مطالعات جدید نیز اثبات شدهاند و اینکه عدهای این رژیمها را به خودشان منتسب و مبالغ بسیاری را دریافت میکنند، درست نیست. همچنین مردم بدانند که حتی با رعایت دقیق موارد ممکن است ۲۰ تا ۳۰ درصد به خواستهشان نرسند و هر چه افراد در رعایت این رژیمها کوتاهی کنند میزان موفقیت پایین میآید و در نتیجه به افرادی که بسیار جنسیت فرندشان برایشان مهم است و در صورت عدم موفقیت در رسیدن به جنسیت دلخواهشان دست به اقدامهای دیگر میزنند این شیوه را توصیه نمیکنم.
عوارض رژیمهای غذایی تعیین جنسیت
وی عنوان کرد: رژیم دختردار شدن به نسبت رژیم پسردار شدن عوارض بیشتری دارد چرا که در این رژیم بیشتر از مواد غذایی با طبع سرد استفاده میشود و در دوره کنونی که مزاج افراد نسبت به گذشته سردتر است استفاده از رژیمها میتواند در طولانی مدت افراد را دچار عارضههایی کند و عوارض سردی بدن به راحتی درمان نمیشود.
تن ساز گفت: اگر افراد طی دوران کوتاه ۲ تا ۳ ماهه این رژیمها را بگیرند و خوردن یکسری از مواد غذایی را حذف کنند، مشکلی برای مادر و جنین به وجود نمیآید اما در مواردی ممکن است فردی ۸ ماه رژیم غذایی را داشته باشد و بچهدار نشود و در این صورت استفاده از این رژیمها با عوارضی همراه است.
انتهای پیام/