غزه دارای بالاترین سرانه کودکان قطع عضو در سراسر جهان
آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل (Unrwa) هشدار داده که با تشدید بحران انسانی در غزه، ۹۴۵ هزار فلسطینی در غزه با خطر قرار گرفتن در معرض شرایط سخت زمستانی مواجه هستند.
آنروا گفت که خانوادههای آواره نیاز به محافظت در برابر باران و سرما دارند و اضافه کرد که تنها ۲۳ درصد از این نیاز برآورده شده است.
این آژانس همچنین اظهار کرد: آنروا به ارائه پشتیبانی، توزیع برزنتهای پلاستیکی و نصب چادر برای ارائه سرپناه موقت و محافظت در برابر شرایط سخت ادامه میدهد. برای رفع نیازهای شدید با عمیقتر شدن بحران، کمک فوری لازم است.
براساس تازهترین گزارش آنروا، جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه دستکم ۱.۹ میلیون نفر را در این منطقه آواره کرده است که حدود ۹۰ درصد جمعیت را تشکیل میدهد. برخی از این افراد ۱۰ بار یا بیشتر آواره شدهاند.
این آژانس اشاره کرد که مشکلات متعددی وجود دارد که مانع از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه میشود، از جمله تخریب نظم و قانون، جنگ و ناامنی، زیرساختهای آسیبدیده، کمبود سوخت و محدودیتهای دسترسی.
براساس این گزارش، علاوه بر این، امنیت غذایی در سراسر غزه در حال فروپاشی بوده و مردم را در وضعیت ناامیدی محض قرار میدهد.
فیلیپ لازارینی، کمیسر عمومی آنروا، نگرانی خود را درمورد تشدید فاجعه انسانی در این منطقه محصور ابراز کرد.
لازارینی گفت: گرسنگی و بیماری (در نوار غزه) بیداد میکند. انساندوستان باید قادر به انجام وظایف خود باشند. موانع کمک باید بدون تاخیر بیشتر برداشته شوند، در غیر این صورت جانهای بیشتری از دست خواهند رفت.
جنایت رژیم صهیونیستی علیه بشریت
براساس گزارش آنروا، دسترسی کمکها به شمال غزه بهویژه چالشبرانگیز بوده و بین ۶۵ هزار تا ۷۵ هزار نفر را بدون دسترسی به نیازهای ضروری مانند غذا، آب، برق یا مراقبتهای بهداشتی قابل اعتماد باقی گذاشته است.
در این گزارش آمده است: عملیات نظامی شدید در بحبوحه کمبود تقریبا کامل کمکهای بشردوستانه در این منطقه ادامه دارد. برخی از بخشهای شمال غزه بهمدت ۶۰ روز در محاصره شدید قرار داشتهاند.
بالاکریشنان راجاگوپال، کارشناس حقوق در دانشگاه امآیتی MIT و گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق مسکن، گفت که رژیم صهیونیستی مسئولیت همه این نقضهای فاحش قوانین بینالمللی را برعهده دارد.
راجاگوپال اضافه کرد: تحمیل محاصره، ممانعت از هرگونه دسترسی به غذا، آب، دارو و سرپناه، همگی با هدف وادار کردن مردم به ترک منطقه و پاکسازی قومی بوده و براساس قوانین بینالمللی جرمی بزرگ است. این هم جنایت جنگی است و هم جنایت علیه بشریت است.
وی همچنین اظهار کرد: آوارگی اجباری در شمال غزه در شرایط محاصره با هدف از بین بردن حضور آنها، نسلکشی است، زیرا هدف (رژیم صهیونیستی) نابودی مردم است.
رژیم صهیونیستی بیش از ۲ ماه است که خاموشی را در شمال غزه بهعنوان بخشی از یک طرح نظامی اعمال کرده است؛ این موضوع بهشدت ساکنان را از تماس با جهان خارج و به اشتراک گذاشتن اطلاعات درمورد آنچه تحمل میکنند، محروم کرده است. با این وجود، گزارشهای هولناکی از گرسنگی، بمباران و آوارگی هنوز منتشر میشود.
تخریب عمدی نظام سلامت در غزه
گزارش سازمان ملل همچنین به حملههای مداوم رژیم صهیونیستی که به شهادت غیرنظامیان و تخریب ساختمانهای مسکونی و زیرساختهای عمومی منجر شده، اشاره کرده است.
آنروا گزارش کرد که در نتیجه حملههای مداوم رژیم صهیونیستی، غزه اکنون دارای بالاترین سرانه کودکان قطع عضو در سراسر جهان است.
ریچارد پیپرکورن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در سرزمینهای اشغالی فلسطین، گفت: افزایش عظیم نیازهای توانبخشی به موازات تخریب مداوم سیستم بهداشتی رخ میدهد. بیماران نمیتوانند مراقبتهای مورد نیاز خود را دریافت کنند. خدمات توانبخشی حاد بهشدت مختل شده و مراقبتهای تخصصی برای آسیبهای پیچیده در دسترس نیست و جان بیماران را به خطر میاندازد. برای رفع نیازهای عظیم توانبخشی به حمایت فوری و بلندمدت نیاز است.
حملهها به مراکز بهداشتی در سراسر غزه گزارش شده که بهگفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا)، کمکهای پزشکی و خدمات در این منطقه را بیشتر با مشکل مواجه کرده است.
انتهای پیام/