صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شناسایی موقعیت محل حادثه و اعزام نزدیک‌ترین آمبولانس به محل با سامانه‌های جدید اورژانس

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷:۳۰
کد خبر: ۴۸۰۸۴۰۸
رئیس سازمان اورژانس کشور از راه‌اندازی سامانه‌هایی خبر داد که موقعیت مکانی حادثه و نزدیک‌ترین آمبولانس به محل مورد نظر را شناسایی می‌کند.

جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور امروز یک‌شنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۳ در نشست خبری ضمن اشاره به حادثه تروریستی و شهادت یک تکنسین اورژانس گفت: با تلاش و پیگیری‌هایی که انجام دادیم کار‌های ثبت شهادت این تکنسین انجام شد و در حال تلاش هستیم تا سایر تکنسین‌هایمان که در حین ماموریت به شهادت می‌رسند نیز از جمله شهدای خدمت محسوب شوند و خانواده‌هایشان تحت حمایت قرار گیرند.

وی با بیان اینکه ۲ سامانه بسیار مهم را به بهره برداری می‌رسانیم، ادامه داد: در ۱۰۰ روز گذشته تلاش کردیم سامانه‌های سازمان اورژانس را به صورت برخط کنیم و سامانه «آسایار» یکی از سامانه‌هایی است که به صورت برخط است. همچنین سامانه‌ای راه‌اندازی کردیم تا بتوانیم همه آمبولانس‌های این سازمان را به صورت برخط رصد کنیم. در حال حاضر ۳هزار و ۳۰۹ پایگاه اورژانس در کشور مستقر هستند و سامانه رصد می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که نزدیک‌ترین دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شود. این سامانه از مرکز مدیریت بحران کشور رصد می‌شود و می‌تواند موقعیت مکانی نزدیک‌ترین آمبولانس و تکنسین را نمایش دهد.  

رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: همچنین سامانه دیگری با مجوز مرکز ارتباطات کشور برای دسترسی به موقعیت مکانی نیازمند دریافت خدمت راه‌اندازی شده است. با توجه به اینکه زمانی را صرف گرفتن آدرس از تماس گیرندگان می‌کردیم و یا ممکن است فردی حین تماس با اورژانس و درخواست کمک تلفنش قطع شود این سامانه را راه‌اندازی کردیم و این می‌تواند زمان خدمت‌رسانی ما را سریع‌تر کند. این طرح در سایر شهر‌ها نیز در حال توسعه است. این برنامه به کمک تکنولوژی، موقعیت محل حادثه را شناسایی می‌کند تا آمبولانس‌ها بتوانند به سرعت به محل برسند.

میعادفر با اشاره به اینکه یکی دیگر از دستاورد‌های مدیریت هوشمند تفسیر نوار قلب است، بیان کرد: در حال حاضر همکاران ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی توانایی شناسایی بیماران سکته قلبی را به صورت هوشمند و سریع‌تر دارند. این تجهیزات در چند استان مستقر شده و برنامه داریم که این فناوری در سراسر کشور گسترش یابد.

وی ضمن بیان اینکه سامانه‌ای را نیز در آی سی یو راه‌اندازی کردیم تا تمام حوادث را رصد کنیم، توضیح داد: حوادث پر تلفات به حوادثی گفته می‌شود که بیش از ۳ فوتی و ۵ مصدوم داشته باشد و روزانه بین ۹۰ تا ۱۰۰ حادثه پر تلفات داریم و این سامانه تمام این حوادث را رصد می‌کند.

رئیس اورژانس کشور ضمن اشاره به اینکه سختی کارانه پرسنل اورژانس از هزار و ۵۰۰ به ۳ هزار تومان افزایش پیدا کرده است و در دستور کاری مشترک به تمام دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود، عنوان کرد: حدود ۲۱ پایگاه را راه‌اندازی کردیم و تا دهه فجر این رقم را افزایش می‌دهیم، سالانه ۱۵۰ پایگاه را راه‌اندازی می‌کنیم و امیدواریم تا پایان سال به رقم مورد نظرمان برسیم.

میعادفر با بیان اینکه در زمینه خیران اتفاق‌های خوبی افتاده و با راه‌اندازی مجمع خیران اورژانس کشور توجه خیران به سمت اورژانس جلب شده است، گفت: ۲۰ دستگاه آمبولانس از سوی خیران تأمین شده و به تازگی وارد نظام سلامت کشور شده است. همچنین ۱۵ دستگاه آمبولانس نیز طی چند روز آینده وارد چرخه می‌شود. علاوه بر این، مناقصه برای خرید ۶۰۰ تا ۷۰۰ دستگاه آمبولانس نیز برگزار می‌شود. به طور کلی ۱۷۷ دستگاه آمبولانس طی ۱۰۰ روز گذشته به سیستم اورژانسی کشور اضافه شده که تعدادی از آن‌ها توسط خیران تامین شده است.

وی در مورد برگزاری پویش «زخم سپید» برای کاهش خشونت علیه نیرو‌های فوریت‌های پزشکی توضیح داد: پیش از این مواردی از ضرب و شتم نیرو‌های اورژانس گزارش شده و اخیراً نیز آمبولانس‌ها مورد تیراندازی قرار گرفته‌اند که منجر به شهادت یکی از نیرو‌های اورژانس شده است. در کشور‌های پیشرفته، استفاده غیرضروری از خدمات اورژانس با جریمه‌های سنگین مواجه می‌شود تا کسی جرأت چنین اقدامات ناپسندی را نداشته باشد.

وی توصیه کرد: در بحث آلودگی هوا توصیه می‌شود افرادی که توان کمتری دارند، از خانه‌ها بیرون نیایند ولی اورژانس در میادین مهم استان تهران قرار دارد تا بتواند به مردم خدمت‌رسانی کند.

میعادفر در رابطه با مسمومیت ناشی از گاز منوکسید کرین گفت: امسال  هزار و ۴۹۷ نفر دچار مسمومیت ناشی از گاز منوکسید کربن شدند و که از این تعداد ۸۵ نفر فوت کردند.

همچنین بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانش کشور با اشاره به اینکه ۱۰ درصد تماس‌های اورژانس مزاحمت تلفنی بوده و این میزان معادل ۲ میلیون تماس در سال است که یا جنبه شوخی دارد یا توسط گروهی از کودکان صورت می‌گیرد و در مواردی شامل هتاکی با الفاظ نامناسب است، ادامه داد: در این زمینه تماس‌های کاذب نیز وجود دارد، یعنی گاهی افراد تماس می‌گیرند و علائم سکته مغزی را گزارش می‌کنند و نیرو‌های ما با رسیدن به محل متوجه می‌شوند که این گزارش‌ها دروغ بوده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *