صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مصرف چربی را به کمتر از ۳۰ درصد کل انرژی روزانه محدود کنید

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵:۵۳
کد خبر: ۴۸۰۸۴۰۵
پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باور‌های نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از ۱۷ آذر آغاز شده و تا ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

به گزارش وبدا، چربی‌های مصرف شده توسط انسان عموماً به شکل تری گلیسیرید هستند که شامل سه اسید چرب متصل به یک مولکول گلیسرول هستند. درصد چربی در رژیم غذایی را می‌توان به عنوان «چربی کل» نام برد و مجموع چربی‌های رژیم غذایی است که شامل اسید‌های چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع، اسید‌های چرب اشباع شده و اسید‌های چرب ترانس (بدون تمایز بین انواع مختلف چربی). منابع رایج چربی در رژیم غذایی انسان، گوشت، ماهی، محصولات لبنی، روغن‌ها و چربی‌های گیاهی و حیوانی، آجیل و دانه‌ها و غذا‌های بسیار فرآوری شده است.

بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به ۳۰ درصد از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند. چربی مصرف شده توسط افراد ۲ سال و بالاتر باید عمدتاً اسید‌های چرب غیراشباع باشد، به طوری که بیش از ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی از اسید‌های چرب اشباع شده و بیش از ۱ درصد از کل انرژی دریافتی از اسید‌های چرب ترانس دریافت نشود.

البته باید توجه داشت انجمن قلب آمریکا برای حفظ سلامت قلب و عروق توصیه کرده است که نباید بیش از ۶ درصد کالری روزانه از چربی غیر اشباع باشد. چربی‌های اشباع شده چربی است معمولاً در دمای اتاق جامد هستند و در غذا‌های حیوانی مانند گوشت و لبنیات یافت می‌شوند. خوردن بیش از حد چربی‌های اشباع شده می‌تواند سطح کلسترول بد شما را افزایش دهد و خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد.

چربی‌های غیر اشباع معمولاً در دمای اتاق مایع هستند. آنها از منابع گیاهی و ماهی‌های چرب مانند سالمون می‌آیند. گنجاندن چربی‌های غیر اشباع در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کند. آنها همچنین اسید‌های چرب ضروری مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کنند.

غذا‌های سرشار از چربی غیراشباع عبارتند از: روغن‌های گیاهی غیر گرمسیری مانند زیتون، کانولا و سویا، ماهی‌های چرب مانند ماهی تن، سالمون و ساردین، آجیل و دانه‌هایی مانند گردو، دانه کتان و تخمه آفتابگردان و غذا‌های دیگر مانند آووکادو و کره بادام زمینی.

پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باور‌های نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از ۱۷ آذر آغاز شده و تا ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *