صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی رویکرد دولت‌های آمریکا درباره خشونت افسران پلیس

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰:۲۳
کد خبر: ۴۸۰۸۳۸۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
خشونت افسران پلیس آمریکا علیه شهروندان طی سال‌های گذشته با افزایش شدید همراه بوده و این موضوع نگرانی کارشناسان را درپی داشته است.

پاسخگو کردن پلیس آمریکا به‌تازگی در کانون توجه قرار گرفته است؛ چندین پرونده برجسته مربوط به سوءرفتار افسران پلیس توجه عمومی را به خود جلب کرده است. این حوادث الگو‌های نگران‌کننده‌ای را درباره رویکرد‌های افسران پلیس نشان می‌دهد، که موضوع‌های نژادی، ناتوانی‌ها، و نیروی بیش از حد را در خط مقدم بحث‌های جامعه آمریکا قرار می‌دهد. 

رویکرد دولت‌های آمریکا به خشونت افسران پلیس 

آکسیوس نوشت: تحقیقات فدرال درمورد اتهام‌های نقض حقوق بشر ازسوی اداره‌های پلیس ده‌ها شهر آمریکا به هیچ توافق اصلاحی در طول دولت بایدن منجر نشده است؛ بعید است که این کار در دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ نیز انجام شود.

تحقیقات وزارت دادگستری دولت بایدن در پاسخ به اتهام‌های سوءرفتار نظام‌مند و غیرقانونی اداره‌های پلیس، مانند استفاده از زور بیش از حد و متوقف کردن غیرقانونی افراد انجام شد. چنین تحقیق‌هایی به‌طور معمول به موافقت‌نامه‌های حکم رضایت دادگاه منجر می‌شود که پلیس را ملزم به اعمال اصلاحات مختلف می‌کند. 

اما ترامپ در طول مبارزه‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری خود عنوان کرد که چنین پیمان‌هایی را معادل کم کردن بودجه پلیس یا تضعیف اجرای قانون می‌داند. 

دولت ترامپ در دوره نخست حتی پس از قتل جورج فلوید به‌دست پلیس مینیاپولیس در سال ۲۰۲۰ که فشار‌ها را بر سازمان‌های مجری قانون افزایش داد، از وارد کردن هرگونه حکم رضایت برای اصلاح اداره‌های پلیس خودداری کرد.

در دوره ریاست‌جمهوری بایدن اداره‌های پلیس فونیکس، لوئیزویل (کنتاکی)، پلیس ایالتی لوئیزیانا، ورچستر (ماساتچوست)، مینیاپولیس، لکسینگتون (می‌سی‌سی‌پی)، شهر رانکین (می‌سی‌سی‌پی)، مونت‌ورنون (نیویورک)، شهر نیویورک، اوکلاهما، ممفیس و ترنتون (نیوجرسی) مورد تحقیق قرار گرفتند. 

وزارت دادگستری آمریکا به‌تازگی اعلام کرد که دریافته است که پلیس در ترنتون درگیر اقدام‌های پلیسی غیرقانونی، از جمله استفاده از زور بیش از حد و متوقف کردن غیرقانونی است. 

وزارت دادگستری آمریکا گفت که افسران پلیس شهر ترنتون در ۱۵ درصد از بیش از ۸۰۰ مورد برخورد فیزیکی با مردم این منطقه از اسپری گاز اشک‌آور استفاده کردند. ۲ واحد پلیس که به‌دلیل تاکتیک‌های خشن خود معروف بودند، پس از آغاز تحقیقات وزارت دادگستری آمریکا منحل شدند. 

پروژه ۲۰۲۵، طرح دوره دوم ترامپ که ازسوی ده‌ها متحد ترامپ تنظیم شده، از دولت ترامپ می‌خواهد از ورود به احکام رضایت یا توافق‌نامه‌هایی که سازمان‌های مجری قانون را برای سال‌ها یا دهه‌ها متعهد می‌کند، اجتناب کند. 

سران محلی بر تغییرات قانونی فشار می‌آورند تا افسران پلیس را پاسخگو کنند و اقدام‌هایی مانند استفاده از دوربین‌های نصب‌شده روی لباس افسران را اجرا کنند. 

تازه‌ترین مورد از خشونت مرگ‌بار پلیس آمریکا

یکی از تازه‌ترین موارد خشونت پلیس که منجر به مرگ یک سیاه‌پوست شد، مربوط به قتل جازمیر تاکر است.

تصاویر دوربین‌های نصب‌شده بر روی لباس افسران پلیس آمریکا نشان می‌دهد که افسران پلیس اوهایو جازمیر تاکر، یک نوجوان ۱۵ ساله را با شلیک گلوله به قتل رسانده است.

این دیدیو که به‌تازگی به دستور مقام‌های قضایی آمریکا منتشر شده، نشان می‌دهد که یکی از افسران به محض مواجهه با این نوجوان، به‌سرعت به او شلیک کرده است؛ سایر افسران پلیس دست‌کم ۷ دقیقه بعد از تیراندازی به محل حادثه رسیدند. وکیل‌های خانواده تاکر می‌گویند که افسران پلیس ۱۰ دقیقه هیچ اقدامی برای کمک به این نوجوان نکردند. 

به گزارش گاردین، تصاویر همچنان نشان می‌دهد که افسر پلیس مذکور در حال تعقیب جازمیر بوده، اسلحه خود را مسلح کرده و به‌مدت حدود ۳ ثانیه به‌سمت او شلیک کرده است؛ یعنی ممکن است حدود ۷ گلوله به این نوجوان ۱۵ ساله شلیک شده باشد. 

 در بخشی از ویدیو که صدای افسران قابل شنیدن است، نیرو‌های پلیس آمریکا در محل حادثه فریاد می‌زنند و به‌طور مکرر از نوجوان بی‌هوش می‌خواهند که دست‌های خود را بالا بیاورد. بین ۸ تا ۱۰ افسر در نهایت حدود ۷ دقیقه پس از شلیک در محل حاضر می‌شوند. در این لحظه، افسران به جازمیر دستبند زده و جیب‌های او را بررسی می‌کنند.

 رابرت گرشام، وکیل خانواده جازمیر، در بیانیه‌ای گفت: پلیس در این پرونده اشتباه‌های تاکتیکی ازجمله تهاجمی بودن که آن را با تعقیب جازمیر آغاز کردند، مرتکب شده است؛ این افسران با یک هدف آمده بودند، اینکه شلیک کنند و آدم بکشند. بزرگ‌ترین مشکل این است که در میان پلیس آمریکا فرهنگ خشونت رواج دارد.

افسری که به جازمیر شلیک کرده، نزدیک به ۵ سال در نیروی پلیس خدمت کرده است؛ او و همکارش به مرخصی اجباری با حقوق فرستاده شدند و نام‌های آنها منتشر نشده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *