معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان: پنجره واحد مدیریت زمین قابلیت شناسایی تخلفات زمینخواری را فراهم کرده است
بهادر اسدی در حاشیه بازدید از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین استان کردستان، اظهار کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با دو هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمینخواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راهاندازی شده است.
وی افزود: این سامانه از یک سو قابلیت شناسایی تخلفات زمینخواری و ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشور را با استفاده از تصاویر ماهوارهای فراهم کرده و از سوی دیگر با فراهم کردن زیرساختهای الکترونیکی مدیریت هوشمند و سیستمی فرایندهای بین دستگاهی جهت ارائه مجوزها و استعلامات حوزه زمین و ساختمان، از بروز مفاسد و مشکلاتی نظیر جعل استعلامات و مجوزها، تبانی و ارتشا توسط زمینخواران، تداخل وظایف بین دستگاهی و عدم شفافیت در تصمیمگیریهای کمیسیونها و شوراها پیشگیری میکند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان با اشاره به اینکه هنوز نواقصی در کار سامانه وجود دارد، تصریح کرد: برخی از سازمانها به دلیل محرمانگی و یا عدم شفافیت هنوز اقدامی در زمینه جانمایی و بارگذاری نقشههای خود در سامانه پنجره واحد زمین انجام ندادهاند.
اسدی گفت: این سامانه براساس تصاویر ماهوارهای و مقایسه زمانی این تصاویر، تغییراتی که در اراضی صورت میگیرد را شناسایی و به دستگاههای مربوطه ارسال میکند.
بهزاد شریفیپور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ابتدا در این جلسه گزارشی از وضعیت عملکرد دستگاههای عضو سامانه و مشکلات و محدودیتهایی که این سامانه وجود دارد را ارائه کرد.
وی یادآور شد: از ابتدای آغاز به کار سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در سال ۱۴۰۱ تاکنون ۲ هزار و ۷۱۹ مورد تغییرات اراضی در سامانه شناسایی شده است که از این تعداد هزار و ۱۵ مورد آن تایید و به واحدهای گشت ارجاع شده است و از این تعداد نیز ۷۰۸ مورد آن بازدید شده است که ۳۵۹ تخلف شناسایی شده و در نهایت تعداد ۱۴۰ پرونده حقوقی تشکیل شده است.
اسدی عنوان کرد: اداره کل منابع طبیعی استان کردستان بانک اطلاعاتی جامع زمین که شامل اطلاعات مکانی، تخریب، تصرف، واگذاری و پروندههای حقوقی مرتبط با زمین است را به این سامانه لینک کرده و همچنین تمام اطلاعات پایه و نقشههای مربوط به اراضی ملی و غیرملی را در سامانه بارگذاری کرده است و تمام استعلامات در این سامانه انجام میشود.
شریفیپور با اشاره به اینکه از مجموع ۵۵ هزار و ۴۶۹ استعلام استان کردستان که در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ثبت شده است، ۱۵ هزار و ۶۰۶ مورد آن معادل ۲۸ درصد مربوط به منابع طبیعی استان ست، افزود: منابع طبیعی استان کردستان در بخش استعلامات جزو ادارات برتر کشور است و مدت زمان پاسخ و تخصیص در سامانه به ۵ تا ۶ روز کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: یکی از عواملی که موجب اطاله در روند رسیدگی به تخلفات میشود، شناسایی اشخاصی است که اقدام به تخریب یا تغییر در اراضی ملی میکنند، به طوری که در برخی موارد علیرغم مراجعه به محل و پرسوجو از افراد محلی، همکاری در زمینه شناسایی شخص متخلف صورت نمیگیرد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان در پایان گفت: این سامانه با توجه به ارائه تصاویر ماهوارهای واضح از تغییرات ایجاد شده در اراضی به عنوان ادله محکمه پسند و مستدل، نقش بسیار مهمی در کاهش هزینههای مربوط به کارشناسی داشته است که در سالیان گذشته میلیاردها ریال هزینه را به این اداره کل تحمیل میکرد.
انتهای پیام/