صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا حامی پیدا و پنهان تروریسم

۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵:۰۳
کد خبر: ۴۸۰۸۲۳۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
آمریکا همواره ادعا کرده که در حال مبارزه با گروه‌های تروریستی است اما به‌گفته کارشناسان، واقعیت این است که این کشور خود حامی اصلی تروریسم به‌حساب می‌آید.

آمریکا مدت‌هاست که به‌دلیل کشتار غیرنظامیان در به اصطلاح حمله‌های ضدتروریسم خود مورد انتقاد قرار گرفته است. کارشناسان می‌گویند که آمریکا بیش از اینکه تروریست‌ها را بکشد، تروریست تولید می‌کند.

این سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بود که در ابتدا از اسامه بن‌لادن و گروه‌های تروریستی در افغانستان در تلاش برای پیشبرد اهداف خود علیه اتحاد جماهیر شوروی در یک جنگ غیرقابل پیروزی حمایت کرد؛ آمریکا مسئول شکل‌گیری بسیاری از گروه‌های تروریستی بوده است.

کانورسیشن، می‌گوید که آمریکا درحالی برای تامین منافع خود دست به ایجاد یا حمایت از گروه‌های تروریستی می‌زند که اقدام‌های این گروه‌ها جان و مال مردم نقاط مختلف را هدف می‌گیرد.

بررسی نقض‌های حقوق بشری انجام‌شده ازسوی گروه‌های تروریستی مورد حمایت آمریکا نشان می‌دهد که اقدام‌های این گروه‌ها قربانیان زیادی در مناطق مختلف برجای گذاشته است.

در همین حال، آمریکا علاوه بر حمایت از گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی به‌عنوان بعد فیزیکی تروریسم، از طریق اعمال تحریم و حمایت از تحریم‌های مختلف اعمال‌شده از سوی متحدان خود علیه کشور‌های مستقل به نوعی خود را در زمره کشور‌های دارای تروریسم دولتی قرار می‌دهد و از این طریق به شکلی گسترده حقوق بشر را نقض می‌کند. 

همان‌طور که شواهد و مدارک نشان می‌دهند، آمریکا تحت هدایت رئیس‌جمهور‌های مختلف (از جمهوری‌خواه تا دموکرات) همواره رویکرد حمایتی خود از گروه‌های تروریستی را حفظ کرده است؛ دلایل متعددی برای اتخاذ این استراتژی وجود دارند، اما مهم‌ترین دلیل آن بهره‌برداری از آنها در مواقعی است که خود دولت آمریکا قادر به انجام کاری در پوشش قانون نیست.

تنش‌آفرینی، ایجاد بی‌ثباتی، اجرای سیاست‌های بدخواهانه و جنگ‌افروزانه و موارد دیگر ازجمله استفاده‌های آمریکا از گروه‌های تروریستی است. 

در همین حال، آمریکا از مدعیان بزرگ مبارزه با تروریسم بوده است؛ این کشور تاکنون با طرح این ادعا به کشور‌های مختلفی حمله کرده، برخی از کشور‌ها را تحریم کرده، چالش‌های قانونی و حقوقی برای شماری از کشور‌ها ایجاد کرده، اموال برخی از کشور‌ها را مسدود کرده یا به سرقت برده است. 

آمریکا از یک‌سو نیاز خود به دشمن فرضی برای مشروعیت بخشیدن به اهداف نامشروع و غیرقانونی و محقق ساختن استراتژی توسعه‌طلبانه خود را با ایجاد و حمایت از تروریست‌ها تامین می‌کند و ازسوی دیگر از طریق ادعای مبارزه با تروریسم، تلاش می‌کند تا هرگونه اتهام مبنی بر حمایت از تروریسم را از خود دور کند. ضمن اینکه با این ادعا می‌تواند بخش دیگری از اقدام‌های نامشروع و تمایل خود به ماجراجویی‌های نظامی را توجیه کند.

هر دو هدف مذکور در یک مورد مشترک و مشابه هستند و آن هم تامین سود صنعت تسلیحات آمریکاست؛ چه حمایت از تروریست‌ها و چه مبارزه ادعایی با تروریسم به معنای فروش ده‌ها میلیارد دلاری تسلیحات آمریکایی است.

شماری از کارشناسان تاکید دارند که جنگ آمریکا علیه تروریسم بهانه‌ای برای تقویت سلطه در حال افول آمریکا بر اقتصاد جهان و مقابله با کشور‌های مستقل و معترض به این روند بود؛ آنها برای تایید این موضع خود به موضوع جنگ عراق اشاره می‌کنند که تریلیون‌ها دلار هزینه مالی داشت و به جان‌باختن هزاران نفر منجر شد تا عراق را وارد باشگاه کشور‌هایی کند که ناچار به پذیرش سلطه اقتصادی آمریکا شده بودند.

اما مهم‌ترین میراث حادثه ۱۱ سپتامبر و جنگ ادعایی آمریکا علیه تروریسم، جنگی است که طی ماه‌های گذشته علیه غزه در جریان بوده است.

رژیم صهیونیستی در سایه ادعای جنگ با تروریسم ازسوی آمریکا و محدوده‌های امن جنایت‌کاری ایجادشده بدون ترس از پاسخگویی و مصون از مجازات به قتل‌عام و کشتار مردم غزه ادامه می‌دهد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *