صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازگشت زندگی به قلب مقاومت در لبنان

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۵:۳۵
کد خبر: ۴۸۰۸۱۵۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان با اجرایی شدن توافق توقف تجاوز و بازگشت آوارگان لبنانی به خانه‌هایشان تمام شد تا مهر تایید دیگری بر موفقیت مقاومت لبنان و نقش این جنبش در تامین امنیت در برابر تجاوز باشد.

لبنان در سال جاری شاهد دور دیگری از تهاجم تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی خود به‌ویژه ضاحیه بیروت، پایتخت بود؛ تجاوزی که نتیجه گسترش کارزار جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی علیه غزه بود.

جدیدترین دور تهاجم رژیم صهیونیستی به لبنان به‌صورت رسمی در ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴ (۲ مهر ۱۴۰۳) آغاز شد و با امضای توافق توقف تجاوز رژیم صهیونیستی از ۲۷ نوامبر (۷ آذر) پایان یافت؛ توافقی که تاکنون به دفعات ازسوی رژیم صهیونیستی نقض شده است.

رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) حمله‌های گاه‌و‌بی‌گاه مرگ‌باری به لبنان داشت که در نهایت درپی تشدید جنگ علیه این کشور، به شهادت بیش از ۴ هزار لبنانی منجر شد؛ در عین حال، هزاران لبنانی درپی تشدید حمله‌های رژیم صهیونیستی ناچار به ترک خانه‌ها و شهر‌های خود شدند.

براساس آمار آژانس مهاجرت سازمان ملل IOM دست‌کم ۸۸۶ هزار لبنانی بر اثر حمله‌های رژیم صهیونیستی به جنوب این کشور به اجبار آواره شده بودند؛ این در حالی است که برخی از آمار‌ها شمار آوارگان لبنانی را ۱.۲ میلیون نفر اعلام کردند.

 

آژانس پناهندگان سازمان ملل UNHCR همچنین اعلام کرد که هزاران نفر از ساکنان جنوب لبنان، ضاحیه بیروت و دره بقاع بلافاصله پس از اجرایی شدن آتش‌بس در ۴ صبح، پس از ماه‌ها آوارگی اجباری در مسیر بازگشت به خانه‌های خود به حرکت درآمدند.

تصاویر و ویدیو‌های منتشرشده از حرکت آوارگان لبنانی به سمت شهر‌ها و خانه‌های خود پس از اجرایی شدن توافق توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، شور و شوق آن‌ها از بازگشت را به‌خوبی نشان می‌دهد.

جشن‌های خیابانی که طی آن خودرو‌های مملو از وسایل با چراغ‌های روشن بوق می‌زدند و سرنشینان پرچم‌های لبنان و حزب‌الله را از درون خودرو‌ها به اهتزاز درمی‌آوردند؛ آن‌ها در مسیر بازگشت با خوشامدگویی سربازان و امدادگران لبنانی مورد استقبال قرار می‌گرفتند.

شهروندان لبنانی در حالی برای بازگشت به خانه پا در بزرگراه‌های مسدودشده از ترافیک گذاشتند که ارتش رژیم صهیونیستی برخلاف توافق همچنان درباره بازگشت برخی از شهروندان لبنانی هشدار‌هایی صادر می‌کرد؛ گزارش‌های آماری نشان می‌دهد که در روز‌های بعد شمار شهروندان لبنانی که به سمت خانه‌های خود بازمی‌گشتند، سیر صعودی داشته است.

لبنانی‌های به اجبار رانده‌شده از خانه و کاشانه ضمن توصیف ۶۰ روز آوارگی خود به‌عنوان روز‌هایی در جست‌و‌جوی بیهوده مکان امن، تاکید داشتند که لحظات بازگشت، لحظات پیروزی و افتخار مقاومت و مردم لبنان هستند.؛ آن‌ها با اطمینان می‌گفتند که اهمیتی به ویرانی و از دست رفتن دارایی‌های خود نمی‌دهند، چون همه چیز را حتی زیباتر بازسازی کرده و لبنان را باز هم تبدیل به مروارید خاوریانه خواهند کرد.

 

شهروندان لبنانی در حالی از آوارگی اجباری بازمی‌گشتند که تاکید داشتند رژیم صهیونیستی متحمل شکستی دیگری در برابر مقاومت و مردم لبنان شده و نتوانسته هدف ادعایی خود را محقق کند.

شکستی که لبنانی‌ها از آن سخن می‌گفتند، در تیراندازی نظامیان صهیونیست به سمت خبرنگارانی که در حال پوشش این رویداد بودند و ناامیدی شهرک‌نشینان صهیونیست از بازگشت به شمال اراضی اشغالی، خود را نشان می‌داد.

کشور‌ها و شخصیت‌های مختلف در منطقه نیز تاکید دارند که امضای توافق توقف تجوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان یک پیروزی برای محور مقاومت منطقه بوده است؛ چراکه حزب‌الله لبنان با صد‌ها حمله تلافی‌جویانه موفق علیه اهداف مختلف حساس و استراتژیک نظامی در سراسر اراضی اشغالی، نه فقط رکورد عملیات ضدصهیونیستی را شکست، بلکه سران این رژیم را در نهایت ناچار به پذیرش عقب‌نشینی از ادعا‌های زیاده‌خواهانه و موهوم خود علیه لبنان کرد.

انتهای پیام/


برچسب ها: لبنان جنگ لبنان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *