بیست و دومین جلسه شورای راهبری قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول برگزار شد/ رشد ۹۸ درصدی صدور اسناد مالکیت
بیست و دومین جلسه شورای راهبری قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول با حضور حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ذبیحالله خداییان رئیس سازمان بازرسی، محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و سید محمد صاحبکار خراسانی معاون راهبردی قوه قضاییه و جمعی از مدیران و مسئولان دستگاههای زیربط برگزار شد.
حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در این جلسه، اظهار کرد: قبل از قانون الزام به ثبت رسمی در بسیاری از استانها صدور اسناد مفروض امکانپذیر نبود و ما در ۳۳ درصد از اراضی اسناد کشاورزی اسناد مشایی صادر کردیم.
وی افزود: تاکنون در ۱۱ میلیون هکتار از اراضی قانون حدنگاری انجام شده و ۴ میلیون هکتار باقی مانده است.
بابایی تصریح کرد: اختلافات آماری قابل توجهی در آمارهای ستگاههای اجرایی وجود دارد که اگر بخواهیم قانون به نحو احسن اجرا شود باید این اختلافات به حداقل برسد.
وی با تاکید بر لزوم همکاری و همافزایی دستگاههای اجرایی در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول، عنوان کرد: دستگاهها باید پای کار بیایند تا امور تسهیل شود چرا که اگر همکاری و همافزایی دستگاهها نباشد مردم رغبتی برای ثبت سند ندارند.
بابایی ادامه داد: به عنوان مثال در شهرستانهای جنوب استان کرمان مردم رغبت زیادی برای ثبت سند دارند، اما مردم توان پرداخت مبلغ اعلام شده برای پهنه را ندارند که باید برای این موضوع چارهاندیشی کرد.
وی در تشریح اقدامات انجام شده در سازمان ثبت در ۸ ماهه سال جاری گفت: صدور اسناد مالکیت در ۸ ماهه سال جاری ۹۸ درصد رشد داشته است. همچنین در زمینه صدور اسناد مالکیت دولتی ۱۵ درصد و صدور اسناد مالکیت وزارتخانهها ۲۵ درصد رشد داشتیم.
وی افزود: میزان وصول معوقات بانک امسال در ۸ ماهه سالجاری ۵۲ همت بوده که در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد ۷۴ درصدی در این حوزه بودیم.
بابایی یادآور شد: سند تحول دیجیتال سازمان ثبت پس از ۲ سال کار شبانهروزی در معاونت فناوری نهایی شد که امروز رونمایی میشود. این سند تنها سندی است که در بین دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها، بحث تحول دیجیتال و هوش مصنوعی را به صورت سند مکتوب در آورد.
وی اضافه کرد: ۷ ابر پروژه مختلف در زمینه املاک، اسناد، اجرا و مالکیت معنوی داریم که در طی دو سال و به صورت گام به گام چهرهای جدید مبتنی بر الکترونیکی شدن در سازمان ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یادآور شد: سکوی کاتب یکی از پروژههای کلان سازمان ثبت است که بر اساس نیازسنجیهای انجام شده طراحی شده که قرار است در ۳ گام مختلف اجرایی شود.
رئیس سازمان ثبت با تشکر از اقدامات و تلاشهای دستگاههای مسئول در اجرای این قاون، اظهار کرد: راهبری معاونت اول در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول واقعا اثربخش بوده است. اینکه ۸ وزارتخانه و ۶ دستگاه در کنار هم جمع شوند و به ادبیات واحدی در اجرای یک قانون برسند کار سختی است، اما با همت معاونت حقوقی امروز تا امروز کار به خوبی پیش رفته است.
بابایی تاکید کرد: تمام پیشنویس آییننامهها به غیر از تبصره ۱۰ ماده ۱۰ نهایی شده، اما این کار اولیه بوده و قطعا ایراداتی به آن وارد است که باید برطرف شود.
ذبیحالله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این جلسه، گفت: آییننامههای مهم در راستای اجرای قانون باید اولویتبندی شوند تا با فوریت دنبال شوند.
وی افزود: اراضی و املاکی که در منابع طبیعی داریم کار ثبتشان انجام شده، اما در رابطه با امور اراضی به وجود متصرفان نیاز است و کار زمانبر و سختی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: تغییری در ماهیت کار بنیاد مسکن انجام نشده و طبق روال سابق کار را دنبال میکند، اما درباره اراضی داخل طرح هادی باید هرچه سریعتر به موضوع ورود پیدا کرده و ماده ۳ را اعمال کرده و منتظر طراحی سامانه کاتب نشوند.
گفتنی است؛ در این جلسه نمایندگان دستگاههای زیربط گزارشی از اقدامات انجام شده در جهت اجرای قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول ارائه کردند و به بیان مشکلات و نقطه نظرات خود در راستای اجرای این قانون پرداختند.
بر پایه این گزارش؛ در پایان این مراسم از سند تحول دیجیتال سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رونمایی شد.
انتهای پیام/