صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آنچه امروز در مجلس گذشت؛ از ادامه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تا مرور تحولات سوریه در جلسه غیرعلنی

۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۸۱۱۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
امروز قبل از تشکیل جلسه رسمی مجلس با موضوع بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ به صورت غیر علنی، تحولات سوریه و منطقه مورد بررسی قرار گرفت.

دهمین جلسه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (شنبه، ۱۷ آذرماه) با حضور ۲۱۴ نفر از نمایندگان برگزار شد. 

بررسی تحولات سوریه در جلسه غیرعلنی مجلس

قبل از آغاز جلسه علنی امروز تحولات سوریه در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

عباس گودرزی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در این باره گفت: امروز قبل از تشکیل جلسه رسمی، به صورت غیر علنی، تحولات سوریه و منطقه مورد بررسی قرار گرفت و رئیس مجلس در این مورد نکاتی را بیان کرد.

عوارض کالا‌های آسیب‌رسان در سال آینده تعیین شد

در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی نیز نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در اجرای بند ۱۰ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی رهبر معظم انقلاب عوارض کالا‌های آسیب‌رسان به سلامت را حداقل ۲ درصد و حداکثر ۱۰ درصد تعیین کردند که این موضوع با ۲۰۷ رأی موافق، یک رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در صحن علنی مجلسه مووافقت رسید.

در بخش درآمدی بند (ت) تبصره (۱۶) ماده واحده این لایحه آمده است: در اجرای بند (۱۰) سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، عوارض کالا‌های آسیب رسان موضوع ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۴/۱۲/۴، حداقل دو درصد (۲%) و حداکثر ده درصد (۱۰%) تعیین می‌گردد. سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است علاوه بر مالیات و عوارض موضوع ماده (۲۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۲/۳ نسبت به وصول عوارض موضوع این بند اقدام نماید.

نحوه تامین منابع اشتغالزایی مشخص شد

سپس نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با بخش ابتدایی و همچنین بند الف تبصره ۱۵ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

در بخش درآمدی تبصره ۱۵ ماده واحده این لایحه آمده است: در راستای تأمین اهداف رشد اقتصادی، تحقق اهداف سالانه ایجاد اشتغال و تبصره (۲) بند «ب» ماده (۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت و نیز اشتغال زنان سرپرست خانوار و همچنین روستائیان و عشایر، به‌منظور بسط عدالت سرزمینی در راستای رشد و پیشرفت استان‌های کشور، با تأکید بر «افزایش رقابت‌پذیری»، «توجه به پیشران‌ها»، «تکمیل زنجیره‌های ارزش»، «تکمیل و بهبود زیرساخت‌های تولید و اشتغال»، «ایجاد و توسعه زیرساخت‌های تامین مالی»، «حمایت از تأمین مالی مشارکت عمومی- خصوصی»، «حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط و خوشه‌های صنعتی با اولویت صنایع دانش‌بنیان»، «حمایت از توسعه اقتصاد دریا محور»، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور مکلفند منابع مالی موضوع این تبصره را با تأکید بر یکپارچه‌سازی حمایت‌های دولت تأمین و تخصیص کنند.

جزئیات مالیات خودرو‌ها و املاک لوکس در بودجه ۱۴۰۴؛ نرخ‌ها و شرایط پرداخت

نمایندگان همچنین با بند (ت) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

در بخش درآمدی این بند که به تصویب در صحن رسیده، آمده است؛ انواع خودروی سواری و وانت دواتاق (کابین) دارای شماره ‏انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و ‏حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از پنجاه ‏میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است نسبت به مازاد بر این ‏مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (۱%) می‌گردند.

مأخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند، قیمت روز خودرو ‏بر مبنای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲/۳/۱۴۰۰ می‌باشد که توسط سازمان ‏امور مالیاتی کشور تعیین می‌شود.

افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده در بودجه ۱۴۰۴/تأمین منابع برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

در ادامه نیز نمایندگان مجلس سازوکار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را در کنار نحوه تأمین منابع آن، مشخص کردند.

به این صورت نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز در جریان رسیدگی به بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، به بررسی بند (خ) تبصره (۱) ماده واحده این لایحه در حوزه مالیات و عوارض پرداختند و آن را به تصویب رساندند.

در بخش درآمدی و هزینه‌ای بند خ تبصره یک ماده واحده این لایحه آمده است؛ در سال ۱۴۰۴ نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده موضوع ماده (۷) و نرخ مالیات بر ارزش افزوده و جریمه موضوع بند (ب) ماده (۲۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده به میزان یک واحد درصد به‌عنوان سهم دولت افزایش می‌یابد تا کل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برابر (۱۰) واحد درصد گردد و صرف متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق بازنشستگی فولاد موضوع جزء (۱) بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه شود.

معافیت آمبولانس‌های وارداتی از پرداخت عوارض شماره‌گذاری

در ادامه جلسه علنی مجلس نمایندگان با بند الحاقی یک تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

در بند الحاقی یک تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: واردات خودرو آمبولانس به تعداد (۳.۵۰۰) دستگاه در صورت عدم امکان تأمین از محل تولید داخل توسط سازمان فوریت‌های پیش بیمارستانی اورژانس کشور، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، بنیاد شهید و امور ایثارگران و دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور و خیرین بیمارستان ساز، با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین آمبولانس‌های فوریت‌های اجتماعی توسط سازمان بهزیستی کشور مشروط به استفاده از آن در راستای مأموریت دستگاه‌های مذکور، در سال ۱۴۰۴، از پرداخت حقوق گمرگی و سود بازرگانی معاف است. خودرو‌های مذکور صرفاً جهت استفاده سازمان و نهاد وارد کننده بوده و فروش آن تا ده سال ممنوع است و از پرداخت کلیه عوارض شماره‌گذاری معاف می‌گردد.

افزایش تعرفه واردات اسباب‌بازی و تخصیص عوارض به حمایت از تولید بازی‌های رایانه‌ای و انیمیشن

نمایندگان همچنین در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور با بند الحاقی دو تبصره (یک) ماده واحده این لایحه با ۲۰۶ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و یک ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن مجلس موافقت کردند.

در بخش هزینه‌ای بند الحاقی دو تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: در راستای تحقق اهداف کمی جدول شماره (۱۶-۱) بند (الف) ماده (۷۷) قانون برنامه هفتم پیشرفت، دولت مکلف است علاوه بر عوارض دریافتی برای واردات اسباب بازی و کالا‌های فرهنگی خارجی دو درصد (۲%) تعرفه وارداتی این کالا‌ها و محصولات را افزایش و عوارض حاصله را به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید. صد در صد (۱۰۰%) وجوه حاصله در اختیار سازمان صدا و سیما، سازمان بسیج و سازمان تبلیغات اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و معاونت علمی و فناوری دانش بنیان ریاست جمهوری به صورت مساوی قرار می‏گیرد تا صرف حمایت از تولید بازی‏های رایانه‌ای و ساخت فیلم سینمایی پویانمایی گردد.

قانون در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی اعمال شود

احمد فاطمی در نشست علنی نوبت دوم امروز در اخطاری با استناد به بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی گفت: متأسفانه ۴۸ هزار نفر از فرهنگیان که در تاریخ ۳۱/۶/۱۴۰۰ تا ۳۰/۱۱/۱۴۰۰ بازنشسته شده اند مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان و همسان سازی حقوق ۹۰ درصدی بازنشستگان و شاغلین که تصویب و اجرایی شده است، نشده‌اند.

نماینده مردم بابل در مجلس ادامه داد: حق این بازنشستگان مغفول واقع شده و قانون دائمی با تبعیض ناروا در خصوص آنها اعمال نشده است.

فاطمی بیان کرد: بنده پیشنهاد دادم در لایحه بودجه که دولت مکلف به متناسب سازی حقوق معلمان بازنشسته از تاریخ ۱/۷/۱۴۰۰ تا ۳۰/۱۱/۱۴۰۰ شده است با در نظر گرفتن مابه التفاوت تکمیلی فوق العاده رتبه بندی این اشخاص و همسان با فوق العاده رتبه بندی برای شاغلین هم طبقه آنها را تعیین کند.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم افزود: متأسفانه معاونت قوانین با اعمال سلیقه از طرح این پیشنهاد جلوگیری می‌کند؛ بنابراین خواهشمندیم از حق معلمین و فرهنگیان دفاع شود و این پیشنهاد به عنوان بند الحاقی مطرح شود

همچنین جلسات علنی صحن مجلس این روزها به صورت سه شیفت برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در حال برگزاری است.

انتهای پیام/


برچسب ها: مجلس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *