صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش|

اصلی‌ترین دغدغه‌های آینده‌سازان ایران؛ از مناسب نبودن امکانات خوابگاه و کیفیت غذا تا لزوم افزایش کیفیت آموزش و فراهم شدن امکان اشتغال در کنار تحصیل

۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷:۱۲
کد خبر: ۴۸۰۷۸۳۱
در این گزارش به بهانه روز دانشجو به بررسی دغدغه‌های این قشر مهم و آینده‌ساز پرداختیم، مناسب نبودن امکانات خوابگاه، کیفیت غذای دانشجویی، لزوم توجه به کیفیت آموزش و بیشتر شدن فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی از جمله دغدغه‌های دانشجویان بوده است.

دانشجویان یکی از مهم‌ترین اقشار جامعه هستند،  ۱۶ آذر به یاد ۳ دانشجوی شهید که هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در دانشگاه فنی دانشگاه تهران به شهادت رسیدند به نام «روز دانشجو» نام‌گذاری شده است‌.

این روز فرصتی برای بررسی دغدغه‌های این قشر مهم و تاثیرگذار است. از این رو به مناسبت این روز به گفت‌وگو با تعدادی از دانشجویان پرداختیم.

امکانات خوابگاه و کیفیت غذای دانشجویی مناسب نیست

یک دانشجوی رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارشد  دانشگاهی در تهران درباره دغدغه‌ها و مشکلاتش گفت: خوابگاه‌‌های دانشجویی وضعیت مناسبی از نظر داشتن امکانات لازم ندارد، برای یک دانشگاه دولتی سطح یک در پایتخت مناسب نیست که حمام خوابگاه در حیاط باشد و دانشجویان را در فصل سرما دچار مشکل کند. مسئله دیگری که با آن مواجه هستیم کیفیت غذا‌های دانشگاه است که مناسب نیست.

لزوم توجه به کیفیت آموزش مباحث درسی

یک دانشجوی رشته علوم کامپیوتر در مقطع کارشناسی نیز ضمن اشاره به اینکه مشکلات دانشجویان به ۲ دسته مشکلات صنفی نظیر وضعیت خوابگاه و کیفیت غذا‌های دانشجویی و کیفیت تدریس و امکانات آموزشی تقسیم می‌شود، بیان کرد: علاوه بر کیفیت پایین غذای دانشجویی و کمبود امکانات مناسب در خوابگاه‌ها درخواست داریم به کیفیت آموزش مباحث درسی نیز بیشتر توجه شود و شرایطی فراهم شود تا با برطرف کردن دغدغه‌های اساتید دانشگاه اشتیاق این افراد برای تدریس و به تبع آن بالا بردن سطح آگاهی دانشجویان فراهم شود.

یک دانشجوی مهندسی معماری نیز عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان این است که بتوانند در کنار درس خواندن شاغل باشد تا بتواند مخارج تحصیلش را فراهم کند، اما پس از پیدا کردن شغل شرایط بسیار سختی برای ایجاد هماهنگی بین درس و کار دارند و این انتظار را داریم دانشگاه در این زمینه به ما کمک کند.

درخواست برای اعطای کمک هزینه‌های دانشجویی 

یک دانشجوی رشته مهندسی معدن در مقطع کارشناسی ارشد نیز ضمن درخواست برای اعطای کمک هزینه‌های دانشجویی به ویژه به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی توضیح داد: هزینه‌های پژوهش برای نوشتن پایان‌نامه بسیاز زیاد است و در حالی که هزینه یک آنالیز ساده ۵۰۰ هزار تومان است ممکن است برای یک کار آزمایشگاهی احتیاج به انجام ۱۰ آنالیز باشد که ۵ میلیون تومان می‌شود. ما کمک هزینه را برای گذران زندگی نمی‌خواهیم بلکه درخواست داریم به ما برای تحصیل و انجام پروژه‌های دانشجویی کمک هزینه داده شود.

یک دانشجوی ترم ۵ کارشناسی رشته آمار با بیان اینکه امکانات دانشگاه نظیر سلف، کتابخانه و فضای کلاس‌ها در حد یک دانشگاه دولتی سطح یک نیست و لازم است این مسئله بیشتر مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های یک دانشجو این است که پس از اتمام دروه تحصیلش موقعیت شغلی مناسبی در حد تلاشی که در دوره تحصیلشان کرده داشته باشد.

همچنین یک دانشجوی مقطع ارشد رشته مهندسی پلمیر نیز بیان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه دانشجویی این است که نسبت به تلاشی که می‌کنیم پاداشی که باید دریافت کنیم را به دست نمی‌آوریم و احساس می‌کنیم جامعه چندان برای فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم ارزشی قائل نیست و همین مسئله موجب بی انگیزگی می‌شود، درخواست داریم با اهمیت دادن به تلاش‌های دانشجویان زمینه بیشتری برای فعالیت بیشتر دانشجویان و پیشرفت کشور فراهم و ابهام‌هایی که دانشجویان در رابطه با آینده دارند رفع شود.

لزوم بیشتر شدن فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی 

همچنین یک دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته روان‌شناسی ورزشی نیز ضمن گلایه از برخورد برخی از کارمندان اداری دانشگاه و درخواست برخورد بهتر این افراد با دانشجویان به لزوم بیشتر شدن فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی تاکید کرد.

در دوره‌های تحصیلات تکمیلی توجه چندانی به موضوع اشتغال احتمالی دانشجویان نمی‌شود

یک دانشجوی مقطع دکتری رشته علوم سیاسی نیز با بیان اینکه در دوره‌های تحصیلات تکمیلی توجه چندانی به موضوع اشتغال احتمالی دانشجویان نمی‌شود، گفت: فضای گسسته‌ای میان دانشجویان و اساتید وجود دارد و لازم است این مسئله مورد توجه قرار گیرد.  

وی همچینن از اینکه به جای تاکید بر کیفیت پایان نامه‌ها به بر روی فارغ‌التحصیلی سریعتر تاکید می‌شود گلایه و بر لزوم بالا بردن کیفیت پایان‌‌نامه‌ها تاکید کرد.  

در گفت‌وگوهای دیگر نیز تعدادی از دانشجویان دانشگاه‌های غیردولتی و دوره شبانه نیز نسبت به شهریه‌های بالای این دانشگاه گلایه داشتند.

انتهای پیام/


برچسب ها: روز دانشجو

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *