صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

پشت پرده تحولات در منطقه؛ سوریه به کدام سو می‌رود؟

۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۷۷۸۰
کارشناس مسائل غرب آسیا، گفت: حملات تروریستی اخیر در سوریه برنامه‌ای از پیش تعیین‎شده ازسوی آمریکا و رژیم صهیونیستی با همکاری برخی دیگر از کشورهاست که اهداف تجزیه‌طلبانه را دنبال می‌کند.

گروه‌های تروریستی تحریرالشام و النصره در طول یک هفته اخیر حملات خود را در استان‌های ادلب و حلب در سوریه ازسر گرفتند.

براساس آمار اعلام شده، بیش از هزار و ۶۰۰ تروریست طی حدود یک هفته عملیات ارتش سوریه به هلاکت رسیده و تعدادی دیگر نیز زخمی شده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل طی یک نشست اضطراری به بررسی تحولات اخیر در سوریه پرداخت و نمایندگان چندین کشور در این نشست حملات تروریستی را در سوریه محکوم کردند.

در این نشست به نقش کشور‌هایی مانند آمریکا در تامین و تجهیز عناصر تروریستی در سوریه تاکید شده است.

در همین رابطه عباس خامه‌یار، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفت‌وگو با میزان ضمن بررسی ابعاد این حملات تروریستی و پشت‌پرده آن، گفت: آمریکا و همپیماناش به دنبال بازتجزیه کشور‌های اسلامی هستند.

تکرار طرح ادعایی خاورمیانه جدید

خامه‌یار با اشاره به طرح متوهمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ایجاد خاورمیانه جدید، گفت: نتانیاهو درپی توقف تجاوز به لبنان فکر می‌کرد که با حملات کار حزب‌الله تمام شده و طرح‌ کاندولیزا رایس را در سال ۲۰۰۶ درباره «خاورمیانه جدید» مطرح کرد.

کارشناس مسائل منطقه، اظهار کرد: آمریکا و هم‎پیمانانش طی سالیان همواره به فکر تجزیه کشور‌های اسلامی با ادعا‌های مختلف بوده‌اند.

طرح‌های تجزیه‌طلبانه و تلاش برای متوقف کردن محور مقاومت

خامه‌یار با اشاره به اینکه بلافاصله بعد از اجرایی شدن آتش‌بس در لبنان حملات تروریستی در سوریه آغاز شد، بیان کرد: اینکه تروریست‌های تکفیری بلافاصله بعد از آتش‌بس بدین شکل وارد عمل شوند و از سراسر جهان نیرو‌هایی را گردآوری کنند و یک منطقه راهبردی برای مقاومت و پل ارتباطی اجزای مقاومت با یکدیگر را هدف قرار دهند، همه اینها مربوط به طرح‌های تجزیه‌طلبانه و متوقف کردن مقاومت است و این اقدام را در این چارچوب می‌توان ارزیابی کرد.

وی با اشاره به اینکه سوال‌های متعددی در این رابطه مطرح است، عنوان کرد: در این چند سالی که فلسطینی‌ها قتل‌عام می‌شدند و همچنان می‌شوند، نسل‌کشی‌هایی که در غزه، کرانه غربی و در جای‌جای لبنان صورت می‌گیرد، اینها کجا بودند؟ اینها یک گلوله به سمت دشمن شلیک نکردند.

کارشناس مسائل بین‌الملل، ادامه داد: سوال بعدی این است که این همه تجهیزات و خودرو‌های جنگی چگونه وارد سوریه شده‌اند؟ از چه مرزی و با چه مجوزی وارد شده‎‌اند؟ این نیرو‌های تکفیری و تروریستی که از سراسر جهان در حلب و ادلب و جا‌های دیگر گردهم آمده‌اند، چگونه و با ویزای کدام کشور وارد سوریه شده‌اند؟

خامه‌‎یار با اشاره به اینکه اینها سوالاتی است که طبیعتا پاسخ آنها بسیار روشن است، گفت: این موضوع متاسفانه توطئه برخی از کشور‌های منطقه را تداعی می‌کند.

چشم‎‌انداز تحولات سوریه

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به چشم‌انداز تحولات سوریه درپی حملات تروریستی اخیر، بیان کرد: امید است که همه در اجلاس آینده دوحه در قطر به یک موضع واحد سیاسی برسند و علت هم این است که همه کشور‌های منطقه از چنین حملاتی متضرر هستند.

جنگ سوریه؛ سربار بزرگ برای کشور‌های منطقه

خامه‌یار بیان کرد: کشور‌های منطقه نمی‌توانند تاوان چنین جنگی را بپردازند، خود ترکیه نسبت به آوارگان قدیمی سوریه در تنگنا قرار دارد و تنش‌های جامعه ترکیه و واکنش‌های مردم ترکیه به آوراگان سوریه کاملا آشکار است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲ میلیون ۵۰۰ هزار آواره جدید از حلب وجود دارد که هیچ کشوری قادر به پذیرایی از آنها نیست، این جنگ سربار بزرگی برای همه کشور‌های منطقه است و همه از نتایج این درگیری‌ها هم آگاهی و هم وحشت دارند.

کارشناس مسائل منطقه یادآور شد: غیر از آمریکا و رژیم صهیونیستی کسی از این جنگ حمایت نمی‌کند و همانگونه که اکنون نیز مشهود است با اقدام جمعی کشورهای منطقه و با ورود نظامی روسیه تا حدودی این پیشروی‌ها متوقف شده و از طرفی هم نیرو‌های نظامی سوریه وارد عمل شده و توانسته‌اند مقاومت کنند.

وی افزود: این که این یک پروژه آمریکایی- صهیونیستی است، امری مشهود است، یعنی همان چند روز پیش که نتانیاهو به بشار اسد هشدار داد که با آتش بازی نکند، نشان‌دهنده یک هشدار اولیه است و ترکیه هم با فشاری که برای گفت‌وگوی مستقیم وارد می‌کرد، آکنده از نوعی تهدید بود چرا که شرط بشار اسد برای هرگونه گفت‌وگو خروج نیرو‌های خارجی از این کشور است که برآورده نشد و این گفتمان تهدیدآمیز بود.

کارشناس مسائل غرب آسیا، گفت: همه نشانه‌ها این را می‌گوید که حملات تروریستی اخیر از قبل برنامه‎ریزی شده بود و براساس برنامه‌ریزی این حملات آغاز شد.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *