صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رعایت ملاحظات زیست‌محیطی در توسعه و تصمیم‌گیری‌های استراتژیک استان تهران ضروری است

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶:۵۷
کد خبر: ۴۸۰۷۷۲۱
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه نقش تشکل‌های زیست محیطی باید در حمایت از محیط زیست تقویت شود، گفت: رعایت ملاحظات زیست‌محیطی در توسعه و تصمیم‌گیری‌های استراتژیک استان ضروری است.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، نشست هم اندیشی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران با جمعی از فعالان و نمایندگان تشکل‌های محیط زیستی استان با هدف هم‌اندیشی و تقویت ارتباط بین دستگاه‌های دولتی و جامعه تشکل‌ها و ایجاد فرصتی برای طرح دغدغه‌ها، نظرات و پیشنهادات فعالان این حوزه در فضایی تعاملی، عصر روز گذشته ۱۳ آذرماه در محل سالن جلسات اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران برگزار شد.

حسن عباس‌نژاد در این نشست با تاکید بر اهمیت همکاری بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردمی در حفاظت از محیط زیست، گفت: نقش ما به عنوان دستگاه حاکمیتی حفاظت از محیط زیست است و وظیفه تشکل‌ها حمایت از این حفاظت و نظارت بر عملکرد دستگاه‌های دولتی است و تغییر جایگاه‌ها در این فرآیند می‌تواند به مشکلات جدی منجر شود.

وی با بیان اینکه تشکل‌های زیست محیطی به عنوان پل ارتباطی بین مردم و دولت شکل گرفته اند تا این ارتباط قوی و مؤثر حفظ شود، اظهار داشت: اگر این جایگاه‌ها تغییر کند هم مردم ارتباط خود را با محیط زیست از دست می‌دهند و هم ما به عنوان دستگاه اجرایی با چالش‌های بیشتری مواجه خواهیم شد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه تاکید کرد: تشکل‌های زیست محیطی باید نظارت بر عملکرد دستگاه‌های دولتی، شهرداری‌ها و دیگر نهاد‌های اجرایی را در اولویت خود قرار دهند و یکی از اهداف اصلی این تشکل‌ها ارائه پیشنهادات، طرح‌ها و برنامه‌های نظارتی و اصلاحی است تا از بروز خطا در سیاست گذاری‌ها جلوگیری شود.

عباس‌نژاد بیان داشت: انتظار داریم تشکل‌های مردمی به عنوان ناظران و حامیان اصلی محیط زیست عمل کنند و در مواقع لزوم ضمن حمایت از محیط زیست با همکاری متقابل و حفظ نقش‌های اصلی هر یک از طرفین در حفاظت از محیط زیست ما را یاری دهند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه در حل بسیاری از مشکلات محیط زیستی، ضروری است که ساختار‌های مرتبط با محیط زیست در فرآیند‌های تصمیم سازی و تصمیم‌گیری جامعه تقویت شوند، تصریح کرد: اگر سازمان محیط زیست نقش مؤثرتری در ساختار‌های اجرایی، بودجه‌ای و استراتژی‌های توسعه استانی و شهرستانی داشته باشد، می‌توان انتظار داشت که بخش زیادی از مشکلات محیط زیستی کشور حل شود.

وی با بیان اینکه مشکل اصلی در حال حاضر این است که در تصمیم‌گیری‌ها، مسائل محیط زیستی اغلب به حاشیه رانده می‌شوند و بیشتر به ابعاد اقتصادی و اجتماعی پروژه‌ها توجه می‌شود، افزود: برای دستیابی به موفقیت در این حوزه، باید جایگاه محیط زیست در ساختار‌های تصمیم‌گیری کلان جامعه تقویت شود و مسائل محیط زیستی به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شوند و این رویکرد می‌تواند به توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برای نسل‌های آینده کمک کند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با اشاره به وضعیت نامطلوب تاب آوری زیست محیطی استان تهران، بر لزوم اتخاذ تصمیم‌های استراتژیک با در نظر گرفتن ملاحظات زیست‌محیطی تاکید کرد و بیان داشت: تاب آوری زیست محیطی شهر تهران و استان به شدت پایین است و ردپای اکولوژیکی ما در این منطقه بسیار بالاست و این موضوع نشان می‌دهد که ظرفیت استان تهران از نظر زیست محیطی و صنعتی به حد اشباع رسیده است.

عباس‌نژاد همچنین با اشاره به روند سرمایه گذاری در حوزه صنعت در تهران، اظهار داشت: وضعیت محیط زیست استان به گونه‌ای است که دیگر امکان پذیرش صنایع جدید وجود نداشته و ما مخالف رشد بی برنامه هستیم، اما با توسعه‌ای که ملاحظات زیست محیطی را در نظر بگیرد، موافقیم و هرگونه توسعه باید نه تنها به کاهش معضلات زیست محیطی کمک کند، بلکه ساختار‌های زیست محیطی استان را تقویت کند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه استان تهران نیازمند بازنگری و بازسازی در ساختار‌های اقتصادی، زیست محیطی و صنعتی خود است تا بتواند به اهداف بلند مدت توسعه دست یابد، خاطرنشان کرد: همکاری میان نهاد‌های مختلف با رویکرد استراتژیک و بهره‌گیری از تجربیات یکدیگر، می‌تواند به تقویت تاب‌آوری زیست‌محیطی استان منجر شود.

موضوع مدیریت پسماند، آلودگی هوا، آلودگی آب و خاک، زمین خواری و تدوین یک برنامه راهبردی با رویکرد نقش سمن‌ها در کاهش و حل معضلات محیط زیست تهران، حضور تشکل‌های مردم نهاد در کمیته‌های تخصصی استان و برگزاری نشست‌های تخصصی و موضوعی، از جمله موضوعاتی بود که مورد تاکید نمایندگان تشکل‌های مردم نهاد محیط زیستی استان در این نشست بود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *