سازمان ملل در مسیر جلوگیری از تشدید فاجعه در غزه؛ از قطعنامه مجمع عمومی چه میدانیم
دومین زمستان غزه تحت فشار جنگ رژیم صهیونیستی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد، در راه است و تلاشهای مختلف برای توقف تجاوز رژیم صهیونیستی پیش از تشدید فاجعه انسانی در غزه با سد مانعتراشیهای حامیان این رژیم در جامعه بینالمللی مواجه است.
در عین حال، سازمانهای بینالمللی، بهویژه آژانسهای مربوط به سازمان ملل برای احقاق حق فلسطینیها تحرکهایی را آغاز کردهاند؛ یکی از مهمترین این اقدامها، صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخستوزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت ازسوی دیوان بینالمللی کیفری ICC بوده است؛ این دیوان یک نهاد قضایی زیرمجموعه سازمان ملل است.
در عین حال، مجمع عمومی سازمان ملل، سهشنبه، ۱۳ آذر، سه قطعنامه را برای پیشبرد صلح در منطقه غرب آسیا تصویب کرد که یکی از آنها، درخواست از رژیم صهیونیستی برای خروج از اراضی اشغالی با هدف تشکیل یک کشور فلسطینی است.
در این قطعنامه که با ۱۵۷ رای موافق در برابر ۸ رای مخالف (ازجمله آمریکا و رژیم صهیونیستی) و ۷ رای ممتنع تصویب شد، مجمع عمومی سازمان ملل حمایت قاطع خود را از تشکیل کشور فلسطین اعلام کرد.
در ادامه برای احیای تلاشهای دیپلماتیک با هدف تحقق چنین راه حلی نشستی بینالمللی برای ژوئن ۲۰۲۵ (خرداد سال آینده) در سطح عالی در نیویورک برنامهریزی شد.
مجمع عمومی سازمان ملل همچنین با اشاره به حکمهای صادرشده ازسوی دیوان بینالمللی دادگستری ICJ از رژیم صهیونیستی خواست در سریعترین زمان ممکن حضور غیرقانونی خود را در اراضی اشغالی فلسطینی پایان داده و همه فعالیتهای شهرکسازی جدید را متوقف کند؛ ضمن اینکه شهرکنشینان صهیونیست را از این مناطق خارج سازد.
سخنرانها در این نشست با تاکید بر ضرورت برقراری آتشبس در غزه، از رژیم صهیونیستی به دلیل مانعتراشی و کارشکنی در مسیر ارسال مواد غذایی و کمکهای دارویی به غزه در آستانه ماههای سرد زمستان انتقاد کردند.
فیلیمون یانگ، رئیس اهل کشور آفریقایی کامرون مجمع عمومی سازمان ملل با تاکید بر اینکه انکار کشور فلسطین، چرخه خشونت را علیه مردم این سرزمین تداوم بخشیده و ناامیدی را تعمیق کرده است، تاکید کرد: صلح و امنیت هرگز با زور و اشغال به دست نمیآید.
انتهای پیام/