صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دیپلماسی ضدتروریسم؛ تعهد خدشه‌ناپذیر ایران بر همکاری منطقه‌ای در مقابل فتنه‌های تروریستی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰:۰۳
کد خبر: ۴۸۰۷۵۹۹
دستگاه دیپلماسی درپی آغاز تحرکات گروه‌های تروریستی در سوریه، با انجام اقدام‌‌های دیپلماتیک، بر حرکت کشورمان در مسیر تعهد خدشه‌ناپذیر مبارزه با تروریسم از طریق همکاری و هماهنگی میان کشورهای منطقه تاکید کرد.

اوج گرفتن تحرکات گروه‌های تروریستی در سوریه پس از فروکش چندساله، با فاصله زمانی اندکی پس از توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، واقعیت مهمی را در عرصه تحولات منطقه‌ای آشکار کرد: گروه‌های تروریستی در منطقه به‌عنوان ابزار رژیم صهیونیست و حامیان آن برای تضمین ناامن‌سازی و بی‌ثبات‌سازی در منطقه تحت حمایت قرار گرفته، تجهیز و تقویت می‌شوند.

جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از بازیگران تاثیرگذار منطقه که به دلیل تجربه تلخ رنج از تروریسم، همواره بر مبارزه با این بحران در سطحوح مختلف به‌ویژه در منطقه تاکید کرده است، در نخستین واکنش به تحولات سوریه، ضمن اعلام هشدار نسبت به فعال‌شدن مجدد گروه‌های تروریستی تکفیری در سوریه، خواستار اقدام قاطع و هماهنگ برای جلوگیری از گسترش بلیه تروریسم در منطقه شد.

وزارت امور خارجه در نخستین واکنش به تحرکات گروه‌های تروریستی در سوریه، این روند را بخشی از طرح شیطانی رژیم تروریستی و آمریکا برای ناامن‌سازی منطقه غرب آسیا دانست و بر ضرورت هوشیاری و هماهنگی کشور‌های منطقه به‌ویژه همسایگان سوریه برای خنثی‌کردن این توطئه خطرناک تاکید کرد؛ اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه یادآوری کرد که براساس توافق‌های موجود میان سه کشور ضامن روند آستانه (ایران، ترکیه و روسیه) منطقه حومه حلب و ادلب جزء مناطق کاهش تنش محسوب می‌شوند و حمله گروه‌های تروریستی به این مناطق نقض فاحش توافق‌های روند آستانه نیز است و دستاورد‌های مثبت این روند را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد.

بیانیه وزارت امور خارجه همچنین با یادآوری مسئولیت مشترک جامعه جهانی برای پیشگیری و مبارزه با پدیده شوم تروریسم، هشدار داد که هرگونه تعلل در مقابله با تحرکات تروریستی در سوریه، همه دستاورد‌های مبارزه با تروریسم در سال‌های گذشته را در معرض خطر قرار داده و منطقه را وارد دور جدیدی از ناامنی و بی‌ثباتی خواهد کرد.

در عین حال، دستگاه دیپلماسی درپی آغاز تحرکات گروه‌های تروریستی در سوریه، رسیدگی به این موضوع و رایزنی‌های دیپلماتیک متعدد را در شکل‌های مختلف در دستور کار قرار داد؛ چراکه ایران در ۱۳ سالی که سوریه با تروریسم تکفیری مواجه شده و مبارزه کرده است، از ظرفیت‌های دیپلماسی سیاسی و نظامی خود برای جلوگیری از تسلط تکفیری‌ها بر این کشور استفاده کرد.

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به‌عنوان یکی از کشور‌های ضامن روند آستانه ضمن توصیف تحرکات اخیر گروه‌های تروریستی در خاک سوریه به‌عنوان بخشی از طرح رژیم صهیونیستی و آمریکا برای ناامن‌سازی منطقه، بر ضرورت هوشیاری و هماهنگی هرچه بیشتر تهران، مسکو و کشور‌های منطقه برای خنثی‌سازی این توطئه خطرناک و مقابله با اقدام‌های تروریست‌ها در سوریه و منطقه تاکید کرد.

وزیر امور خارجه برای پیشبرد دیپلماسی ضدتروریسم، سفر منطقه‌ای را به سوریه و ترکیه انجام داد؛ عراقچی در ۱۱ آذر در میانه شرایط ملتهب سوریه، با سفر به دمشق، پایتخت این کشور پیام حمایت قاطع ایران از ارتش و دولت سوریه را به این کشور رساند.

وی در بدو ورود به سوریه، از این کشور به‌عنوان دوست روز‌های سخت دفاع مقدس ایران یاد کرد؛ واقعیتی که در نگاه به تاریخ بیش از چهار دهه‌ روابط ایران و سوریه، خود را آشکار می‌کند.

سفر عراقچی به سوریه در حالی انجام شد که برخی رسانه‌ها و تحلیلگران برای بحرانی نشان دادن شرایط سوریه وارد رقابتی آشکار شده‌اند؛ این سفر، نه فقط تکرار تاکید ایران بر حمایت از دوستی چند دهه‌ای ایران و سوریه بود، بلکه به عامل افزایش تقویت روحیه دولت، ارتش و مقاومت این کشور در میانه اجرای طرح آمریکایی صهیونیستی ازسوی گروه‌های تروریستی تکفیری شد.

وزیر امور خارجه در دیدار با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه با تاکید بر ادامه حمایت همه‌جانبه جمهوری اسلامی ایران از دولت و مردم سوریه و مقاومت برای مقابله با تجاوز‌ها و تعرض‌های رژیم صهیونیستی و گروه‌های تروریستی، این رویکرد راهبردی را در راستای حفاظت از ثبات و امنیت پایدار در منطقه و حمایت از امنیت همه کشور‌های منطقه توصیف کرد.

رویکردی که با استقبال رئیس‌جمهور سوریه مواجه شد؛ بشار اسد از مواضع مسئولانه و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ثبات و امنیت کشور‌های منطقه به‌ویژه سوریه در مقابل پدیده تروریسم تمجید و بر اهمیت تلاش مسئولانه و همه‌جانبه همه کشور‌های منطقه برای ریشه‌کنی تروریسم تاکید کرد.

عراقچی در ادامه برای رایزنی درباره تحولات سوریه در ۱۲ آذر به ترکیه، به‌عنوان کشور همسایه سوریه سفر کرد؛ وی پس از دیدار و رایزنی با هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، گفت: پیامد‌های حضور تروریست‌ها در سوریه دامن همه کشور‌ها را در برخواهد گرفت؛ آثار مشکلات سوریه می‌تواند به همسایگان سرایت کند.

وی تاکید کرد: با ترکیه توافق نظر داریم باید از دستاورد‌های روند آستانه حفاظت کنیم.

اگرچه سفر‌ها و رایزنی‌های دیپلماتیک موضوعی معمول در دستگاه سیاست خارجی کشور محسوب می‌شود، این دور از رایزنی‌ها و سفر‌های عراقچی به سوریه و ترکیه، نشان از عزم جدی و خلل‌ناپذیر ایران در مبارزه با تروریسم از طریق همکاری و هماهنگی با کشور‌های منطقه دارد.

دیپلماسی ضد تروریسم ایران که سفر‌های وزیر امور خارجه به دمشق و پیشتر بیروت را در میانه التهاب‌های جدی تروریستی رقم زد، موید تاکید دستگاه دیپلماسی کشور بر پیوند میدان و دیپلماسی از یک‌سو و حمایت از محور مقاومت منطقه به‌عنوان سد راه زیاده‌خواهی‌های حامیان تروریسم در منطقه ازسوی دیگر است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *