صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خطبه فدکیه بازخوانی میراث بعثت است

۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳:۳۴
کد خبر: ۴۸۰۷۵۸۰
یک کارشناس علوم قرآنی خطبه فدکیه را بازخوانی میراث بعثت دانست.

آینه سوگواری بانوی آب و آینه حضرت فاطمه زهرا (ع) با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمد علی مهدوی راد و حضور صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین شعر خوانی آیینی، یوسف علی میرشاک، عبدالجبار کاکایی، فاطمه راکعی و فریبا یوسفی و ذاکر حاج حسین بهرامی، سه‌شنبه ۱۳ آبان ماه در محل سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین محمد علی مهدوی راد ضمن تاکید بر اهمیت تدبیر در خطبه فدکیه حضرت فاطمه (ع) گفت: یکی از مهمترین میراث‌های حیات حضرت زهرا (ع) خطبه‌های ایشان خصوصا خطبه فدکیه است. یکی از متفاوت‌ترین آثار محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد:  پیش از رحلت پیامبر (ص) ابعاد فکری حضرت فاطمه (ع) به درستی مشخص نبود، اما بعد از رحلت پیامبر (ص) با ایراد خطبه‌های خاص خصوصا خطبه فدکیه جامعه این بانوی بزرگ را بیشتر شناخت خطبه فدکی  را باید (بازخوانی میراث بعثت) نامید.

وی اشاره‌ای به برخی حقگویی‌ها در مورد حضرت زهرا (س) داشت تاکید کرد: علائینی فردی سنی بود حق که دست‌های پنهان تاریخ را به خوبی می‌فهمید آن را مطرح می‌کرد.   شب عاشورا سخنرانی در الزهرای مصر انجام داد که به کتاب تبدیل شد و با عنوان (تاریخ الحسین) به انتشار رسید در صفحه ۲۷ تا ۳۵ این کتاب به صورت اختصار در مورد وقایع بعد از رحلت پیامبر (ص) نکاتی مهم را مطرح شد و دقیقاً اشاره دارد؛ که ۵ حزب بعد از رحلت خاتم النبیین (ص) اقدام به برنامه‌ریزی برای اسلام کردند که از جمله آنها باید امویان و به سردمداری معاویه  را در نظر گرفت.

وی خطبه‌های حضرت زهرا (س) در فدکیه پرداخت و افزود: حضرت فاطمه (س) به غفلت اصحاب پیامبر اسلام (ص) پرداختند.   آیات قرآن، جملات و گزاره‌ها را بسیار ماهرانه چیره دستانه و در عین حال دقیق و به جا مطرح شده، چنانچه این خطبه با توجه به فضای تاریخ آن زمان مورد بررسی قرار نگیرد هرگز مخاطب متوجه نکات دقیق و اشاره‌های ریز حضرت فاطمه زهرا (س) نمی‌شود.

مهدوی راد به بخش سیزدهم از ۱۶ بخش خطبه فدکیه پرداخت و افزود: حضرت زهرا (س) غفلت‌های مهاجرین و انصار را به آنان گوش زد می‌کند و سکوت آنان را یادآوری می‌کنند. ایشان به صراحت عدم شفافیت  را عامل شکل گرفتن سقیفه معرفی می‌کنند. این خطبه به درستی و به دقت برای تاریخ روشن می‌کند که چه اتفاقاتی رخ داد و در نهایت جامعه اسلامی بعد از رحلت پیامبر (ص) به دلیل غفلت مهاجرین و انصار چگونه سقوط می‌کند.

وی به بخش دیگری از خطبه فدک پرداخت و تصریح کرد:  حضرت زهرا (س) دقیقاً تاکید کردند که پیامبر (ص) به معاونت حضرت علی (ع) بت‌ها را شکستند. وقتی به بررسی تاریخ می‌پردازیم در برخی از کتاب‌ها مانند (بحارالانوار) علامه مجلسی رد پایی از (لیله المبید) را دیده میشود. در این شب حضرت امیرالمومنین (ع) به روی شانه‌ها پیامبر (ص) می‌رود بت‌ها می‌شکنند و بعد از آن هجرت می‌کنند و امیرالمومنین (ع) به جای پیامبراسلام (ص) در بستر ایشان می‌خوابند. این نکته‌ای مهم است که حضرت زهرا (س) آن را به اصحاب یادآوری می‌کند.

در این مراسم نواخوانی مصطفی راغب و نقالی مرشد محسن میرزایی نیز به اجرا گذاشته شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *