صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون هنری وزارت فرهنگ: استقبال از نمایشگاه چشم در چشم نشان داد، انتخاب درست، انتخاب مردم است

۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲:۰۷
کد خبر: ۴۸۰۷۵۷۲
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گشایش نمایشگاه «مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان»، خطاب به مردم و علاقه‌مندانی که از برگزاری نمایشگاه چشم در چشم استقبال کردند، گفت: در روز‌های اخیر صدا و پیام شما را شنیدم؛ با همه تنگنا‌ه‌های موجود انتخاب درست، موضوع درست، تهیه کننده درست و...، انتخاب شما هم خواهد بود.

نمایشگاه «مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان» عصر روز دوشنبه ۱۲ آذر ماه با حضور نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میشل الله وردیان رییس بنیاد مارکو گریگوریان، رایزن فرهنگی سفارت ارمنستان و علاقمندان و دوستداران هنر در گالری مرکزی موزه هنر‌های معاصر افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم میشل الله‌وردیان تهیه کننده این نمایشگاه و رئیس بنیاد آثار مارکو گریگوریان متنی را قرائت کرد که در بخشی از آن آمده است: 

مارکو گریگوریان برای بسط و گسترش این هنر در کشور تلاش مضاعف داشت. او. از زمینه‌سازان این جریان هنر معاصر و رشد هنرمندان نام آشنا بود که علاوه بر فعالیت مستمر در عرصه نقاشی، نقاشی مدرن را به نسل جوان‌تر ایران شناساندند و آموزش دادند. جریان مدرنیزم در نقاشی معاصر ایران با تاثیر از نظریات دنیای غرب دستخوش تغییرات زیادی شد، زمینه سازان این جریان هنرمندان نام آشنایی در ایران هم بودند که سبک‌های جدید را به نسل جوان آموزش دادند.

پیشنهاد اول از سوی ارمنستان به موزه هنر‌های معاصر داده شد. این آثار پنج دوره آثار او را دربر می‌گیرد، از طراحی‌ها تا نقاشی‌های کاهی و دیگر آثار. ما می‌دانیم آثار زیادی از او در شهر‌های مختلف جهان وجود دارد و طبیعتا بنیاد مارکو در ششمین ماه تاسیسش این نمایشگاه را تاسیس کرده و، چون طفل کوچکی است، اما از مهمترین اولویت‌های ما برپایی نمایشگاه در تمام دنیاست، منتها برای اولین بار تصمیم گرفتیم با موزه هنر‌های معاصر همکاری کنیم. موزه هنر‌های معاصر تهران به عنوان موزه بین المللی بیشترین اثر از مکان را در گنجینه خود جای داده و اکنون به مناسبت یک صدمین سال تولد این هنرمند اقدام به برگزاری نمایشگاه مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان از ۱۲ تا ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ کرده است.

این نمایشگاه نخستین نمایشگاه انفرادی است که از آثار مارکو گریگوریان در طول بیش از چهار دهه فعالیت موزه هنر‌های معاصر تهران برگزار می‌شود. نمایشگاه بر آن است در حد امکان با بررسی روند فعالیت‌های هنری و تحلیل دوره‌های مختلف آثار مقبولی گریان سهمی در شناساندن و نقش معاصر این هنرمند در روند تحول نقاشی معاصر ایران به نسل امروز نقاشان کشور و علاقه‌مندان به این هنر داشته باشد لازم به ذکر است که آثار به نمایش درآمده تنها گزیده‌ای از آثار مکتوب است که از منظر تاریخ نگاری هنری و با نگاهی پژوهشی گردآوری و چیدمان شده است.

در ادامه استاد غلامحسین نامی از اساتید برجسته هنر‌های تجسمی و دوست دیرین مارکو گریگوریان در صحبت‌هایی گفت: درود بر روان پاک مارکوی عزیز که جنبش نوگرایی را در زمینه نقاشی پایه گذاری کرد، مارکو اولین کسی بود که نگاه نو به دنیا را در عرصه هنر نقاشی رواج داد، در سال ۱۳۳۷ وقتی از ایتالیا، به ایران آمد و با بررسی جامعه هنرمندان ایران تعجب کرده بود که این همه هنرمند جوان با استعداد ایرانی چرا در عرصه‌های بین‌المللی حضور ندارند و همین امر نیز او را بر آن داشت تا یایه گذار نخستین بینال ایرانی شود. 

وی در خاتمه افزود: مارکو گریگوریان وسیله‌ای شد که هنر معاصر ایران به جهان معرفی شود و تمام سطر سطر زندگی مارکو مشق خدمت به هنر ایران زمین بود. 

در انتهای این مراسم نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جایگاه حاضر شد و در سخنان کوتاه خود گفت: ۸۱سال فعالیت موزه هنر‌های معاصر برای ساختن هویت که گمشده زمانه ماست و استمرار بر هویت جویی، ما را ماندگار خواهد کرد؛ و مثالش همین مارکو گریکوریان است، امیدوارم این تلاش‌ها پررنگ باشد و به ما بازخورد برای انتخاب‌ها بدهید.

رضایی با اشاره به استقبال کم نظیر از نمایشگاه چشم در چشم تاکید کرد: در روز‌های اخیر صدا و پیام شما را شنیدم. شما پیام دادید اگر با همه تنگنا‌ها موجود انتخاب درست باشد، موضوع درست، تهیه کننده درست و... کار به درستی انجام شود، انتخاب شما هم خواهد بود و امیدوارم این چشمی که مارا دید، پررنگ‌تر از قبل ما را یاری کند چرا که بیش از همه رسانه، شمایید.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *