صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سازوکار نرخ‌گذاری حق گمرک واردات گوشی همراه به کمیسیون تلفیق ارجاع شد

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰:۰۲
کد خبر: ۴۸۰۷۳۹۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مجلس شورای اسلامی موضوع حقوق گمرکی واردات گوشی‌های همراه خارجی را برای اعمال اصلاحات به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ ارجاع داد.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، ۱۲ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به بررسی بخش درآمدی بند (ق) تبصره (۱) این لایحه پرداختند که بعد از ارائه پیشنهادات متفاوت در نهایت این موضوع با نظر قالیباف به کمیسیون تلفیق ارجاع شد تا اصلاحات لازم روی آن اعمال شود.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق: افزایش حقوق گمرکی گوشی‌های همراه خارجی به صورت پلکانی است

محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در پاسخ به اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه حقوق گمرکی برای گوشی‌های همراه با قیمت‌های مختلف نباید به صورت دفعی اعمال شود، گفت: ما باید در حوزه تعیین حقوق گمرکی دست دولت را باز بگذاریم. در جریان این بند آمده حقوق گمرکی گوشی‌های بین ۶۰۰ و هزار دلار، حداقل ۱۵ درصد خواهد بود به این معنا که دولت می‌تواند حقوق گمرکی گوشی‌های ۶۰۰ دلاری را ۱۵ درصد و حقوق گمرکی گوشی‌های ۷۰۰ دلاری را ۲۰ درصد تعیین کند و این رویه به صورت پلکانی تا ۱۰۰۰ دلار پیش برود و به ۳۰ درصد برسد.

وی افزود: بعد از آن نیز حقوق گمرکی گوشی‌های همراه به صورت پلکانی افزایش می‌یابد یعنی کسی که گوشی ۱۵۰۰ دلاری می‌گیرد حق گمرکی متفاوتی خواهد داشت که اختیار آن با دولت است. نگرانی اینکه موضوع درباره تغییر دفعی حقوق گمرکی بود با این تفکر که حقوق گمرکی گوشی همراه ۹۹۹ دلاری به میزان ۱۵ درصد و گوشی همراه ۱۰۰۱ دلاری به میزان ۳۰ درصد باشد که اینگونه نبوده و حقوق گمرکی با توضیحات ارائه شده به صورت پلکانی افزایش می‌یابد.

قالیباف: در حوزه واردات گوشی‌های همراه خارجی باید به موضوع کالا‌های لوکس نیز توجه کرد

قالیباف در جریان رسیدگی به این موضوع تأکید کرد که نباید واژه «دلار» در این بند آورده می‌شد همچنین موضوع «حداقل» مطرح شده در آن نیز نیاز به توجه دارد. از سوی دیگر باید مشخص شود که منظور از حقوق گمرکی، حقوق ۴ درصد است یا سود بازرگانی؟

رئیس قوه مقننه در ادامه به تأکید رهبر معظم انقلاب درباره موضوع واردات کالا‌های لوکس اشاره و بیان کرد: حضرت آقا بار‌ها در این خصوص تذکر داده‌اند که لازم است در جریان قانونگذاری به آن توجه داشته باشیم. درست است که هم اکنون در حال ایجاد اعمال محدودیت برای واردات از طریق عوارض گمرکی هستیم، اما باید به اصل موضوع کالا‌های لوکس نیز توجه داشته باشیم لذا لازم است این موضوع به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ بازگردد تا اصلاحات لازم اعمال شود.

بر اساس این گزارش، در بخش درآمدی بند ق تبصره یک این لایحه که برای اصلاحات به کمیسیون تلفیق ارجاع شد، آمده است؛ حقوق گمرکی رویه تجاری واردات گوشی‌های همراه خارجی بین ششصد (۶۰۰) تا هزار (۱۰۰۰) دلار حداقل پانزده درصد (۱۵%) و گوشی‌های بالای هزار (۱۰۰۰) دلار حداقل سی درصد (۳۰%) تعیین می‌گردد. حقوق گمرکی واردات گوشی در سایر رویه ها، با رعایت حداقل‌های فوق بر عهده دولت خواهد بود.

نمایندگان بعد از این موضوع به بررسی بند (گ) این تبصره پرداختند که مربوط به بخش درآمدی بود، اما قالیباف رئیس مجلس با اشاره به بند الف ماده ۱۳ قانون برنامه هفتم که موضوعات غیر بودجه‌ای نمی‌تواند در جریان بررسی لایحه بودجه بیاید، گفت: این موضوع حداقل از سال ۹۹ تا کنون هر سال تمدید می‌شود در حالی که غیر بودجه‌ای است، اما می‌تواند در جریان قانون تنظیم ۳ مطرح شود. از این رو این موضوع قابل طرح نبوده و به کمیسیون تلفیق باز می‌گردد.

در بند گ تبصره یک این لایحه که غیرقابل طرح بود و به کمیسیون ارجاع شد به این شرح است: مواد (۲) و (۳) قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب ۲۳/۸/۱۴۰۲ در سال ۱۴۰۴ جاری بوده و عبارت «تا پایان سال ۱۴۰۳» در ماده (۴) به عبارت «تا پایان سال ۱۴۰۴» تغییر می‌یابد.

قالیباف در جریان رسیدگی به این لایحه در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر مبنی بر ضرورت تغییر صندلی‌های نمایندگان بر اساس زمان‌بندی قانونی آن و گذشت ۶ ماه، گفت: تا پایان هفته صندلی نمایندگان از طریق قرعه کشی تعیین و از هفته آینده اعمال خواهد شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *