صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش|

اقدام‌های دستگاه قضا برای احقاق حقوق افراد دارای معلولیت/ درخواست‌ معلولان از عدلیه چیست؟

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶:۲۸
کد خبر: ۴۸۰۷۳۵۶
در این گزارش به بیان توضیحاتی در مورد اقدام‌های دستگاه در راستای احقاق حقوق افراد دارای معلولیت و همچنین در خواست‌های جامعه معلولان از این دستگاه پرداخته شده است.

افراد دارای معلولیت حدود ۱۱ نفر میلیون و به عبارتی بیش از ۱۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. در حالی که این افراد در زمینه‌های مختلف دارای استعداد و توانا‌هایی فراوانی هستند نیاز‌های ویژه‌ای نیز دارند و لازم است برای شکوفایی استعدادهایشان و بهره‌مندی جامعه از حضورشان به نیاز‌های ویژه و حقوق اجتماعی‌ آن‌ها توجه شود.

از سال ۱۹۹۲، ۳ دسامبر مصادف با ۱۳ آذر ماه از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولان نام‌گذاری شد و هدف از تعیین این روز ارتقاء رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیت‌های مختلف و افزایش آگاهی‌ها در مورد جنبه‌های مختلف زندگی و حقوق افراد دارای معلولیت است.

همکاری جدی و تنگاتنگ قوه قضاییه و سازمان بهزیستی برای احقاق حق افراد دارای معلولیت 

سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با میزان در مورد همکاری با دستگاه قضا در زمینه احقاق حقوق افراد دارای معلولیت گفت: یکی از دستگاه‌هایی که همکاری جدی و تنگاتنگی با آن داریم قوه قضاییه است. در امور مختلف از جمله نگهداری کودکان، پذیرش فرزند خوانده و حقوق افراد دارای معلولیت همکاری‌های همیشگی، مستمر و دائمی را با دستگاه قضا داریم و مهم‌ترین شریک راهبردی برای مساعدت و هموار کردن مسیر که روزانه ارتباط با آن داریم قوه قضاییه است.  

 در آیین دادرسی معلولان که توسط قوه قضاییه تصویب شده تبصره‌های مهمی وجود دارد

کامران عاروان، مدیر عامل جامعه معلولان نیز در گفت‌وگو با میزان ضمن اشاره به اینکه معلولان درصد مهمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و مطالباتی دارند، بیان کرد: حضور و مشارکت برابر این افراد در جامعه هم توسط کنواسیون بین‌المللی حقوق افراد دارای معلولیت و هم در قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۹۶ مورد تاکید قرار گرفته و همچنین قوه قضاییه نیز به صورت اختصاصی آیین دادرسی را تدوین و تصویب کرده است که در آن مواد و تبصره‌های بسیار مهمی وجود دارد.

مدیر عامل جامعه معلولان با اشاره به اینکه بخش مهمی از نظارت بر قانون به قوه قضاییه سپرده شده است، ادامه داد: در مواد دسترس پذیری و اشتغال قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت عنوان شده که اگر مدیری ترک فعل کرد باید با او برخورد شود و مطالبه صورت گیرد. همچنین قوه قضاییه در کمیته هماهنگی نماینده دارد و درخواست داریم که این موضوع که چرا گزارش‌های مرتبط با قانون در هیچ سالی ارائه نشده و در اجرای قانون تا این حد مشکل وجود دارد توسط دستگاه قضا مورد بررسی قرار گیرد.

لزوم ارائه دستورالعمل قوه قضاییه برای افراد دارای معلولیت به مجلس و تعیین بودجه برای آن 

همچنین علی همت محمود نژاد، رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان نیز در گفت‌‎وگو با میزان درباره دستورالعمل قوه قضاییه برای معلولان گفت: برای افزایش ضمانت اجرایی باید این دستورالعمل به صورت لایحه از طرف قوه قضاییه به مجلس ارائه و آنجا تصویب شود.

وی ضمن سپاس از قوه قضاییه به دلیل صدور دستورالعمل ویژه معلولان از عدم تشکیل کارگروه بررسی نظارت بر قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت گلایه کرد.

محمودنژاد همچنین درخواست کرد خدمات ویژه معلولان در دفاتر الکترونیک خدمات قضایی به آن‌ها ارائه شود.

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان با بیان اینکه دستورالعمل قوه قضاییه برای افراد دارای معلولیت شامل ۲ بخش اداری و قضایی برای معلولان است، ادامه داد: در بخش اداری شاهد پیشرفت‌هایی برای خدمت به افراد دارای معلولیت هستیم، اما در سایر موارد لازم لام است لایحه به مجلس ارائه شود و پس از تصویب و تامین اعتبار شاهد اجرای دقیقش باشیم.

وی دسترس‌پذیری مراکز قضایی برای افراد دارای معلولیت، دسترسی ناشنوایان به زبان اشاره در مراکز قضایی و شرایط مناسب زندان‌ها و دادگاه‌ها برای افراد دارای معلولیت را از مهم‌ترین دغدغه‌های این افراد دانست.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *