صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری کرمانشاه: دستگاه قضایی موظف به نقش‌آفرینی در ایجاد همبستگی اجتماعی و کاهش اختلافات است

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱:۲۴
کد خبر: ۴۸۰۷۳۲۰
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری کرمانشاه گفت: دستگاه قضایی نه تنها متولی اجرای عدالت و صدور احکام قانونی است، بلکه وظیفه دارد در ایجاد همبستگی اجتماعی و کاهش اختلافات نیز نقش‌آفرین باشد.

 کرمی در آیین افتتاحیه ستاد صبر در مجتمع شهید بهشتی اظهار کرد: ستاد صبر نقطه عطفی در مسیر گسترش فرهنگ صلح و سازش در استان کرمانشاه و بیانگر عزم جدی دستگاه قضایی و جامعه در حل اختلافات به شیوه‌ای انسانی، مؤثر و اخلاق‌مدارانه است.

 رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با تأکید بر ضرورت گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه، خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی نه تنها متولی اجرای عدالت و صدور احکام قانونی است، بلکه وظیفه دارد در ایجاد همبستگی اجتماعی و کاهش اختلافات نیز نقش‌آفرین باشد.

وی تصریح کرد: پرونده‌های قضایی با صدور حکم ممکن است به لحاظ قانونی مختومه شوند، اما اگر کینه و دشمنی در دل طرفین باقی بماند، جامعه از آرامش واقعی محروم می‌ماند. این کینه‌ها، زمینه‌ساز مشاجرات و اختلافات جدید و تهدیدکننده همبستگی اجتماعی است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: هنگامی که صلح و سازش جایگزین خصومت و تقابل می‌شود، پیامد‌های منفی ناشی از اختلافات، همچون کینه‌های دیرینه، مشکلات روحی و آسیب‌های اجتماعی، به حداقل می‌رسد.

کرمی یادآور شد: تجربه نشان داده است که در مواردی که خانواده‌ها، عشایر یا جوامع تجاری با بحران‌های جدی روبه‌رو بوده‌اند، وساطت بزرگان و نهاد‌هایی مانند ستاد صبر، توانسته است روابط را احیا و همبستگی اجتماعی را تقویت کند.

وی از نقش ستاد صبر در کاهش تنش‌ها سخن گفت و افزود: ستاد صبر به‌عنوان یکی از بازو‌های اجرایی و حمایتی دستگاه قضایی، نقشی حیاتی در پیشگیری از تشکیل پرونده‌های قضایی و کاهش بار قوه قضاییه ایفا می‌کند. تلاش این ستاد برای حل اختلافات در مراحل اولیه، مانع از تعمیق مشکلات اجتماعی و خانوادگی می‌شود و فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ سازش فراهم می‌کند. 
 
کرمی اضافه کرد: فرهنگ بخشش و گذشت، بر پایه آموزه‌های الهی و تعالیم قرآن کریم، از ارزش‌های والای انسانی است. خداوند در قرآن کریم، ضمن تأیید حکم قصاص، می‌فرماید که گذشت بهتر است. این پیام الهی، راهنمایی برای ساختن جامعه‌ای آرام و پایدار است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در پایان با قدردانی از همه مسئولان، بزرگان، صلح‌یاران و دست‌اندرکارانی که در راه‌اندازی و توسعه ستاد صبر شهرستان کرمانشاه تلاش کرده‌اند، گفت: امیدوارم این نهاد ارزشمند با ترویج فرهنگ گذشت، بخشش و سازش، نقش مؤثری در کاهش اختلافات و افزایش انسجام اجتماعی ایفا کند.

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه نیز در حاشیه این مراسم اظهار کرد: در اجرای اصل ۱۵۶ قانون اساسی و برنامه پنجم توسعه و سند تحول قضایی و قانون جدید شورا‌های حل اختلاف، قانونگذار بستر‌های متعددی از جمله نهاد داوری، میانجی‌گری و صلح‌یاری را به‌منظور توسعه فرهنگ صلح و سازش بین شهروندان پیش‌بینی کرده است.

قادری فصیح افزود: ستاد صبر به‌عنوان یک نهاد مردمی نقش محوری در کاهش مراجعات مردمی به دادگستری و مدیریت اختلافات ایفا می‌کند.

 وی تصریح کرد: صلح‌یاران می‌توانند با ورود به‌موقع به اختلافات مالی، بانکی و خانوادگی، از تداوم درگیری‌ها و تشکیل پرونده‌های قضایی جلوگیری کنند که این مهم نیازمند همت و مدیریت دقیق است.  

قادری فصیح ادامه داد: پویش‌های متعددی در مناسبت‌های مختلف از جمله اجرای پویش به عشق امام حسین (ع) یا به عشق حضرت فاطمه (س) می‌بخشم در سطح استان داریم و مجری این پویش‌ها می‌توانند صلح‌یاران باشند و در این راستا پرونده‌های متعددی از جمله موضوع قتل به سازش ختم شده است.

معاون حل اختلاف دادگستری کرمانشاه در پایان عنوان کرد: موضوع حائز اهمیت، انتظار از صلح‌یاران است که با ایفای نقش خود هم ظرفیت روحیه گذشت و بخششی که مردم استان دارند و هم نقش برجسته‌ای که خود صلح‌یاران در صلح و سازش دارند را در جامعه نهادینه کنند، از طرفی صلح‌یاران می‌توانند با شناسایی منشأ اصلی اختلافات، ریشه آنها را به نحوی از بین ببرند که مانع تشکیل پرونده‌های قضایی و تداوم درگیری و اختلاف شوند.

انتهای پیام/


برچسب ها: کرمانشاه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *