صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس سازمان بهزیستی: بیش‌از یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلول تحت پوشش قرار دارند/ اهدای ۲۰ هزار واحد مسکونی به معلولان در سال جاری

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۲:۰۸
کد خبر: ۴۸۰۷۱۹۲
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه امسال ۲۰ هزار واحد مسکونی در اختیار معلولان قرار می‌دهیم گفت: ۳ میلیون جمعیت تحت پوشش، مستمری دریافت می‌کنند.

سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور عصر امروز یک‌شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ در نشست هم‌اندیشی با انجمن‌های افراد دارای معلولیت ضمن اشاره به اینکه پشتوانه نظری کمک به افراد دارای معلولیت را در ۳ رویکرد «توسعه انسان مبنا»، «دارایی‌مبنا» و «امتداد» در نظر داریم، گفت: محور اصلی توسعه، انسان است و اندیشه توسعه انسان مبنا بر اینکه همه انسان‌ها باید در توسعه نقش‌آفرین باشند تاکید دارد و اگر توسعه همه افراد را دخیل کند، شتاب می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در سازمان بهزیستی وظیفه داریم همه معلولان را توانمند کنیم تا در توسعه نقش‌آفرین باشند و همه از مواهب توسعه به طور عادلانه بهره‌مند شوند، ادامه داد: نظریه دارایی‌مبنا، مقابل نظریه نقص مبنا است. در نظریه نقص‌مبنا گفته شده که در مدیریت جامعه ببینید دیگران چه چیزی کم دارند و آنچه کم دارند را به آنها عطا کنید. البته این نگاه خیرخواهانه و مدنظر ما است و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلول را تحت پوشش داریم و تعداد زیادی از معلولان از تجهیزات توانبخشی استفاده می‌کنند و همچنین امسال ۲۰ هزار واحد مسکونی را در اختیار معلولان قرار می‌دهیم و به دنبال ایجاد ۶۰ هزار شغل برای این افراد هستیم و ۳ میلیون جمعیت تحت پوشش، مستمری دریافت می‌کنند، اما از طرفی دیگر همواره به دنبال تحقق ماده ۲۷ به طور کامل هستیم و بیشتر از نظریه کمبود نظریه دارایی مبنا را مد نظر داریم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور سازمان درباره نظریه امتداد بیان کرد: بر اساس این نظریه، تعلیم و تربیت و مدیریت در سطح یک کشور باید انسان‌ها را در مسیر رشد امتداد دهد و انسان‌ها برای امتداد یافتن باید از مدیریت و تعلیم و تربیت جامعه مدد بگیرند.

باید سیاست‌های معطوف به معلولیت دنبال شود

علی ربیعی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اجتماعی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ایران در یک شرایط تاریخی قرار دارد که بدون اینکه همه با هم باشیم امکان عبور از آن را نداریم. اگر بتوانیم امروز کاری کنیم و مناسباتی را برای حل مسائل بچینیم عبور خواهیم کرد.

وی ضمن اشاره به اینکه باید سیاست‌های معطوف به معلولیت دنبال شود، ادامه داد: نظام سلامت ناکارآمد و سیاست‌های جاده‌ای را می‌توان در کنار خواسته‌های معلولان مورد بررسی قرار داد. باید نظریه توانمندسازی را به کنش سیاسی تبدیل کنیم و برنامه‌ریزی برای توانمندسازی سمن‌ها داشته باشیم.

 دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اجتماعی با بیان اینکه بهزیستی را باید دانش‌محور کرد و افرادی که دارای دانش ضمنی هستند نیز به کار گرفته شوند، افزود: مشکل دیگر سمن‌ها این است که محدود نگرند و از ابزار نوین استفاده نمی‌کنند. میان نهاد‌های مدنی ما هم‌افزایی نیز وجود ندارد. 

ربیعی به لزوم بازنگری در فرآیند‌های کار بهزیستی با سمن‌ها تاکید کرد و گفت: سمن‌ها از نقش میانجیگری خود بی‌اطلاع هستند. کار سمن‌ها تنها مطالبه‌گری نیست و میانجی باید هردو سمت را در نظر بگیرد. بهزیستی یک سازمان نیست و یک نهاد و صاحب اصلی‌ترین پروژه اجتماعی کشور است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *