صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دولت چهاردهم در ۱۰۰ روز نخست در حوزه انرژی با چه مسائلی مواجه شد؟

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۲:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۷۱۴۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
آزادشدن واردات بنزین سوپر و قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق از جمله موضوعاتی بود که دولت چهاردهم در ۱۰۰ روز ابتدایی کار خود در حوزه انرژی با آن‌ها مواجه شد، برخی از کارشناسان معتقدند که تاکنون در این حوزه اقدام‌های عملیاتی قابل‌توجهی انجام نشده است.

بیش از ۱۰۰ روز از آغاز دولت چهاردهم گذشته و نگاه به حوزه انرژی در این دولت نشان می‌دهد که ۲ وزارت‌خانه نفت و نیرو با وجود ناترازی‌های بالا در بخش‌های مختلف سعی در ارائه عمکرد مطلوب داشته‌اند.

وزیر نفت دولت چهاردهم درحالی سکان وزارت نفت را بر عهده گرفت که تامین سوخت مورد نیاز برای زمستان یکی از چالش‌های عمده بود و افزایش تولید نفت و گاز ضروری به‌نظر می‌رسید.

 وزیر نفت همچنین در آغاز کار خود، ناترازی در تولید و مصرف فرآورده‌های نفتی به‌ویژه بنزین را یکی از چالش‌های اصلی کشور اعلام کرد و برای رفع این مشکل، روزانه ۸ میلیون لیتر به تولید بنزین کشور افزوده شد.

در حوزه نیرو نیز عملکرد ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم در بخش آب و برق در ۴۰ بند اعلام شد که نشان می‌دهد طی این مدت ظرفیت منصوبه نیروگاهی به میزان ۱۲۲۶ مگاوات افزایش یافته و ۶۴ پروژه گذر از تنش آبی به ظرفیت ۱۱ هزار و ۲۹۲ لیتر در ثانیه اجرا شده است.

با این وجود شهروندان در آبان امسال شاهد قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق بودند که باعث ایجاد مشکلاتی در بخش‌های خانگی و صنایع شد. 

همچنین در ۱۰۰ روزه شروع به کار دولت چهاردهم زمزمه‌هایی مبنی بر افزایش قیمت و سهمیه‌بندی سوخت به‌گوش رسید که از سوی سخنگوی دولت و وزیر نفت تکذیب شد.

در همین راستا هاشم اورعی، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با میزان در توضیح اقدامات دولت در حوزه انرژی گفت: در بیش از ۱۰۰ روزی که دولت چهاردهم آغاز به کار کرده است در حوزه انرژی هیچ تصمیمی که نشان دهد دولت وارد عمل شده قابل مشاهده نیست.

وی ادامه داد: تنها اقدام مثبتی که از سوی دولت در حوزه انرژی تاکنون اجرایی شده این بود که طبق ماده ۹ مصوبه هیئت وزیران، واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت آزاد شد.

این کارشناس انرژی معتقد است در ۱۰۰ روزه ابتدایی دولت چهاردهم، آزادشدن واردات بنزین سوپر یک تصمیم اساسی بود که نشان داد دولت با این مصوبه درحال حرکت به سمت آزادسازی قیمت است ولی جمله آخر این مصوبه مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.

اورعی افزود: اینکه شخصی که بنزین سوپر وارد می‌کند نمی‌تواند در محل توزیع سوخت یارانه‌ای این سوخت را عرضه کند یعنی برای عرضه باید پمپ‌بنزین دیگری احداث کند. از این‌رو این مصوبه از لحاظ اقتصادی صرفه‌ای برای افراد نخواهد داشت.

عمیق‌شدن شکاف ناترازی با ناهماهنگی عرضه و تقاضا

این کارشناس انرژی با اشاره به اقدامات چهل‌بندی وزارت نیرو در حوزه آب و برق که به‌تازگی منتشر شده است، گفت: با وجود ارتقای ظرفیت نیروگاه‌ها و توان تولید برق، اما امسال در فصل سرد سال با قطعی برق مواجه بودیم که در برخی صنایع هنوز هم این قطعی‌ها ادامه دارد.

وی افزود: درصورتی که برنامه‌ریزی صحیح برای رفع مشکل ناترازی برق انجام نشود مشکلات حوزه انرژی در ۱۰۰ روز‌های بعدی نیز حل نخواهد شد.

اورعی گفت: از چندین سال قبل قطعی‌های فصل سرد سال قابل پیش‌بینی بود چراکه هرساله ناترازی برق درحال افزایش است و میزان تقاضا در کشور بیش‌تر از میزان تولید است که باعث عمیق‌شدن شکاف ناترازی شده است.

این کارشناس انرژی معتقد است که از لحاظ ظرفیتی امکان تامین برق مورد نیاز به‌طور مستمر در کشور وجود ندارد، چون امکان سرمایه‌گذاری در این بخش فراهم نشده است.

انتهای پیام/


برچسب ها: انرژی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *