صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

پشت پرده تحرکات تروریستی در سوریه؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال مخفی کردن شکست در جبهه لبنان

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۷۱۲۸
کارشناس مسائل غرب آسیا، می‌گوید: زمان‌بندی تحرکات تروریستی در سوریه بعد از آتش‌بس در لبنان تلاشی برای پنهان کردن شکست‌های رژیم صهیونیستی در برابر حزب‌الله به شمار می‌رود.

استان‌های حلب و ادلب در سوریه طی روز‌های اخیر شاهد تحرکات گروه تروریستی تحریرالشام بودند.

زمان‌بندی این تحرکات تروریستی قابل‎توجه است چراکه بلافاصله پس از برقراری آتش‌بس در لبنان و شکست رژیم صهیویستی در رسیدن به اهداف خود در این جبهه جنگی صورت می‌گیرد.

کاخ سفید همانند گذشته با انتشار بیانیه‌ای ارتباط با این تحرکات گروه تروریستی تحریرالشام را رد کرده و مدعی است: آمریکا هیچ ارتباطی با حمله گروه تروریستی تحریرالشام در سوریه ندارد.

اما نگاهی دقیق‌تر به تحولات نشان می‌دهد که این اقدام‌های تروریستی با هماهنگی واشنگتن و رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد.

تحرکات تروریستی در سوریه

در همین رابطه صباح زنگنه، نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی و تحلیل‌گر مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با میزان به پشت‌پرده تحرکات تروریستی اخیر در سوریه پرداخت.

کارشناس مسائل منطقه با یادآوری اینکه سوریه در طول سالیان گذشته وضعیت مشابهی را تجربه کرده است، گفت: سوریه در این سال‌ها تحرکاتی را هم ازسوی تروریست‌های داخلی و هم ازسوی نیرو‌های خارجی متکی به آمریکا و رژیم صهیونیستی تجربه کرده است.

وی با بیان اینکه اما در این شرایط باید توجه داشت که آمریکا در پشت همه این طرح‌ها قرار دارد، اظهار کرد: اگر یک نقشه بزرگ‎تری را در نظر بگیریم خواهیم دید که آمریکا سعی کرده و می‌کند تا در عراق دولت این کشور را در زمینه‌های مختلف از نظر مالی گرفته تا تسلیحاتی و کنترل فضای این کشور، وابسته به خود کند و در سوریه هم آمریکا تلاش کرده تا سوریه را به همین ترتیب در اختیار بگیرد.

آمریکا در سوریه به دنبال چیست؟

زنگنه، عنوان کرد: آمریکا بار‌ها سوریه را بمباران کرده است، به گروه‌های تروریستی در این کشور کمک کرده است و تلاش واشنگتن این است که با اعمال فشار بر سوریه بتواند امنیتی برای رژیم صهیونیستی فراهم کند.

نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی با اشاره به اینکه در کنار این اهداف، هدف اقتصادی نیز وجود دارد، تصریح کرد: هدف دیگر تسلط بر نفت و گاز سوریه است و همچنان برخی از مناطق نفتی سوریه در اختیار آمریکا قرار دارد و با اشغال برخی از گروه‌ها ازسوی آمریکا در این مناطق، واشنگتن سعی می‌کند تا تسلط خود را بر این منابع حفظ کند.

کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا، بیان کرد: مجموعه‌ای از این اهداف می‌تواند اهداف آمریکا در اعمال فشار بر سوریه و ایجاد تغییر‌های سیاسی در این کشور به شمار برود.

تحرکات در سوریه همزمان با شکست رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان

زنگنه در بخشی دیگر با اشاره به زمان‎بندی تحرکات تروریستی اخیر در سوریه، یادآور شد: البته باید توجه داشت که این حمله و این تحرکات از ماه‌ها قبل طراحی شده بود اما بعد از برقراری آتش‎بس در لبنان و دستاورد‌های حزب‎الله در این جبهه همچنین این واقعیت که حزب‎الله در حال حاضر به‌شدت مشغول است (کمک به آوارگان در بازگشت به خانه‌های خود و بازسازی لبنان)، از این فرصت استفاده کردند.

وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی و آمریکا سعی کردند از این فرصت سوءاستفاده کنند، بیان کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی سعی کردند تا سوریه را قربانی پیامد‌های اوضاع در لبنان کنند، در حقیقت شکستی که رژیم صهیونیستی در لبنان متحمل شده و عدم موفقیت این رژیم در دستیابی به اهداف جنگی خود منجر به این شد که اقدام‌های خود را در سوریه ازسربگیرند و سوریه را محل اعمال سیاست‌ها و برنامه‌های خود قرار دهند.

کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: این زمان‎بندی برای تحرکات تروریستی در سوریه دقیقا بعد از اجرای آتش‎بس در لبنان در پیش گرفته شد.

تلاش برای منحرف کردن افکار عمومی از دستاورد‌های حزب‌‎الله در جنگ

کارشناس مسائل غرب آسیا درباره اینکه اقدام اخیر در سوریه با هدف منحرف کردن افکار عمومی از دستاورد‌های حزب‌الله بوده است، گفت: در حقیقت با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف جنگی خود در لبنان با شکست مواجه شده و از طرف دیگر روحیه و رویه‌های این رژیم توسعه‌طلبی است، اعمال فشار بر سوریه به این منظور است که به حزب‌الله ضرباتی وارد شود.

انتهای پیام/ 


برچسب ها: سوریه ارتش سوریه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *