صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سانسور حامیان فلسطین و ترویج نسل‌کشی؛ کمک رسانه‌های اجتماعی به رژیم صهیونیستی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۶:۲۰
کد خبر: ۴۸۰۷۱۲۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
پوشش رسانه‌های غربی و همچنین سازمان‌دهی رسانه‌های اجتماعی از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، در خط مقدم حمایت از رژیم صهیونیستی قرار داشته است.

سازمان‌های غیردولتی می‌گویند که پیشرفت خاصی برای توقف سرکوب محتوای حامیان فلسطین در رسانه‌های اجتماعی انجام نشده است. این نهاد‌های حقوق بشری می‌گویند که سانسور دیجیتالی صدا‌های حامیان فلسطین در رسانه‌های اجتماعی همچنان ادامه دارد. 

سانسور محتوای حمایت از فلسطین در سکو‌های غربی

دیده‌بان نقض حقوق دیجیتال بیش از هزار و ۳۵۰ مورد سانسور آنلاین از سکو‌های آنلاین اصلی را تا اول جولای ۲۰۲۴ (۱۱ تیر) ثبت کرده است؛ بیشتر گزارش‌ها مربوط به متا، ایکس و یوتیوب است.

این اقدام‌ها در راستای سانسور صدای حامیان فلسطین شامل تعلیق کاربران، حذف محتوا و محدودیت‌های حساب کاربری است. 

مرکز پیشرفت رسانه‌های اجتماعی، یک نهاد غیردولتی، در گزارشی گفت که سیاست‌های محتوایی تبعیض‌آمیز شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی به سانسور بی‌سابقه و سیستماتیک صدا‌های حامیان فلسطین و محتوای مرتبط با فلسطین در طول جنگ جاری در غزه منجر شده است. 

نگرانی ویژه روزنامه‌نگاران فلسطینی و تولیدکنندگان محتوا در غزه این است که با محدودیت‌ها و سانسور نامتناسب در حساب‌های کاربری رسانه‌های اجتماعی خود در سراسر سیستم عامل‌های آنلاین مواجه شده‌اند. نقض حقوق آزادی بیان، عقیده و اطلاعات در میان تجاوزات مداوم، نگرانی جدی درمورد نقش شرکت‌های فناوری در تشدید نقض حقوق اساسی در میان نسل‌کشی ایجاد کرده است. 

علاوه بر این، گزارش اخیر گروه‌های حقوق بشری با عنوان «قول‌های شکسته متا» بر سانسور گسترده صدای حامیان فلسطینی‌ها ازسوی متا در اوج جنگ غزه تاکید می‌کند. 

این گزارش بیش از هزار و ۵۰ مورد حذف و سرکوب محتوا در اینستاگرام و فیس‌بوک را از اکتبر تا نوامبر ۲۰۲۳ (مهر تا آذر) مستند می‌کند. از میان این موارد، هزار و ۴۹ مورد مربوط به محتوای صلح‌آمیز حمایت از فلسطین بود، در حالی که تنها یک مورد مربوط به محتوای حمایت از رژیم صهیونیستی بود.

در صد‌ها مورد ثبت‌شده ازسوی گروه‌های حقوق بشری، محتوا‌هایی مانند «فلسطین آزاد»، «اکنون آتش‌بس» و «نسل‌کشی را متوقف کنید» بار‌ها ازسوی اینستاگرام و فیس‌بوک تحت دستورالعمل‌ها یا استاندارد‌های این سکو‌ها حذف شدند. 

در طول جنگ غزه، صدا‌های حامی فلسطین، به‌ویژه صدای روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر، با سانسور قابل توجه و نامتناسب در سکو‌های رسانه‌های اجتماعی مواجه شده‌اند. این نه تنها آزادی بیان را محدود می‌کند، بلکه دسترسی به اطلاعات را نیز مختل می‌کند.

یکی دیگر از عوامل موثر در سانسور، درخواست‌های دولت‌های غربی و رژیم صهیونیستی برای حذف محتوا در سکو‌های رسانه‌های اجتماعی است که مسئله شفافیت و تعصب در تعدیل محتوا را پیچیده می‌کند. واحد سایبری رژیم صهیونیستی بین ۷ اکتبر و ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر تا ۲۳ آبان ۱۴۰۲) در مجموع ۹ هزار و ۵۰۰ درخواست حذف محتوا را به سکو‌های رسانه‌های اجتماعی ارسال کرد که ۶۰ درصد آن مربوط به متا بوده است. براساس گزارش‌ها، ۹۴ درصد محتوای مورد نظر رژیم صهیونیستی حذف شدند. 

این سطح بالای عمل به خواسته‌های رژیم صهیونیستی، همراه با شفاف نبودن سکو‌های اجتماعی نگرانی‌های جدی را در مورد نفوذ مقام‌های صهیونیستی و حامیان این رژیم بر سیاست‌های تعدیل محتوای این سکو‌ها ایجاد می‌کند. 

سخنان نفرت‌پراکنانه و تحریک به نسل‌کشی

کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل، پیش‌تر نگرانی جدی خود را درمورد افزایش شدید سخنان نفرت‌پراکنانه و رفتار غیرانسانی علیه فلسطینیان از ۷ اکتبر، به ویژه در اینترنت و رسانه‌های اجتماعی، ابراز کرد. از شواهد و گزارش‌های فزاینده گروه‌های حقوق بشری برای نقض حقوق دیجیتال مشهود است که سخنان نفرت‌پراکنانه، تحریک به خشونت، و رفتار غیرانسانی در قبال فلسطینیان در حال حاضر در سطح هشداردهنده‌ای قرار دارد.

لفاظی‌های نفرت‌پراکنانه علیه فلسطینی‌ها همچنان در سراسر سکو‌های رسانه‌های اجتماعی دیده می‌شود. این موضوع غیرانسانی کردن فلسطینیان را تداوم می‌بخشد و به محیطی دامن می‌زند که در آن خشونت عادی شده و ستایش می‌شود. 

دیده‌بان نقض حقوق دیجیتال از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا اول جولای ۲۰۲۴ (۱۵ مهر ۱۴۰۲ تا ۱۱ تیر ۱۴۰۳)، ۳ هزار و ۳۲۵ مورد محتوای تحریک علیه فلسطینی‌ها را در سراسر سکو‌های رسانه‌های اجتماعی اصلی ثبت کرد. این تخلفات بیشتر در فیس‌بوک با هزار و ۳۶۶ مورد و ایکس با هزار و ۲۹۷ مورد و سایر موارد در اینستاگرام، تلگرام و موارد دیگر رخ داده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *