همراهی کانادا و مکزیک با آمریکا در نقض حقوق مهاجران
آمریکا کشوری است که همواره طی دهههای گذشته سیاستهای ضدمهاجرتی را دنبال کرده و اجرای این سیاستها در سالهای اخیر تشدید شده است.
اما یکی از موضوعهایی که بهتازگی و با پیروزی دونالد ترامپ جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری ۵ نوامبر (۱۵ آبان) مورد توجه قرار گرفته، هشدارهای جدید رئیسجمهور منتخب آمریکا به همسایههای شمالی و جنوبی این کشور، یعنی کانادا و مکزیک است.
ترامپ و همراه کردن اجباری کانادا و مکزیک
ترامپ بهتازگی اعلام کرده بود که تعرفههای ۲۵ درصدی را بر کالاهای ورودی از این ۲ کشور به آمریکا درنظر خواهد گرفت. او یکی از دلایل این اقدام را تدابیر ناکافی ازسوی کانادا و مکزیک برای مقابله با ورود مهاجران به آمریکا عنوان کرده است.
این بدان معنی است که ترامپ نهتنها خواهان تشدید سیاستهای مرزی ضدمهاجران است، بلکه میخواهد با زور و اجبار کشورهای دیگر را نیز مجبور کند که به سیاستهای ضدمهاجرتی او تن دهند.
این تهدید مستقیم سران کانادا و مکزیک را بر آن داشت تا بهطور فوری سعی کنند با ترامپ، بهصورت حضوری یا تلفنی گفتوگو کنند.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا برای جلب رضایت ترامپ به فلوریدا، محل اقامت رئیسجمهور منتخب سفر کرده و با او دیدار کرد.
در همین حال، کلودیا شینباوم، رئیسجمهور مکزیک نیز بهصورت تلفنی با ترامپ گفتگو کرد.
حال بهنظر میرسد که نتیجه این دیدارها یک موضوع بوده است؛ تشدید سیاستهای ضدمهاجرتی و در نتیجه نقض حقوق مهاجران.
در ادامه دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا مدعی پیروزی در مجبور کردن رئیسجمهور مکزیک برای متوقف کردن ورود مهاجران از طریق مرز مکزیک به آمریکا شد.
ترامپ گفت که شینباوم با متوقف کردن مهاجران در مکزیک موافقت کرد. شینباوم بهطور جداگانه در رسانههای اجتماعی اشاره کرد که به ترامپ گفته که مکزیک در حال حاضر سیاستهایی (ضدمهاجرتی) را اجرا کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- رشد نرخ مرگومیر زنان و کودکان مهاجر در مرزهای جنوبی آمریکا
- اخراج مهاجران از آمریکا؛ ترامپ متوسل به ارتش میشود
در طرف دیگر، یعنی شمال آمریکا، کانادا متعهد شده که کنترلهای مرزی خود را با آمریکا برای جلوگیری از ورود مهاجران از کانادا به آمریکا تقویت کند.
در همین حال، دانیل اسمیت، مقام ارشد استان آلبرتا در کانادا (در مرز با ایالت مونتانا در آمریکا) میگوید که درحال تهیه یک طرح (ضدمهاجرتی) برای تامین خواستههای آمریکا است.
وضعیت مهاجران در کانادا و مکزیک
کانادا پیش از این به جمع کشورهای غربی پیوسته بود که با تجدیدنظر در سیاست مهاجرتی خود، قصد دارند از ورود مهاجران جلوگیری کنند؛ این سیاست ضدمهاجرتی در حالی معرفی شده که این کشور برای سالهای سال خود را بهعنوان حامی مهاجران معرفی کرده است.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا در توضیح تصمیم دولت (در اواسط آبان)، ضمن اذعان به استفاده کشورش از حضور مهاجران جدید، ازجمله کمک به رونق مجدد اقتصادی پس از همهگیری کرونا، گفت: زمان بازنگری (در سیاستهای مهاجرتی) فرا رسیده است.
بهگفته نخستوزیر کانادا، براساس سیاست جدید، میزان پذیرش مهاجران جدید طی ۳ سال آینده بهشدت کاهش خواهد یافت تا آنچه افزایش شدید جمعیت کشورش خواند، کنترل شود.
در طرف مقابل، مکزیک نیز تاکنون بهنوبه خود سعی کرده برای رضایت مقامهای آمریکایی انواع اقدامهای ضدمهاجرتی را اجرا کند.
در حال حاضر، بسیاری از اقدامهای ضدمهاجرتی دولت آمریکا با کمک مقامهای مرزی مکزیک انجام میشود.
کارشناسان حقوق بشری هشدار دادند که لفاظیها درباره مهاجرت بحران انسانی در مرزها را بدتر و توجیه سیاستهای خشن را آسانتر کرده است.
سازمان بینالمللی مهاجرت بهعنوان یکی از نهادهای سازمان ملل در سال گذشته اعلام کرد که سفر از طریق مرز آمریکا و مکزیک، مرگبارترین مسیر زمینی برای مهاجران در سراسر جهان است.
گاردین پیشتر گزارش کرده بود که از آغاز سال جاری جسد بیش از ۱۰۰ مهاجر در نزدیکی مرز آمریکا و مکزیک پیدا شده است؛ این رقم به معنای افزایش ۱۰ برابری تلفات مهاجرتی در ۲ سال گذشته در این منطقه است؛ تقریبا تمام مرگومیرها مربوط به گرما بود.
براساس آخرین دادههای موجود در این باره، طی ۸ ماه نخست سال ۲۰۲۴، اجساد ۱۰۸ مهاجر عمدتا اهل مکزیک و آمریکای مرکزی در نزدیکی مرز آمریکا و مکزیک پیدا شدند؛ نیمی از این تلفات زن بودند و زنان ۲۰ تا ۲۹ ساله بیشترین بخش این مرگومیرها را تشکیل میدادند.
انتهای پیام/