صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ماهیت فتنه سال ۸۸ یک کودتای تمام عیار علیه جمهوری اسلامی ایران بود/ دشمن شناسی یک توهم نیست/ کسی که بحث تقلب را پیش کشید نباید قوانین انتخاباتی را که خودش در آن ثبت نام کرده بود زیر پا می‌گذاشت

۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹:۱۲
کد خبر: ۴۸۰۷۰۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: آن کسی که خود را قبل از رای گیری منتخب می‌دانست و بحث تقلب را پیش کشید نباید قوانین انتخاباتی را که خودش در آن ثبت نام کرده بود زیر پا می‌گذاشت.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر، در مراسم بزرگداشت حماسه ۹ دی در جمع مردم بوشهر حضور یافت و گفت: خدا را شاکرم که توفیق داد در جمع شما عزیزان و مردم متدین و دلاورمردان بوشهر باشم، امیدوارم که بتوانم از برکات این حضور بهره‌مند شوم.

لاریجانی گفت: علت تجمع امروز ما در اینجا بزرگداشت حماسه نهم دی ماه سال ۸۸ است. این روز روز فتح‌الفتوح امت اسلامی و مردم ایران است. روزی است که یکی از توطئه‌های بزرگ علیه اسلام و ملت ما شکست خورد.

وی افزود: ماهیت فتنه سال ۸۸ یک کودتای تمام عیار علیه جمهوری اسلامی ایران بود. حالا که از آن زمان گذشته است معلوم می‌شود که بسیاری برای سرنگونی جمهوری اسلامی اقدامات مختلفی داشته‌اند و اکنون معلوم شده است که توطئه‌شان به جایی نرسیده است.

دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: دشمن بزرگ ملت ایران و البته دشمن انسانیت یعنی امریکا و هم پیمانانش با  صهیونیست‌ها و با همکاری ضد انقلاب و منافقین همه دست به دست هم داده‌اند و در داخل سوار بر جریان منحرفی شده‌اند که می‌خواستند جمهوری اسلامی را به شکست بکشانند. در این خصوص همه مقدمات یک انقلاب رنگین آماده شده بود و هدفشان آن بود که به بهانه انتخابات پای مردم را به خیابان بکشانند و با شعار رای من کو؟ می‌خواستند حکومت را سرنگون کنند.

لاریجانی اضافه کرد: در واقع شعار آن‌ها دموکراسی بود و با اینکه صندوق رای نماد دموکراسی است، اما آن‌ها به جای اینکه دموکراسی را از صندوق رای بیرون بیاورند قصد داشتند در خیابان‌ها آشوب کنند که البته این توطئه شکست خورد و خسارت‌های زیادی به بار آورد.

وی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران یک حیثیت ام‌القرایی دارد یعنی پیروزی و شکست آن به پای اسلام نوشته می‌شود این شان یک شان بی‌نظیر است که با مجاهدت‌های ملت ایران به دست آمده است.

دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف فرمودند که از این حادثه باید هم درس و هم عبرت بگیریم که شامل درس گرفتن برای پیشرفت و حرکت به سمت جلو و عبرت برای مشخص شدن علل حوادث‌ها می شود.

لاریجانی خاطرنشان کرد:حال سوال این است که چرا این توطئه بزرگ شکست خورد. جواب این سوال را تحلیلگران غربی داده‌اند. رئیس جمهور وقت آمریکا درباره این موضوع می‌گوید ما برای کشاندن مردم به خیابان‌ها بسیار سرمایه‌گذاری کرده بودیم. فرانسه و انگلیس و اسرائیل هم همین موضوع را عنوان می‌کنند و البته خواص بی‌بصیرت داخلی هم می‌گفتند که کار نظام تمام است. دشمن در تحلیل‌هایشان به این نتیجه رسیدند که سه دلیل وجود دارد که این توطئه بزرگ شکست خورده است. اول اینکه رهبر ایران فردی بسیار شجاع است، در ایران رهبر معظم انقلاب در مقابل توطئه‌ها سینه سپر کرده‌اند و با حضور در نماز جمعه موضوعات را برای مردم تبیین کردند.

وی افزود: دومین دلیل شکست توطئه آن‌ها عملکرد خوب دستگاه‌های امنیتی و قضایی مثل سپاه، بوده است که با عناصر فتنه به خوبی و با قاطعیت برخورد کردند. البته در این توطئه دستور رهبر معظم انقلاب این بود که مراعات شود وگرنه آن‌ها می‌فهمیدند که توانمندی‌های ما بسیار بیشتر از این است.

لاریجانی افزود: سومین دلیل که منجر به شکست توطئه دشمنان شد بصیرت مردم است. آن‌ها در تحلیل‌هایشان فهمیدند که مردم ایران دارای سنسور‌های قوی هستند و زمانی که فهمیدند شعار‌ها دروغ است بلافاصله مسیرشان را از دشمنان جدا کردند.

وی بیان کرد: مطمئن باشید که اگر یک پنجم یا یک دهم فتنه سال ۸۸ ایران در امریکا یا فرانسه رخ می‌داد به طور صد در صد حکومت آن‌ها سرنگون می‌شد. چون این کشور‌ها این سه ویژگی مذکور را ندارند. مثلا در ماجرای ۱۱ سپتامبر اولین کسی که فرار کرد جورج بوش پسر بود که در حدود ۹ ساعت در آسمان‌ها می‌چرخید و جرات نداشتند هواپیمای او را بر زمین بنشانند.

دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: حتی نیرو‌های انتظامی و امنیتی آن‌ها آمدند زندان گوانتانامو را تاسیس کردند و حتی برای شکنجه کردن زندانیان از کنگره مجوز گرفتند. هنوز مردم امریکا نمی‌دانند که ماجرای ۱۱ سپتامبر کار القاعده یا اسرائیل یا CIA یا جای دیگر بوده است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نعم الهی بسیار زیاد است و خداوند فرمودند که ما نعمت‌ها را به شما به صورت فراوان عطا کردیم. البته بسیاری از این نعم پنهان هستند. اولین نعمت الهی، نعمت وجود داشتن است یعنی ممکن بود که ما اصلا وجود نداشته باشیم دومین نعمت الهی، نعمت انسان بودن ما است یعنی ما می‌توانستیم سنگ یا چوب باشیم، اما خداوند ما را صاحب نطق و اراده کرده است.

وی عنوان کرد: سومین نعمت الهی نعمت هدایت است و، چون ما صاحب اراده شده‌ایم ممکن بود به بیراهه برویم. اما خداوند ما را هدایت کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: یکی از جنبه‌های هدایت ارسال پیامبران است. این همه رسل آمدند که ما را هدایت کنند. البته هدایت رکن‌های مختلفی دارد. بطوریکه شهید ثانی معتقد است که هدایت چهار نوع است. اول اینکه خداوند ذهن ما را روشن کند که بدانیم در کجا هستیم و شرایط و حقایق اطرافمان چیست و از شرایطمان تصویر درست داشته باشیم لذا اینکه مقام معظم رهبری می‌فرمایند دشمن قصد دارد تصویر‌های غیرواقعی را به ما القا کند در این خصوص است. در این خصوص یکی از اشتباهات مسئولان ما در قضیه برجام این بود که معتقد بودند و می‌خواستند چرخ اقتصاد را به چرخ سانتریفیوژ‌ها گره بزنند و یا اینکه می‌گفتند که امریکا می‌تواند در دو دقیقه ایران را نابود کند. یعنی تصویری غیر از تصویر واقعغیت به ما القا کنند.

لاریجانی گفت: دومین مرحله هدایت وجود نشانه‌ها است. یعنی خداوند در همه امور برای ما نشانه‌هایی گذاشته است. رکن سوم هدایت هم ارسال رسل است و رکن چهارم هدایت آن است که ویژه انسان‌هایی است که ظرفیت آن را داشته باشند؛ لذا در راس هدایت‌های الهی نعمت ولایت است. ولایت یک مسئله در امر عمل دینی است. به این خاطر است که ما بخاطر حضور، ولی فقیه توانستیم فتنه ۸۸ را دفع کنیم.

وی ادامه داد: در روایات داریم که پایه‌های اسلام ۵ چیزاست، که یکی از آن‌ها ولایت می‌باشد و اگر ولایت نباشد آن ۴ مورد دیگر هم قبول نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: اهل بیت (ع) یک مرجعیت در صحن دین دارند و یک مرجعیت در مشروعیت سیطره و مشروعیت حکومت بدون استناد به ولایت کامل نیست.

وی بیان کرد: در کشوری مثل امریکا که ادعای رهبری دنیا را دارد رئیس جمهورش را ببینید که در انواع فساد‌ها است. اما رهبر ما اسوه‌ای از اخلاق، شجاعت، تقوا و تدین است و اینجا است که باید نعمت ولایت را حفظ کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ولی امر مسلمین فرمودند که فتنه تمام نمی‌شود و شاید سال بعد هم ادامه داشته باشد. بصیرت سلاح ما در مقابل تهاجمات است و این را باید عبرتی قرار داد برای آیندگان خود. اینکه دشمنان ما علیه ما توطئه کنند کار عجیبی نیست، اما نباید دشمن شناسی را فراموش کنیم. اینکه عده‌ای در داخل می‌گویند که با شعار مرگ بر امریکا آن‌ها از دست ما عصبانی می‌شوند و با ما دشمنی می‌کنند یعنی نداشتن بصیرت و نشناختن درست دشمن. این شعار گذشته از واقعیتی که دارد شعاری است که میدان نفوذش زیاد است یعنی توانسته است دشمنان را عصبانی کند.

لاریجانی عنوان کرد: دشمن شناسی یک توهم نیست، چون ما دشمن را براساس عملکرد او می‌سنجیم دشمنی که از هر فرصتی برای ضربه زدن به ما استفاده می‌کند ابلهانه است که او را دست کم بگیریم.

وی ادامه داد: در فتنه سال ۸۸ وقتی که فهمیدند دشمن در این مسیر است و پشت آن قرار دارد چرا عده‌ای نیامدند و راه خود را از دشمنان جدا نکردند. چطور می‌شود که همه دشمنان در یک مسیر باشند و افرادی راه خود را از آنان جدا نکنند. این دشمن شناسی در فتنه‌ها بسیار راهگشا است بطوریکه پیروان مکتب اهل بیت (ع)‌باید برای شناخت دشمن برنامه داشته باشند. براساس روایات شیعیان باید برای هر روز کاری خود یک برنامه مشخصی داشته باشند شنبه را برای تامل درباره اهل بیت اختصاص داده‌اند یعنی در شنبه باید تعالیم آن بزرگواران را بشناسیم و بدانیم که حرف و سخنشان چیست. شیعیان باید روز‌های یکشنبه در احوال شیعیان تامل کنند و به فکر شیعیان اهل بیت در سرتاسر دنیا باشند. دوشنبه هم برای دمن شناسی است یعنی بطور سیستماتیک هر شیعه باید در امر دشمنان خود تامل کند. این امر نشان می‌دهد که دشمن شناسی یک نکته کلیدی در بصیرت داشتن است

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: یک عبرت دیگر از فتنه سال ۸۸ این استکه چرا یک جریان سیاسی خاص آمد در انتخابات ثبت نام کرد و در میدانی که برایش مهیا شد شروع به تبلیغات خود کرد، اما از پشت به نظام خنجر زد. ریشه اول این کار انحراف در صحن دین است. چون اگر در صحن دین یک زاویه کوچک پیدا کنیم این زاویه به مرور زمان بزرگ و بزرگتر می‌شود. مثلا همین منافقینی که لنگه داعش هستند، انحرافی که آن‌ها در دین داشتند به مرور زمان منجر به نفاق آن‌ها شد بطوریکه بر امام راحل خروج کردند. در فتنه ۸۸ هم همینگونه بود. در آنجا آن‌هایی که بانی و باعث این فتنه بودند معتقد بوده و هنوز هم هستند که دین جزو حوزه خصوصی زندگی مردم است و کاری به سیاست ندارد.

لاریجانی افزود: این تفکر و نگاه یک دروغ بسیار بزرگ است و منجر به خارج شدن از دین می‌شود بطوریکه در روایات داریم که اگر کسی به یک دروغ خاص مبتلا شود از دین خارج شده است. البته ممکن است دروغ‌هایی باشد که به این وسعت خسارت نداشته باشد مثل اصلاح برای ذات‌البین یا نجات جان انسان. اما دروغ بستن به دین و ولایت تک دروغی است که انسان را از دین خارج می‌کند لذا نباید به اسلام و دین حتی به اشتباه دروغ بست.

وی خاطرنشان کرد: بخش زیادی از اسلام مربوط به زندگی مدنی است و در راس آن حکومت است. انحراف در این فکر سبب نفاق در عمل سیاسی شد و آن کسی که خود را قبل از رای گیری منتخب می‌دانست و بحث تقلب را پیش کشید نباید قوانین انتخاباتی را که خودش در آن ثبت نام کرده بود زیر پا می‌گذاشت.

دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد:امیرالمومنین (ع) در زمان‌هایی که سخنرانی می‌کردند عده‌ای از خوارج بلند می‌شدند و حرف‌های او را قطع می‌کردند امیرالمومنین (ع) در جایی فرمودند: مادامی که برخی امور را رعایت کنید من با شما کاری ندارم. امام علی) ع) می‌فرمایند کار اول این است که اگر در مورد حکومت بایستید و راه‌ها را ببندید و اماکن را آتش بزنید من با شمشیر در مقابل شما می‌ایستم. دوم اینکه از مراکزی که برای عموم است مثل مساجد سواستفاده نکنیدو نیز اگر از مراسم مشروع مثل نماز جماعت برای تبلیغ خود استفاده کنید با شمشیر در مقابلتان خواهم ایستاد در غیر این صورت با شما کاری نخواهم داشت.

لاریجانی در پایان گفت: خداوند انشاالله خودش ما را هدایت کند و حب اهل بیت را از دل ما بیرون نکند. امیدوارم خداوند توفیق دهد تا از فرصت‌ها استفاده کنیم و مکتب اهل بیت را بیش از پیش بیاموزیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *