صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش|

۱۷ شعبه دادگاه صلح در شهرستان استان کرمان راه‌اندازی شد/ ارجاع ۳۴ هزارو ۷۹۱ پرونده در آبان ماه به دادگاه‌های صلح استان 

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۸:۰۸
کد خبر: ۴۸۰۶۹۵۲
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
معاون قضایی دادگستری استان کرمان گفت: تاکنون حدود ۴۶ شعبه فعال دادگاه صلح در استان کرمان وجود دارد و از زمان راه اندازی این طرح تا پایان آبان ماه ورودی دادگاه‌های صلح استان کرمان ۳۴ هزارو ۷۹۱ پرونده است و خروجی این دادگاه‌ها ۱۳ هزارو ۸ پرونده بوده و ۲۱ هزارو ۷۸۳ پرونده نیز باقی مانده است.

قانون شورای حل اختلاف در سال ۱۴۰۲ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که بر اساس آن، دادگاه جدیدی تحت عنوان دادگاه صلح به محاکم موجود در کشور اضافه شد به همین منظور یکی از تحولات مهم قانون شورا‌های حل اختلاف، مربوط به تشکیل دادگاه صلح می‌شود حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون قوه قضاییه مکلف شد در هر حوزه قضایی شهرستان، شعبه یا شعبی از دادگاه‌ها را افتتاح کند.

در همین راستا افتتاح دادگاه‌های صلح در کشور از سال ۱۴۰۳ شروع شده و اکنون این دادگاه‌ها در سراسر کشور دایر است و برخلاف شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به برخی دعاوی حقوقی از جمله تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، دعاوی مربوط به جهیزیه و مهریه و دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال، همچنین برخی از جرایم عمدی و غیرعمدی مانند حوادث ناشی از کار یا تصادفات رانندگی را دارد.

ریاست و نظارت دادگاه صلح در استان با رئیس کل دادگستری استان و در حوزه قضایی شهرستان و بخش با رئیس حوزه قضایی است. دادگاه‌های صلح با همکاری شورا‌های حل اختلاف به توسعه صلح و سازش کمک می‌کنند به طوری که دادگاه صلح در ابتدا پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع می‌دهد و در صورتی که امکان صلح و سازش برقرار نباشد و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا، در این صورت دادگاه صلح رأسا به ماهیت دعوا رسیدگی می‌کند.

ورود بیش از ۸ هزار پرونده به مجتمع دادگاه صلح شهرستان کرمان / راه اندازی ۱۷ شعبه دادگاه صلح در شهرستان مرکز استان 

اکبر مختاری رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان کرمان و رئیس دادگاه‌های صلح مرکز استان در گفت‌وگو با میزان، درباره وضعیت افتتاح شعب دادگاه‌های صلح در شهرستان کرمان، اظهار کرد: قانونگذار تاسیس جدیدی به عنوان دادگاه‌های صلح ایجاد کرد تا این دادگاه‌های صلح بتوانند در معیت شورا‌های حل اختلاف به سازش پرونده‌هایی که امکان سازش دارند اقدام کنند، بنابراین موفقیت دادگاه‌های صلح منوط بر استفاده صحیح از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف موجود است. 

وی افزود: در شهرستان کرمان از ابتدای آبان ماه دادگاه صلح با حضور معاون مرکزتوسعه حل اختلاف قوه قضاییه و دبیر شورای راهبری معاون اول قوه قضاییه تشکیل شد ورودی کل دادگاه‌های شهرستان استان کرمان در آبان ماه ۱۸ هزارو ۴۹۹ پرونده، ورودی مجتمع دادگاه صلح ۸ هزارو ۱۳۹ پرونده، ورودی محاکم حقوقی ۳ هزار و ۵۲۱ پرونده، ورودی دادگاه انقلاب ۶۴۷ پرونده، ورودی دادگاه کیفری ۲، ۱ هزارو ۹۶۴ پرونده و ورودی دادگاه خانواده ۱ هزارو۴۹۵ پرونده است.

مختاری بیان کرد: در شهرستان کرمان ۱۷ شعبه دادگاه‌های صلح راه اندازی شد و متوسط ورودی هر شعبه کیفری بیش از ۶۵۰ پرونده است و متوسط ورودی به شعبه حقوقی بیش از ۴۵۰ پرونده است در حالی که استاندارد ورودی هر شعبه دادگاه باید ۱۰۰ پرونده باشد یعنی بیش از ۴ برابر استاندارد موجود و اعلامی پرونده به شعب دادگاه‌های صلح ارجاع شده است.

وی ادامه داد: پیش بینی دادگستری استان کرمان قبل از تشکیل دادگاه‌های صلح در شهرستان کرمان لزوم راه اندازی ۳۹ شعبه بر اساس آمار و متوسط ورودی هر شعبه بود ولی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ۲۳ شعبه را برای شهرستان کرمان مصوب کرد که توانستیم ۱۷ شعبه را تشکیل دهیم و نیاز داریم حداقل ۲۳ شعبه که مصوب شده است را فعال کنیم و فعال کردن این شعب نیازمند تخصیص قاضی است.

رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان کرمان گفت: بیشترین عنوان پروند‌های که به دادگاه‌های صلح شهرستان کرمان وارد شده پرونده‌های مربوط به تصادفات، چک و گواهی انحصار وراثت و تامین دلیل است. شعبه ۱۷ شهرستان استان کرمان را برای پرونده‌هایی که کار قضایی بسیار زیادی ندارند مانند پرونده‌های انحصار وراثت یا تامین دلیل اختصاص داده ایم و این پرونده‌ها را به صورت تمام الکترونیک در این شعبه ارجاع و رسیدگی میکنیم و نیاز به تشکیل پرونده فیزیکی نیست ولی آمار ورودی پرونده همین شعبه در آبان‌ها بیش از هزار پرونده بوده است.

رئیس دادگاه‌های صلح شهرستان کرمان گفت: دادگاه‌های صلح حدوداً نصف ورودی تمام دادگاه‌های هر شهرستان را به خود اختصاص میدهد، چون در کرمان مجموعه دادگاه‌های صلح ۱۷ شعبه، دادگاه‌های حقوقی ۱۷ شعبه، دادگاه‌های کیفری ۲، ۱۰ شعبه، دادگاه‌های خانواده ۶ شعبه و دادگاه انقلاب ۳ شعبه است ولی این ۱۷ شعبه معادل نصف کل مجتمع‌های دیگر آمار خواهند داشت اگر شعب دادگاه‌های صلح به اندازه استاندارد تشکیل نشود بحران بزرگ و نارضایتی میان مردم و همکاران قضایی ایجاد خواهد کرد.

فعالیت ۴۶ شعبه دادگاه صلح دراستان کرمان/ ارجاع ۳۴ هزارو ۷۹۱ پرونده در آبان ماه به دادگاه‌های صلح استان 


حسن سلطانی نژاد معاون قضایی دادگستری استان کرمان در گفت‌وگو با میزان، درباره وضعیت افتتاح شعب دادگاه‌های صلح در استان، اظهار کرد: قانون جدید شورای حل اختلاف را از تاریخ ۱۳ مرداد ماه در ۱۵ دادگاه بخش استان کرمان اجرایی کردیم به طوری که در ابتدا امر شهرستان بافت را به عنوان پایلوت به استان تهران معرفی کردیم و پس از ارسال چارت قضایی از اواخر مرداد ماه دادگاه صلح در این شهرستان با یک شعبه راه اندازی شد.

وی افزود: در شهریور و مهرماه دادگاه صلح در ۱۷ شهرستان دیگر استان کرمان به طور کامل راه اندازی شد و در ابتدای آبان ماه با حضور رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه دادگاه صلح را در مرکز استان افتتاح کردیم. تاکنون حدود ۴۶ شعبه فعال دادگاه صلح در استان کرمان وجود دارد و از زمان راه اندازی این طرح تا پایان آبان ماه ورودی دادگاه‌های صلح استان کرمان ۳۴ هزارو ۷۹۱ پرونده است و خروجی این دادگاه‌ها ۱۳ هزارو ۸ پرونده بوده و ۲۱ هزارو ۷۸۳ پرونده نیز باقی مانده است.

معاون قضایی دادگستری استان کرمان گفت: بیشترین عنوان موضوعات ورودی به دادگاه‌های صلح مربوط به تصادفات، گواهی حصر وراثت، تامین دلیل و تامین خواسته است که در حال حاضر در بعضی حوزه‌های قضایی استان با توجه به حجم ورودی پرونده‌ها کمبود نیروی قضایی در دادگاه‌های صلح وجود دارد که باید تامین این نیرو‌ها در اوویت قرار گیرد.

وی تصریح کرد: تشکیل دادگاه صلح به تدریج براعتماد و رضایتمندی مردم از دستگاه قضایی می‌افزاید و دقت در رسیدگی به این قبیل پروند‌ها افزایش می‌یابد.

سلطانی نژاد اظهار کرد: کمیته راهبری صلح متناظر با شورای راهبری که در معاونت اول قوه قضاییه تشکیل شده است در استان کرمان ایجاد کرده ایم و به صورت هفتگی جلساتی را تشکیل میدهیم تا مشکلات و آمار‌های موجود را رصد کنیم.

وی درباره اینکه دادگاه‌های صلح صلاحیت رسیدگی به چه جرایمی را دارند، بیان کرد: تمامی پرونده‌هایی که تاکنون در صلاحیت شورای حل اختلاف بود دیگردر صلاحیت صلح قرار گرفته است بنابراین تمامی تصادفات، گواهی‌های انحصار وراثت، تامین دلیلها، خواسته‌های تا ۱۰۰ میلیون تومان، دعاوی ثلاث یعنی تصرف عدوانی، ممانعت و مزاحمت از حق، حکم حجر و برخی دعاوی خانوادگی همچنین جرایم درجه ۷ و ۸ در صلاحیت دادگاه صلح قرار میگیرند که در همین راستا اهم موارد صلاحیت در ماده ۱۲ قانون شورای حل اختلاف احصا شده است.

انتهای پیام/


برچسب ها: دادگاه صلح

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *