میزان شناسایی ایدز در ایران ۵۶ درصد است/ فعالیت ۲۰۰ مرکز شناسایی و درمان ایدز در کشور
علیرضا رئیسی، صبح امروز شنبخ ۱۰ آذر ۱۴۰۳ در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایدز ضمن اشاره به اینکه در حوزه بهداشت باید بیشتر به موضوع پیشگیری تمرکز کنیم و لازم است در این راستا نقشه راهی داشته باشیم، گفت: کرونا درسآموختههای بسیار زیادی داشت، شرایط باید به نحوی باشد که همواره برای مواجهه آمادگی داشته باشیم. تمام حوزهها بر مولفه سلامت اثرگذار است و شرایط اقتصادی، اجتماعی میتواند بر سلامت افراد تاثیر بگذارد به همین دلیل برنامهها متناسب با شرایط باید تغییر کند تا شرایط کمترین آسیب را به سلامت مردم بزند.
وی با بیان اینکه آمادگی برای مقابله با بحرانها و ایجاد یک مرکز قوی برای مدیریت بیماریها از اولویتهای کشور است و برای تحقق این اهداف، بالابردن سطح سواد سلامت از اهمیت فراوانی برخوردار است، دامه داد: جوانی جمعیت از موارد مورد تاکید وزیر بهداشت و رهبر انقلاب است. وزارت بهداشت باید جمعیت را رصد کند و همه دستگاهها در افزایش جمعیت همکاری کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ساماندهی نظام سلامت یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید وزارت بهداشت است، افزود: یکی از راهکارهای ساماندهی نظام سلامت اجرای صحیح پزشک خانواده و توسعه بستر شبکه سلامت است. ساماندهی نظام سلامت و جوانی جمعیت ۲ موضوع ملی است که باید در چارچوب مشخص و نقشه دقیق راه همه به تحقق آنها کمک کنند.
رئیسی بیان کرد: بر اساس تعریف سلامت، سلامت به این معنی است که سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و.. را در کنار هم داشته باشیم و باید در این مورد تلاش کنیم و اگر خواهان موفقیت برنامهها هستیم، اقدامات باید بر مبنای شواهد علمی، استفاده از تجربیات و همکاری ملی باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره واکسیناسیون HPV توضیح داد: سرطان HPV جز ۵ سرطان اول کشور نیست. زگیلهای تناسلی و عفونتها مسئله مهم در موضوع اچ پی وی است و کمیتهای در رابطه با واکسن آن تشکیل شده و جوانب را بررسی میکند. ۲ رویکرد در ارتباط با تزریق واکسن HPV وجود دارد؛ اول اینکه این واکسن مانند واکسن آنفلوآنزا در داروخانهها با قیمت مناسب عرضه شود تا از قاچاق و بازار سیاه واکسن اچ پی وی جلوگیری شود و رویکرد دوم این است که این واکسن مانند واکسن پنوموکوک در سبد واکسیناسیون کشور قرار گیرد.
رئیسی گفت: کیتهای ارزان قیمت و داروهای موثر برای HIV در دنیا موجود است و آمار ایدز در آفریقا نیز کاهش پیدا کرده است. سازمان جهانی بهداشت برنامهریزی کرده تا ۹۰ درصد بیماران را شناسایی و ۹۰ درصد تحت درمان قرار گرفته و ۹۰ درصد از این افراد درمان موثر بگیرند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان اینکه در دنیا نزدیک به ۸۰ درصد بیماری ایدز شناسایی میشوند و حدود ۷۰ درصد نیز درمان موثر دریافت میکنند و سازمان بهداشت جهانی سال ۲۰۳۰ را تعیین کرده تا جهان از ایدز پاک شود، عنوان کرد: در منطقه ۱۷ درصد این بیماری را شناسایی میکنند و ۳۶ درصد به سیستم درمانی متصل میشوند و ۷۰ درصد درمان موثر دریافت میکنند. میزان شناسایی ایدز در ایران ۵۶ درصد است و ۸۵ درصدشان به شبکه بهداشت متصل میشوند و ۹۳ درصد درمان موثر دریافت میکنند و افرادی که شناسایی میکنیم را خوب درمان میکنیم، اما مشکل ما در شناسایی است.
رئیسی گفت: در درمان ایدز انتقال ویروس از مادر به جنین از ۱۵ درصد به صفر رسیده است یعنی مادر مبتلا نیز میتواند فرزند سالم به دنیا بیاورد.
وی با بیان اینکه یروس ایدز از طریق خون و مخاط و رابطه جنسی انتقال پیدا میکند گفت: ۲۰۰ مرکز در رابطه شناسایی و درمان ایدز در کشور فعال است و ۲۰۰ متخصص در این حوزه فعالیت دارند.
این خبر در حال تکمیل است...