صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیگیری تخریب «بنگاه فرد شیشه» از سوی شهرداری و میراث فرهنگی

۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱:۵۵
کد خبر: ۴۸۰۶۷۱
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
عضو شورای اسلامی شهر تهران خواستار پیگیری موضوع تخریب بنگاه فرد شیشه از سوی شهرداری و سازمان میراث فرهنگی شد.

به گزارش گروه حامعه   حسن خلیل آبادی در صد و دهمین جلسه علنی شورای شهر در خصوص تخریب بنگاه فرد شیشه (یزدگرد) تذکری کتبی را به هیات رییسه ارایه داد.

وی اظهار کرد: بنای تاریخی ملی موسوم به «بنگاه فرد شیشه» و «یزدگرد» واقع در میدان شوش روبه‌روی پمپ بنزین که قدمت آن به اواخر قاجار- اوایل پهلوی منتسب است، در تاریخ ۹۷/۰۹/۱۴ با شماره ۳۲۱۷۰ به صورت اضطراری توسط سازمان میراث فرهنگی ثبت شد تا به این وسیله از تخریب آن جلوگیری شود.

عضو شورای شهر توضیح داد: متأسفانه در تاریخ ۹۷/۰۹/۳۰ (شب یلدا) نمای اصلی، بخشی از تزیینات، آجرکاری و طبقه دوم بنا در مجاورت خیابان ری توسط مالکان تخریب شده است. هرچند در بند ۳ اساسنامه سازمان میراث فرهنگی، وظیفه حراست و حفاظت و مرمت آثار تاریخی بر عهده این سازمان است و شهردار‌ی‌ها در قبال آثار و بنا‌های تاریخی مسئولیت قانونی مستقیم ندارند، اما بر اساس بند ۲۲ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها تشریک مساعی با فرهنگ در حفظ ابنیه و آثار باستانی شهر و ساختمان‌های عمومی و مساجد بر عهده شهرداری قرار دارد.

خلیل آبادی گفت: علاوه بر آن در بند ۷ از بخش ششم طرح جامع شهر تهران نیز به حفاظت از آثار تاریخی، فرهنگی و معاصر شهر تهران، شامل حفاظت از تمامی آثار ثبت شده و تمامی آثاری که در آینده ثبت خواهند شد، تأکید شده است و شهرداری ملزم به رعایت حریم مجموعه ثبت شده و ممانعت از هرگونه مداخله در عرصه آثار مذکور است.

وی عنوان کرد: ماده ۵۵۸ فصل نهم قانون مجازات اسلامی بیان می‌کند هر کس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، یا تزئینات، ملحقات تأسیسات، اشیاء و لوازم و خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور که مستقلاً نیز واجد حیثیت فرهنگی - تاریخی یا مذهبی باشد، خرابی وارد آورد علاوه بر جبران خسارات وارده به حبس از یک الی ده سال محکوم می‌شود.

خلیل آبادی ادامه داد: از متولیان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین شهردار تهران خواستارم در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع و انجام مراحل قانونی اقدامات لازم را انجام دهند.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *