صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ورود نخستین پرونده شکایت علیه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به سیستم قضایی فرانسه

۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵:۱۵
کد خبر: ۴۸۰۶۶۲۷
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سیستم قضایی فرانسه با فاصله یک هفته پس از صدور حکم بازداشت سران صهیونیست ازسوی دیوان بین‌المللی کیفری، شاهد ورود نخستین پرونده شکایت علیه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه به دادگاه پاریس است.

یک سازمان یهودی فرانسوی و یک سازمان فرانسوی – فلسطینی از مدیران ۲ سازمان غیردولتی حامی رژیم صهیونیستی با نام‌های Israel is Forever و Tzav-۹ به دلیل همدستی در نسل‌کشی و تحریک به این جنایت در غزه شکایت کردند؛ یکی از شاکیان زنی است که ۱۳ عضو خانواده‌اش در غزه حضور دارند.

شکایت یادشده نزد قاضی تحقیقاتی ارشد بخش جنایت‌های علیه بشریت دادگاه قضایی پاریس ارائه شد؛ این شکایت نخستین شکایتی است که به دلیل نسل‌کشی، جدی‌ترین جنایت در سلسله‌مراتب جنایت‌ها در دادگاه‌های فرانسه مطرح شده است.

این شکایت ۷۰ صفحه‌ای اقدام‌های اتباع فرانسوی را برای جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌ها در سراسر غزه ویران‌شده از حمله‌های یک‌ساله رژیم صهیونیستی هدف قرار می‌دهد.

در این شکایت آمده است که انقیاد عمدی جمعیت غزه که احتمالا به‌ویژه از طریق گرسنگی باعث نابودی آن می‌شود، هم براساس قوانین بین‌المللی و هم براساس قوانین فرانسه، جنایت نسل‌کشی به شمار می‌رود.

شاکیان استدلال می‌کنند که دادگاه‌های فرانسه صلاحیت رسیدگی به هر تبعه فرانسوی را دارند که در جلوگیری از کمک‌ها شرکت می‌کند یا آن را تحریک می‌کند، که به گفته آن‌ها ممکن است جرم همدستی در نسل‌کشی باشد.

یک کمیته تحقیقاتی سازمان ملل به‌تازگی در گزارشی به این نتیجه رسید که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه با ویژگی‌های جنایت نسل‌کشی مطابقت دارد.

براساس اعلام کمیته ویژه سازمان ملل، رژیم صهیونیستی از طریق محاصره غزه، ممانعت از کمک‌های بشردوستانه، در کنار حمله‌های هدفمند و کشتار غیرنظامیان و امدادگران، عامدانه باعث مرگ، گرسنگی و صدمه‌های جدی می‌شود و از گرسنگی به‌عنوان روشی برای جنگ استفاده می‌کند و مجازات‌های دسته‌جمعی را به مردم تحمیل می‌کند.

دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) نیز پیشتر در ژانویه ۲۰۲۴ (دی سال گذشته) به رژیم صهیونیستی دستور داد با تضمین کمک‌های بشردوستانه کافی و فراهم کردن خدمات اولیه، اقدام‌های فوری و موثر را برای محافظت از فلسطینی‌ها در غزه در برابر خطر نسل‌کشی اتخاذ کند.

از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲)، برخی از صهیونیست‌های شهرک‌نشین در تلاش برای جلوگیری از ورود کاروان‌های کمک رسانی به غزه دیده شده و اقدام‌های غارت‌گرانه‌ آن‌ها مستند شده است.

وزارت خارجه آمریکا در تابستان گذشته Tzav ۹ را به دلیل مسدود کردن، آزارواذیت و آسیب رساندن به کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه نجات‌بخش به غیرنظامیان فلسطینی در غزه، به‌عنوان «یک گروه افراطی خشن اسرائیلی» توصیف کرد.

شکایت یادشده در دادگاه فرانسوی فقط چند روز پس صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی ازسوی دیوان بین‌المللی کیفری مطرح شد.

دیوان بین‌المللی کیفری با صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو و گالانت اتهام آن‌ها را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت خواند.

وکیل بین‌المللی حقوق بشر و نماینده قربانیان فلسطینی در دیوان بین‌المللی کیفری، گفت: هر کس دیگری که در ارتکاب جنایت‌ها دخیل باشد، ممکن است در سطح داخلی و همچنین در سطح بین‌المللی محاکمه شود.

وی ضمن توصیف تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری به‌عنوان نخستین گام مهم در مسیر به رسمیت شناختن جنایت‌های جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه و کرانه باختری، تصریح کرد: اگر دیوان بین‌المللی کیفری مدارک محکمی نداشته باشد، حکم صادر نمی‌کند؛ پس این ۲ نفر جنایت‌های یادشده را مرتکب شده‌اند.

این وکیل حقوق بشر همچنین گفت: سیستم قضایی فرانسه دیگر نمی‌تواند با عجله به رویکرد سرکوبگرانه خود ادامه دهد، در حالی که دیوان بین‌المللی کیفری در حال نشان دادن جهت تاریخ است: سمت پایان معافیت از مجازات اسرائیل.

دفتر دادستانی ملی ضدتروریسم فرانسه در ماه سپتامبر (شهریور) از شکایت سازمان‌های غیردولتی علیه یک سرباز فرانسوی- صهیونیستی به اتهام شکنجه اسیران فلسطینی با ادعای کافی نبودن مدارک و شواهد صرف‌نظر کرد.

دیوان حقوق بشر اروپا در سال ۲۰۱۰، در چند رای اعلام کرد که دادستان عمومی فرانسه مستقل از قوه مجریه نیست.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *