جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان سنگ محک ادعاهای حقوق بشری
رژیم صهیونیستی پس از چندین هفته ارتکاب جنایت گسترده در لبنان، در نهایت مجبور شد که تجاوز به لبنان را متوقف کند.
در همین حال، این رژیم پس از حدود ۱۴ ماه همچنان به جنایتهای خود در نوار غزه ادامه میدهد. این درحالی است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ پیشین این رژیم با حکم بازداشت ازسوی دیوان بینالمللی کیفری مواجه شدهاند.
کشورهای غربی نیز، بهویژه آمریکا همچنین به حمایت تسلیحاتی، مالی و سیاسی از این رژیم ادامه دادهاند و این موضوع استانداردهای دوگانه این کشورها را در موضوع حقوق بشر نشان میدهد.
مدعیان حقوق بشر در آزمون تحولات ۱۴ ماه گذشته سرافکنده شدند
زهیر اصفهانی، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفتوگو با میزان درباره جنگ غزه و تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، و همچنین استاندارد دوگانه غرب درمورد حقوق بشر، گفت: حوادث و اتفاقهایی که در حدود ۱۴ ماه گذشته پس از عملیات حماس در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) رخ داد، یکی از مهمترین آزمونهایی بود که مدعیان حقوق بشر در دنیا از آن سرافکنده بیرون آمدند. زیرا حقوق بشر در دهههای گذشته همواره حربهای بود که از سوی کشورهای غربی برای ایجاد استیصال و سرکوب علیه ملتهای مستقل استفاده میشد.
اصفهانی اظهار کرد: اما در طول حدود ۱۴ ماه گذشته دیدیم که این کشورها با وجود تمام رذالتها و پستیهایی که رژیم صهیونیستی در حق مردم مظلوم فلسطین و همچنین لبنان مرتکب شد، اما همچنان از این رژیم در زمینههای مختلف، یعنی نظامی، مالی و معنوی حمایت کردند.
وی بیان کرد: اما شاهد یک موضوع مثبت در دنیا بودیم و آن این است که انحصار تبلیغاتی رسانههای غربی در انتشار اخبار با سوگیری و جهتگیری شکسته شد. باوجود تلاشهای این رسانهها، بسیاری از مردم جهان با فلسطینیها و لبنانیها همراه و همزبان شدند.
اصفهانی خاطرنشان کرد: تحولات این مدت نشان داد که که حقوق بشر برای کشورهای شعاردهنده در زمینه حقوق بشر کاربردی دوگانه دارد. این کشورها در زمانی که دفاع از حقوق بشر به نفعشان نباشد، در قبال نقض حقوق بشر سکوت میکنند؛ اما زمانی که به نفعشان باشد از همه توان خود برای تحت فشار قرار دادن طرف مقابل به بهانه حقوق بشر استفاده میکنند.
نهادهای بینالمللی اعتبار خود را از دست دادند
کارشناس مسائل منطقه در بخشی دیگر اظهار کرد: جنگ غزه و لبنان نشان داد که کارکرد برخی گروههای صلح و حقوق بشر و همچنین سازمانهای غیردولتی اعتبار خود را از دست دادهاند. یکی از نهادهایی که نتوانست به نقش خودش در جنگ غزه و لبنان بهخوبی عمل کند، سازمان ملل است. این نهاد بینالمللی مورد تمسخر رژیم صهیونیستی و بیاعتنایی ازسوی کشورهای غربی قرار گرفت. این وضعیت باعث تضعیق سازمان ملل شد.
رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا دوام نمیآورد
اصفهانی درباره وابسته بودن رژیم صهیونیستی به کمکهای خارجی، اظهار کرد: موضوعی که از ۷ اکتبر ثابت شد، این است که رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا حتی یک ساعت نمیتواند در منطقه دوام آورد؛ همه دیدند که با وجود درگیری نمایشی که میان دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی در جریان بود، اما در عمل واشنگتن به حمایتهای نظامی و تسلیحاتی، مادی و معنوی از رژیم اشغالگر ادامه داد.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که رژیم صهیونیستی نتوانسته از عهده یک گروه نظامی و انقلابی، یعنی حماس بربیاید. رژیم اشغالگر با وجود ارتکاب جنایتهای زیاد نتوانسته در مقابل این جنبش پیروز شود. این رژیم در مقابل حزبالله لبنان نیز نتوانست کاری از پیش ببرد و در نهایت مجبور به آتشبس شد؛ این درحالی است که کابینه جنگ این رزیم حذف حزبالله را در دستور داشت.
رژیم صهیونیستی در عهدشکنی سابقهای طولانی دارد
اصفهانی در بخشی دیگر گفت: همه دیدند که حزبالله با وجود متحمل شدن ضرباتی در زمینه رهبری و نظامی، اما توانست یکپارچگی خود را حفظ کند؛ این به دلیل یکپارچگی ریشهدار در حزبالله است. این شجره طیبه همچنان در سالهای آینده با راه خود ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در عهدشکنی سابقهای طولانی دارد، خاطرنشان کرد: تنها دلیلی که رژیم اشغالگر درحال حاضر مجبور به پذیرش مفاد آتشبس شده، این است که تحت فشارهای بینالمللی و همچنین فشارهایی از داخل بوده است. اما نباید فراموش کرد که این رزیم همواره ذاتی متجاوز و عهدشکن دارد.
صدور حکم علیه نتانیاهو و گالانت اقدام خوبی بود
زهیر اصفهانی در بخشی دیگر با اشاره به صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی ازسوی دیوان بینالمللی کیفری، اظهار کرد: معتقدم که چه صدور حکم ازسوی دیوان بینالمللی کیفری واقعی باشد و چه نمایشی، از نظر سیاسی و اجتماعی در منطقه اقدامی بسیار خوب بود. این برای نخستینبار بود که در دادگاه لاهه دیدیم که مقامهای رژیم صهیونیستی مسئول جنایتهایشان شناخته شدند. ممکن است این حکم از نظر اجرایی شدن با موانعی روبرو شود، اما از نظر سیاسی و تبلیغاتی بسیار مفید بود. امیدوار هستیم که این اقدام نقطه آغاز برای صدور احکام بیشتر و رسیدگی به جنایتهای رژیم صهیونیستی باشد.
کارشناس مسائل منطقه در پایان گفت: اقدامهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به حدی زیاد بود که دادگاه لاهه باوجود نفوذ و قدرت لابیهای حامی رژیم صهیونیستی نتوانست از صدور حکم طفره برود.
انتهای پیام/