صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

عوامل توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان؛ صهیونیست‌ها زیر فشار عملیات مقاومت

۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۶۵۳۳
کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است که چند عامل موجب شد که رژیم صهیونیستی پس از تجربه شکست‌های متوالی در برابر مقاومت اسلامی لبنان، توافق آتش‌بس را بپذیرد.

تصویب آتش‌بس و توقف تجاوز رژیم صهیونیستی در لبنان در حالی انجام می‌شود که این رژیم طی هفته‌های اخیر با موج گسترده عملیات مقاومت اسلامی لبنان در عمق اراضی اشغالی مواجه شده بود.

توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان با استقبال گسترده ازسوی کشور‌ها و گروه‌های مختلف در منطقه مواجه شد و بسیاری ابراز امیدواری کردند که این توافق به توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه منجر شود.

ازسوی دیگر کابینه رژیم صهیونیستی در داخل با موج گسترده‌ای از انتقاد‌ها در زمینه‌های مختلف مواجه است؛ بسیاری از مقام‌های سابق و فعلی رژیم صهیونیستی این توافق را شکستی برای کابینه بنیامین نتانیاهو می‌دانند.

در همین حال موضوع صهیونیست‌های بازداشت شده زمینه اختلاف دیگری با نتانیاهو در اراضی اشغالی است.

در همین رابطه اصغر زارعی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با میزان به تشریح شرایطی پرداخت که رژیم صهیونیستی را مجبور به توقف تجاوز به لبنان کرد.

چرایی پذیرش آتش‎بس از سوی رژیم صهیونیستی

زارعی با اشاره به شرایطی که در هفته‌های اخیر رژیم صهیونیستی با آنها مواجه شد، گفت: شکست‌های پی‌در‌پی و تلفات سنگین نیرو‌های نظامی صهیونیستی و ارتش این رژیم و همچنین از بین رفتن تجهیزات پیشرفته مانند تانک مرکاوا و سایر امکاناتی که در اختیار داشتند، از جمله این موارد است.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه روز یکشنبه گذشته که بدترین روز این رژیم بود، بیش از ۴۵۰ موشک و پهپاد به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد، اظهار کرد: به‌گونه‌ای که تنها در شهر حیفا بسیاری از ساختمان‌ها دچار آسیب شد و همچنین بیش از ۴ میلیون نفر در اراضی اشغالی به پناهگاه‌ها فرار کردند که بیش از ۵۰ یا ۶۰ درصد جمعیت شهری سرزمین اشغالی را دربرمی‌گیرد؛ این موضوع از دیگر عوامل اجبار رژیم صهیونیستی برای پذیرش آتش‌بس بود.

وضعیت شکننده اقتصادی در اراضی اشغالی 

زارعی در بخشی دیگر با اشاره به شکنندگی وضعیت اقتصادی در اراضی اشغالی، گفت: تعطیل شدن عمده‌ترین مراکز استراتژیک رژیم صهیونیستی، فلج شدن اقتصاد این رژیم و اینکه بسیاری از کارخانه‌ها و مراکز تولیدی آنها دچار بحران شده و خروج سرمایه‌گذاران و عدم ورود گردشگران و سرمایه‌گذاران جدید، همه اینها وضعیت بسیار شکننده‌ای را در اراضی اشغالی ایجاد کرده است.

نتانیاهو به دنبال ماندن در قدرت

زارعی در بخشی دیگر گفت: نتانیاهو با توجه به اینکه سیاست باقی ماندن در قدرت را به هر قیمت دنبال می‌کند، شرایطی را به اراضی اشغالی و این رژیم تحمیل کرد که در آستانه فروپاشی قرار گرفته و بسیاری از کارشناسان صهیونیست هم معتقد هستند ادامه این روند می‌تواند به متلاشی شدن حاکمیت و در واقع فروپاشی این رژیم منجر شود.

کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا با اشاره به اینکه علاوه بر این بخشی از پذیرش آتش‌بس نیز به کشور‌های غربی و به‌ویژه آمریکا، انگلیس و آلمان و مانند آنها مربوط می‌شود، یادآور شد: بایدن با اعزام فرستاده خود سعی کرد که سریع‌تر این مسئله به نوعی پایان یابد چراکه تداوم شرایط و عدم توانایی آمریکا برای مدت طولانی‌تر به‎منظور تامین تسلیحات و تجهیزات، فشار مضاعفی هم حتی به آمریکا و انگلیس داشت و انتقاد و مخالفت‌هایی که وجود داشت آنها را وادار کرد تا برای حداقل پاسخ به افکار عمومی و پیشگیری از بحران‌های شدیدتر و خطرناک‌تر، این روند را در پیش بگیرند.

رای دیوان کیفری بین‎المللی علیه نتانیاهو

زارعی از دیگر عوامل دخیل در توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان را صدور حکم جلب نتانیاهو ازسوی دیوان کیفری بین‎المللی عنوان کرد و گفت: رایی که دادگاه بین‎المللی کیفری صادر کرد و همین‎طور اتفاق‌هایی که در چند روز اخیر افتاد، شرایطی را ایجاد کرد که نتانیاهو را علی‌رغم اینکه بسیاری از اعضای کابینه نظر مخالف داشتند و حتی پذیرش قطعنامه را به نوعی شکست در برابر حزب‎الله اعلام کرده بودند، مجبور شد آن را بپذیرد و خود را از زیر این فشار نجات دهد.

فرسودگی ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ‌های طولانی

وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی جنگ‌های طولانی‎مدت را تجربه نکرده بود، بیان کرد: جنگ‌هایی که این رژیم تجربه کرده بود عمدتا جنگ‌های کوتاه‎مدت مانند جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ بودند؛ نیرو‌های نظامی و تروریستی این رژیم امروز کاملا فرسوده شدند، دچار بحران روانی شدند و آمار خودکشی‌ها در بین نیرو‌های نظامی این رژیم به‎شدت افزایش پیدا کرده است.

زارعی ادامه داد: مشکلات روانی که بسیاری از آنها بعد از برگشت از جنگ و درگیری داشتند و همچنین هلاکت تعداد قابل‎توجهی از فرماندهان ارشد این رژیم در درگیری با حزب‌الله و حماس و از دست دادن امکانات بسیار حساس و مهم در درگیری‌هایی که در جنوب لبنان و در غزه داشتند مانند تجهیزات لجستیکی و مکانیزه و مانند آن باعث فرسودگی ارتش رژیم صهیونیستی به لحاظ توان نظامی شد.

کارشناس مسائل منطقه با اشاره با اینکه بسیاری از مراکز عمده تسلیحاتی رژیم صهیونیستی تخلیه شده، بیان کرد: پشتوانه تسلیحاتی برای رژیم صهیونیستی با سرعت امکان‌پذیر نبود و کمک‌هایی که آمریکا و اروپایی‌ها ارائه می‌کردند نیز تا حدی این کمبود را جبران می‌کند، اما در بلندمدت دیدیم که آنها هم در این زمینه با مشکل مواجه شدند.

تشدید اختلاف‌ها در داخل رژیم صهیونیستی 

وی با اشاره به اختلاف در بدنه رژیم صهیونیستی، بیان کرد: حتی در بدنه کابینه اختلاف ایجاد شده است، بحث درز اطلاعات و دستگیری تعدادی از عوامل شامل مشاوران نتانیاهو نشان می‌دهد که مخالفت‌ها و اعتراض جدی در بدنه این رژیم رسوخ کرده و تداوم این شرایط و تجمع‌هایی که به‎طور مداوم علیه کابینه نتانیاهو شکل می‌گرفت قطعا با شدت بیشتری اتفاق خواهد افتاد.

کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان با تاکید بر اینکه این شکست‌ها و ناکامی و خسارت‌هایی که به رژیم صهیونیستی وارد شده قطعا زمینه فروپاشی و پایان حیات سیاسی نتانیاهو و کابینه او را رقم خواهد زد، گفت: بالاتر از آن، شرایط اقتصادی و بحرانی است که امروز در این رژیم حاکم شده است، موضوع‌هایی مانند مهاجرت معکوس و تبدیل شدن اراضی اشغالی به سرزمین کابوس و فرار و خون و آتش، اینها همه مسائلی است که نشان می‌دهد آینده سرزمین‌های اشغالی قطعا متعلق به فلسطینیان و مقاومت فلسطین است.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *