بررسی وضعیت حقوق بشری هلند؛ تشدید رویکرد ضدمهاجرتی و فشار بر حامیان فلسطین
هلند یکی از کشورهای اروپایی است که خود را مدافع حقوق بشر معرفی میکند، اما بررسیها نشان میدهد که خود این کشور یکی از ناقضان حقوق بشر در جنبههای مختلف است.
یک گزارش جدید نشان میدهد که استفاده گسترده از فناوری نظارت دیجیتال ازسوی پلیس هلند همراه با نبود شفافیت درمورد استقرار آن و نحوه تجزیه و تحلیل، ذخیره و استفاده از اطلاعات جمعآوریشده، تاثیری تبعیضآمیز و سردکننده بر اعتراض در هلند دارد.
نظارت با استفاده از دوربینها در اعتراضهای مسالمتآمیز در هلند، نشان میدهد که پلیس هلند از مجموعهای از ابزارهای دیجیتالی، از هواپیماهای بدون سرنشین گرفته تا دوربینهای نصبشده بر روی لباس افسران برای نظارت بر معترضان مسالمتآمیز استفاده میکند. بهگفته کارشناسان، این موضع تاثیر مخربی بر حق اعتراض دارد.
براساس گزارشها، این اقدامهای نظارتی، یا به تعبیری جاسوسی، جنبشهای مختلف ازجمله معترضان حامی فلسطین را هدف قرار میدهد.
رویکرد ضدمهاجران در دولت هلند
دولت راستگرا و تندرو هلند بهتازگی از اقدامهای بیسابقهای با هدف سرکوب مهاجران، از جمله برقراری مجدد بازرسیهای مرزی خبر داد و هلند را به آخرین کشور اروپایی تبدیل کرد که موضعی سختگیرانه در برابر مهاجرت اتخاذ کرد.
اقدامهایی که به سرعت برای تصویب به پارلمان هلند ارسال شد، شمال محدودیت اعضای خانواده برای پیوستن به افرادی که در هلند پناهنده شدهاند، کاهش طول مدت ویزاهای موقت و اعلام کشورهای بهاصطلاح امن برای اخراج مهاجران است.
یکی از این اقدامها به مقامهای هلندی این اختیار را میدهد که درخواست پناهندگی مهاجران را از کشورهایی که «غیرامن» طبقهبندی میشوند، رد کنند.
هلند؛ قطب اروپایی قاچاق انسان
یک روزنامه محلی به نقل از سرویس دادستان عمومی هلند گزارش کرد که سازمانهای جنایی از هلند بهعنوان مرکز قاچاق افراد از اروپا به انگلیس استفاده میکنند.
این روزنامه اضافه کرد که مجرمان قایقها و سایر اقلام مورد نیاز خود را در هلند خریداری کرده و گاهی اوقات افرادی را در این کشور که منتظر عبور از گذرگاه خطرناک هستند، اسکان میدهند.
پترا هوکسترا، دادستان عمومی هلند گفت: میبینیم که هلند ازسوی شبکههای جنایتکار در قاچاق انسان استفاده میشود. در برخی موارد اقلام مورد نیاز برای قاچاق از هلند به فرانسه ارسال میشود.
اذعان متحد هلند به نقض حقوق بشر در این کشور
در همین حال، گزارش وزارت خارجه آمریکا درمورد وضعیت هلند در سال ۲۰۲۳ اذعان میکند که در طول این سال هیچ تغییر قابل توجهی در وضعیت حقوق بشری در هلند ایجاد نشده است.
وزارت خارجه آمریکا گفت: مسائل مهم حقوق بشری شامل گزارشهای موثق از موارد زیر بود؛ محدودیتهای جدی آزادی بیان و آزادی رسانهها، از جمله خشونت یا تهدید به خشونت علیه روزنامهنگاران.
در همین حال، به وضعیت زندانها در مستعمرههای این کشور نیز اشاره شده است.
کمیته اروپایی پیشگیری از شکنجه و رفتار یا مجازات غیرانسانی یا تحقیرآمیز (CPT) گزارشی را در ملههای گذشته منتشر کرد که در آن از شرایط زندانها و بازداشتگاهها هلند در آروبا، کوراسائو و سنتمارتن (مستعمرههای هلند) انتقاد کرد. این گزارش براساس بازرسیهای انجام شده به این نتیجه رسید که شرایط در این زندانها بهدلیل کمبود نیروی انسانی و رعایت نشدن بهداشت در سلولها، ضعیف بودند.
همچنین گزارشی در مورد رفتار تجاوزکارانه جنسی در زندان زنان در شهر اوترخت منتشر شده است؛ این درحالی است که پیش از این رسانهها از رفتار تجاوزکارانه در سایر زندانهای زنان گزارش منتشر کرده بودند.
تبعیض و اسلامستیزی در هلند
در میان کشورهای اروپایی، تبعیض قومیتی در هلند (۸۲ درصد) و پس از آن فرانسه (۷۷ درصد)، ایتالیا (۷۵ درصد)، سوئد (۷۳ درصد) و بلژیک (۶۹ درصد) بیشترین شیوع را دارد.
این آمار نشان میدهد که بهعنوان نمونه، ۸۲ درصد اعضای جوامع اقلیت قومی و نژادی در هلند تبعیض قومیتی را تجربه میکنند.
مسلمانان در هلند در حالی شاهد اسلامستیزی گستردهای هستند که این روند تاکنون نیز زیر سایه حمایت دولت این کشور تقویت میشد.
موج اسلامستیزی در این کشور از سال ۱۹۹۷ با طرح ادعا و ایجاد شبح «اسلامیسازی هلند» آغاز شد؛ ادعایی که هنوز مدارکی دال بر درستی آن یافت نشده است، اما اسلامهراسی در تمام لایههای جامعه هلند به وضوح قابل مشاهده است.
انتهای پیام/