صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نشست خبری سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد

۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴:۱۳
کد خبر: ۴۸۰۶۴۰۹
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
ششمین نشست خبری سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با حضور خبرنگاران برگزار و به سوالات پاسخ داده شد.

ششمین نشست خبری صفدر کشاورز، سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اصحاب رسانه امروز چهارشنبه ۷ آذر ماه با موضوع ارائه آخرین اقدامات سازمان ثبت در حوزه قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گزارش اجرای قانون جامع حدنگاری، اجرای خدمات الکترونیک ثبتی، ارائه آمار و عملکرد خدمات سازمان ثبت در سال جاری و همچنین ارائه توضیحات در مورد قرارداد‌های استاندارد معاملات املاک برگزار شد.

آخرین وضعیت آیین‌نامه‌های قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در ارتباط با قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول آخرین وضعیت آیین‌نامه‌ها به این نحو است که از ۱۴ آیین‌نامه‌ای که باید برای این قانون تهیه و ابلاغ می‌شود ۶ آیین‌نامه باید به تصویب رئیس قوه قضاییه و ۸ آیین‌نامه نیز به تصویب هیئت وزیران می‌رسید و تاکنون آیین‌نامه ماده ۳ این قانون که نحوه اتصال مشاوران به سامانه ثبت الکترونیک اسناد است را توسط قوه قضاییه ابلاغ شد و آیین‌نامه ماده ۷ که نحو وصول درآمد‌های‌های عمومی است توسط دفاتر اسناد رسمی در هیئت وزیران در حال رسیدگی است و مابقی آیین‌نامه‌ها در ردیف رسیدگی قرار گرفته که به محض اعلام و ابلاغ شد اطلاع‌رسانی صورت خواهد گرفت.

وی در رابطه با تنظیم اسناد رسمی در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و راهکاری که قانونگذار برای تنظیم سند رسمی از سه مسیر دفاتر اسناد رسمی، مشاوران املاک و همچنین خودکاربری پیش‌بینی کرده بیان کرد: در دفاتر اسناد رسمی از زمان شروع قانون بحث شرایط تنظیم سند قرارداد‌های خصوصی را برای مردم محیا شد و از همان تیرماه امکان تنظیم قرارداد‌های خصوصی برای مراجعان در دفترخانه‌ها فراهم است و تاکنون قریب به ۸ هزار قرارداد از این طریق در دفاتر اسناد رسمی برای مردم تنظیم شده است.

کشاورز بیان کرد: در راهکار دوم مشاوران املاک باتوجه به اینکه در مورد اسنادی که پس از لازم‌الاجرا شدن قانون صادر می‌شود یعنی پس از تاریخ ۳ تیر ماه به بعد، امکان تنظیم قرارداد عادی را نداشتند. برای این موضوع مشاوران املاک مکلف بودند در صورت مراجعه متقاضیان پیش‌نویس مورد تفاهم خریدار و فروشنده را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد وارد و برای تنظیم سند به دفاتر اسناد رسمی ارسال کنند. در این زمینه از ۱۵ مرداد این شرایط در سراسر کشور توسط سازمان ثبت برای مشاوران املاک فراهم شد تا مشاوران املاک دارای پروانه کسب معتبر بتوانند با اتصال به سامانه ثبت الکترونیک اسناد برای اشخاصی که مراجعه می‌کنند و اسناد مالکیت آن‌ها بعد از زمان اجرا شدن قانون است بتوانند پیش‌نویس را تهیه و برای تنظیم سند به دفترخانه‌ها ارسال کنند در این خصوص از مجموع ۱۴۷ هزار و ۳۵۴ مشاور دارای پروانه کسب معتبر در سراسر کشور تاکنون ۶۵ هزارو ۱۲۹ مشاور به این سامانه متصل شده‌اند.

سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از تاریخ ۱۵ مردادماه نیز ۲۰۵ هزارو ۵۳۵ پیش‌نویس توسط این تعداد از مشاوران که متصل شده‌اند تهیه و ارسال شده است. بنابراین شرایط برای اجرای ماده ۳ فراهم شده است و ۴۴ درصد مشاوران دارای پرونده کسب معتبر نیز متصل شده‌اند.

در حال تکمیل....



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *