تشدید سیاستهای مرزی برلین با وجود وابستگی اقتصاد آلمان به مهاجران
موضوع مهاجرت درحال حاضر بهعنوان اصلیترین مسئله سیاسی در اروپا درنظر گرفته میشود؛ تمرکز بر این موضوع بهویژه با افزایش قدرت جریان راست افراطی با فشار بر دولتها برای جلوگیری از ورود مهاجران، افزایش یافته است.
در همین حال، سران ایالتی در آلمان خواستار کنترل شدیدتر ورود مهاجران به این کشور هستند؛ این افراد استدلال میکنند که تعداد افرادی که بهدنبال پناهندگی در این کشور هستند همچنان بسیار زیاد است.
این درحالی است که احزاب ضدمهاجر در ماههای اخیر شاهد دستاوردهای انتخاباتی بودهاند و ائتلاف دولتی شکننده آلمان بهدنبال تشدید کردن کنترل مرزهای خود است.
دولت آلمان در سپتامبر ۲۰۲۴ (شهریور/مهر ۱۴۰۳) کنترلهای شدیدتری را در سراسر مرزهای زمینی خود اعمال کرده و برنامههایی را برای تسریع اخراجها اعلام کرد.
این اقدام باعث ایجاد نگرانی در میان گروههای حقوق بشری و متخصص در زمینه مهاجرت شد که تلاش برای کاهش توانایی مردم جهت درخواست پناهندگی را استراتژی بسیار خطرناک نامیدند.
براساس گزارشها، آلمان تاکنون از ورود صدها نفر نفر به این کشور تحت سیستم جدید جلوگیری کرده است.
با وجود کاهش ورود مهاجران به اروپا در سال ۲۰۲۴، دولتها و احزاب سیاسی مختلف در سراسر اروپا نگرانیهای خود را در مورد مهاجرت (برای منافع سیاسی) افزایش دادهاند.
در این میان دولت آلمان همواره تلاش کرده نشان دهد که در حال سرکوب ورود مهاجران به این کشور است.
در همین حال، مطالعههای تازه نشان میدهد که آلمان درحالی سیاستهای ضدمهاجرتی را تشدید کرده که خود بهشدت به مهاجران برای بازار کار خود وابسته است.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که آلمان نمیتواند سطح اقتصادی خود را بدون مهاجران از کشورهای غیر اتحادیه اروپا حفظ کند. براساس این مطالعه، این کشور برای حفظ نیروی کار خود، ممکن است تا سال ۲۰۴۰ هر سال به حدود ۲۸۸ هزار کارگر از سراسر جهان نیاز داشته باشد.
پایگاه اینفو مایگرنت با طرح این پرسش که «بدون مهاجران چه اتفاقی برای نیروی کار آلمان میافتد؟»، نوشت: با توجه به جامعه سالخورده آلمان، منطقی است که نیروی کار با تمام اثرهای نامطلوب مورد انتظار بر اقتصاد کاهش یابد. براساس یک مطالعه جدید، پیامد این موضوع چشمگیر خواهد بود؛ بدون مهاجران، آلمان تا سال ۲۰۶۰ یک چهارم کارگران کمتر خواهد داشت.
مطالعههای انجامشده ازسوی موسسه بِرتِلزمان پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۴۰، تعداد کارگران حدود ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت، یعنی از ۴۶.۴ میلیون فعلی به ۴۱.۹ میلیون نفر کاهش مییابد. انتظار میرود تا سال ۲۰۶۰، نیروی کار با ۲۵ درصد کاهش بیشتر به ۳۵.۱ میلیون نفر برسد.
انتهای پیام/