صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود کمک‌ها به غزه؛ بحران انسانی تشدید می‌شود

۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰:۳۳
کد خبر: ۴۸۰۶۳۷۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
گروه‌های حقوق بشری درباره اقدام رژیم صهیونیستی در ممانعت از ورود کالا‌هایی مانند کفش و لباس به نوار غزه و پیامد‌های آن هشدار دادند.

رژیم صهیونیستی با وجود نزدیکی زمستان سخت و شرایط وخیم انسانی، همچنان از ورود پتو، لباس و کفش (ازجمله وسایل ضروری برای کودکان) به نوار غزه جلوگیری می‌کند. رزیم اشغالگر بیش از یک سال است که از ورود این اقلام به منطقه تحت محاصره جلوگیری کرده است.

همزمان با آغاز دومین زمستان در زمان جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، فلسطینی‌ها از کمبود شدید لباس و کفش رنج می‌برند؛ ورود این اقلام به نوار غزه ز آغاز نسل‌کشی ممنوع شده است. 

ناظر حقوق بشری اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) خاطرنشان کرد که رژیم اشغالگر ورود چنین اقلامی را به‌عنوان بخشی از تلاش‌های خود برای تحمیل شرایط زندگی سخت بر مردم غزه و به‌عنوان بخشی از جنایت جامع نسل‌کشی که در غزه انجام می‌دهد، محدود کرده است. هیچ ضرورت نظامی یا توجیهی براساس قوانین بین‌المللی وجود ندارد که مانع از رسیدن نیاز‌های اولیه به جمعیت غیرنظامی شود.

رژیم صهیونیستی دست‌کم ۷۰ درصد از خانه‌های نوار و بیشتر فروشگاه‌ها و بازار‌های این باریکه، از جمله فروشگاه‌های فروش لباس را ویران کرده است؛ علاوه بر این، رژیم صهیونیستی توانایی بازرگانان فلسطینی برای هماهنگ کردن ورود کالا‌ها با مقام‌های صهیونیستی را محدود کرده است.

در نتیجه، تعداد کل کامیون‌های وارد شده به نوار غزه در دوره گذشته حاوی کمک‌هایی بود که تنها حدود ۰۰۱/۰ درصد نیاز ساکنان باریکه را تامین کرد.

بیشار آوارگان در نوار غزه همچنان در چادر‌هایی زندگی می‌کنند که محافظت کافی در برابر سرما و باران ندارند؛ در همین حال، صد‌ها هزار فلسطینی ازجمله زنان، کودکان و سالمندان بدون لباس مناسب باقی مانده‍‌اند. نداشتن دسترسی به مراقبت‌های پزشکی ضروری در این شرایط وخیم، فلسطینی‌ها را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های جدی مانند عفونت‌های تنفسی و سایر شرایط مرتبط با سرما قرار می‌دهد.

این وضعیت به‌دلیل کمبود شدید دارو‌های اولیه مورد نیاز برای درمان بیماری‌های مرتبط با سرماخوردگی بدتر می‌شود، که به‌طور مستقیم با محاصره خودسرانه ازسوی رژیم صهیونیستی مرتبط است. علاوه بر این، سیستم ایمنی مردم به‌دلیل کمبود مواد غذایی و همچنین وابستگی شدید آنها به غذا‌های کنسروشده ضعیف شده است و آنها را در برابر ویروس‌ها و بیماری‌ها بسیار آسیب‌پذیرتر از حد معمول می‌کند.

از حدود ۲.۳ میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه، حدود ۲ میلیون نفر به اجبار از خانه‌های خود آواره شده‌اند. بیشتر این افراد اکنون در چادرها، مدارس تبدیل‌شده به سرپناه یا بقایای خانه‌های ویران‌شده خود زندگی می‌کنند. آنهایی که از خانه‌های خود دور شده‌اند به‌طور معمول مجبور می‌شدند که وسایل شخصی و لباس‌های خود را رها کنند.

بیشتر خانواده‌های آواره دارایی‌های خود را در نتیجه بمباران رژیم صهیونیستی از دست داده و مجبور شده‌اند در بازار‌هایی که ازسوی ارتش اشغالگر بمباران شده‌اند، به‌دنبال لباس و کفش بگردند.

گروه میدانی یورو-مد مانیتور کودکانی را در نوار غزه مشاهده کرده‌اند که با پای برهنه در خیابان‌های پر از فاضلاب و آوار زیر باران راه می‌روند، درحالی که فقط لباس‌های نازک و کهنه بر تن دارند. کودکانی که کفش ندارند، به احتمال زیاد زخم‌ها و جراحات را تحمل می‌کنند و به‌دلیل محاصره شدید، در محیطی فاقد تجهیزات پزشکی و دارو مستعد ابتلا به عفونت می‌شوند.

مردم به راه‌حل‌های کوتاه‌مدت، ناایمن و ناکافی روی می‌آورند که رنج آنها را بدتر می‌کند، مانند ساختن کفش‌های چوبی و پلاستیکی برای فرزندانشان. به‌دلیل کمبود لباس، مردم غزه در حال حاضر مجبورند لباس‌های کهنه را از پتو‌های قدیمی بدوزند یا وصله کنند. 

به‌دلیل بارانی بودن هوا در روز‌های گذشته، بیشتر آوارگان نتوانسته‌اند چادر‌های خود را بپوشانند و از آنها در برابر باران محافظت کنند؛ این موضوع به آبگرفتگی صد‌ها چادر و از بین رفتن اموال آوارگان در آب منجر شده است. رژیم صهیونیستی همچنین ورود مقادیر کافی چادر، برزنت و نایلون را به نوار و همچنین سایر نیاز‌ها برای محافظت در برابر سرمای زمستان مانند پتو، هیزم، سوخت و منابع گرمایشی ممنوع کرده است.

یورو-مد مانیتور نوشت: اعمال محرومیت مستمر و شدید مردم غزه از مایحتاج اساسی زندگی ازسوی اسرائیل، یک اقدام نسل‌کشی است، زیرا این رژیم در صدد محروم کردن مردم فلسطین از ابتدایی‌ترین ابزار حفاظتی با هدف محو فیزیکی موجودیت آنها است. کودکان و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر به‌طور خاص مورد هدف اسرائیل قرار می‌گیرند؛ آنها بیشتر تحت تاثیر این محرومیت قرار می‌گیرند، که رنج آنها را تشدید می‌کند و نرخ مرگ‌ومیر را در میان آنها افزایش می‌دهد. 

انکار مایحتاج اولیه برای همه اقشار مردم غیرنظامی، حمله آشکار به حیثیت مردم و سلب انسانیت آنهاست. رژیم صهیونیستی با ایجاد چنین شرایط غیرانسانی، هدف روشنی برای تخریب هویت فرهنگی و اجتماعی فلسطینیان دارد.

ناظر حقوق بشری اروپا-مدیترانه تاکید کرد: سازمان‌های بین‌المللی و سازمان ملل باید با تمام ابزار‌های ممکن تلاش کنند تا اسرائیل را برای اجازه ورود مواد اولیه به نوار غزه تحت فشار قرار دهند و این جنایات را به‌طور علنی افشا کنند.

با توجه به وخامت شدید وضعیت بشردوستانه، جامعه بین‌المللی باید مسئولیت توقف نسل‌کشی در نوار غزه و تمامی جنایت‌های مرتبط با آن ازسوی رژیم صهیونیستی و متحدانش را برعهده بگیرد، زیرا این تنها راه برای محافظت از غیرنظامیان و حفظ آنچه باقی مانده، است.

این گروه حقوق بشری در پیانان، گفت: علاوه بر اعمال تحریم‌ها علیه اسرائیل و اجرای حکم بازداشت صادرشده از سوی دیوان بین‌المللی کیفری علیه نخست‌وزیر و وزیر جنگ اسرائیل در اسرع وقت و همچنین انتقال آنها به بازداشتگاه بین‌المللی، ضروری است که به فلسطینیان در نوار غزه دسترسی فوری و بدون مانع به لباس زمستانی، کفش و ابتدایی‌ترین ابزار بقا داده شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *