صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

کارشناس مسائل منطقه: رژیم صهیونیستی درپی حملات حزب‌الله ناگزیر به پذیرش آتش‌بس شد

۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵:۰۸
کد خبر: ۴۸۰۶۲۷۲
کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا، می‌گوید که رژیم صهیونیستی در این روزها شرایط دشواری را در برابر حزب‌الله لبنان سپری می‌کند و به نظر می‌رسد تلاش برای برقراری آتش‌بس ازسوی واشنگتن نیز دادن فرصت تنفسی برای ارتش این رژیم به‌منظور برون‎رفت از بحران است.

رژیم صهیونیستی با حادثه تروریستی انفجار پیجر‌ها جنگ با حزب‎الله لبنان را وارد مرحله جدیدی کرد و در ادامه راهبرد ترور فرماندهان ارشد مقاومت اسلامی لبنان را در پیش گرفت.

این رژیم، فرماندهان ارشد حزب‌الله لبنان از جمله سیدحسن نصرالله و هاشم صفی‌الدین و تعداد دیگری از فرماندهان نظامی را ترور کرد.

ترور فرماندهان ارشد اگرچه خسارتی برای حزب‌الله لبنان بود، اما به ادامه این جنبش مقاومت اسلامی خللی وارد نکرد و امروز شاهد آن هستیم که حزب‎الله نه‌تنها اجازه پیشروی به ارتش رژیم صهیونیستی نداده بلکه ابتکار عمل را در میدان نبرد در دست گرفته و جنگ را به عمق اراضی اشغالی کشانده است.

توانمندی روزافزون حزب‌الله در مقابل رژیم صهیونیستی

در همین رابطه جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفت‌وگو با میزان ضمن اشاره به تحولات روز‌های اخیر در لبنان و اراضی اشغالی، گفت: آنچه که در روز‌های اخیر ازسوی حزب‌الله لبنان انجام شد، موشک‌باران گسترده اراضی اشغالی، شلیک صد‌ها موشک به سمت مرکزی‌ترین، مهم‌ترین و حساس‌ترین مراکز صهیونیستی نشان داد که نه‌تنها توانمندی حزب‌الله حفظ شده بلکه مقاومت اسلامی لبنان توانمندی قابل‌توجهی برای ادامه جنگ به‎مدت طولانی دارد.

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه این موضوع یک شگفتی را در میان کارشناسان نظامی ایجاد کرد، اظهار کرد: تصور این بود که بعد از ترور فرماندهان و ضرباتی که رژیم صهیونیستی وارد کرده، حزب‌الله توانایی‌های خود را از دست داده است.

وی بیان کرد: تبلیغات رژیم صهیونیستی هم این بود که توان موشکی حزب‌الله را از بین برده، اما آنجه که در عمل اتفاق افتاد نشان داد که تبلیغات دشمن صهیونیستی یک جنگ روانی بوده و واقعیت امر چیز دیگری است.

هدف از سفر فرستاده آمریکا به لبنان چه بود؟

قنادباشی با اشاره به سفر اخیر عاموس هوکشتاین، فرستاده ویژه آمریکا به لبنان و دیدار وی با مقام‌های این کشور با دستورکار مذاکره درباره آتش‌بس، بیان کرد: کارشناسان در این زمینه ۲ نوع تحلیل دارند؛ دسته اول بر این عقیده هستند که آمریکایی‌ها سناریویی را که درباره غزه اجرا کردند اکنون همان سناریو را درباره لبنان دنبال می‌کنند، بازی با کلمه آتش‌بس برای خرید زمان به نفع ارتش رژیم صهیونیستی تا فرصت کشتار و حمله به مناطق مسکونی را پیدا کند.

قنادباشی درباره تحلیل دوم در زمینه آتش‌بس در لبنان و سفر هوکشتاین به منطقه، بیان کرد: دسته دوم تحلیلگران معتقدند که رژیم صهیونیستی در حال حاضر به دلیل موشک‌باران حزب‌الله و آواره شدن بسیاری از شهرک‌نشین‌های صهیونیست در شهر‌های بزرگ اراضی اشغالی دچار مشکلات بسیاری زیادی شده و آمریکایی‌ها ناگزیر هستند تا از طریق آتش‌بس، رژیم صهیونیستی را از این وضعیت نجات دهند و به نام میانجی‌گری تلاش می‌کنند تا رژیم صهیونیستی از طرق آتش‌بس به یک مصونیتی دست پیدا کند و از این ضربات نجات یابد.

کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه طی روز‌های اخیر ۴ میلیون نفر مجبور به فرار به پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی شده‌اند، اضافه کرد: مناطق بسیاری در اراضی اشغالی هدف حمله قرار گرفت و برخی مراکز حساس آسیب دید.

شرایط دشوار رژیم صهیونیستی در روز‌های اخیر

وی با اشاره به موضوع آتش‌بس در لبنان، تصریح کرد: صهیونیست‌ها در شرایط بسیار دشوار و بحرانی قرار دارند؛ فرمانده تیپ گولانی استعفای خود را اعلام کرده و بسیاری از فرماندهان ارتش صهیونیست‌ها به هلاکت رسیدند.

قنادباشی، افزود: به‌رغم برخی پیشرفت‌های جزئی، ارتش رژیم صهیونیستی توانایی ادامه جنگ را ندارد و به نظر می‌رسد این تبلیغات اخیر برای این است که به ارتش رژیم صهیونیستی تنفس داده شود و به‎زودی فرصتی برای تنفس پیدا کند.

کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان درباره چشم‌انداز تحولات لبنان و رژیم صهیونیستی، گفت: صهیونیست‌ها اکنون در شرایط بسیار دشواری قرار دارند و آنچه که آنها را سرپا نگه داشته حمایت آمریکاست وگرنه صهیونیست‌ها به هیچ وجه قادر به ادامه جنگ نیستند و حتی ممکن است ارتش آنها به سمت تمرد پیش برود، یعنی ارتش رژیم صهیونیستی از دستور‌های سیاسی تبعیت نکند و اختلاف‌هایی که پیش از این وجود داشته در حال حاضر بسیار بیشتر شده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *